28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınKişisel Bakımİstenmeyen tüylerin yüzsüzlüğü

İstenmeyen tüylerin yüzsüzlüğü

İçerikleri

İstenmeyen tüyler biz kadınların en büyük sorunu neredeyse. Alırız çıkarlar ve en değerli zamanlarımızı kıllarla harcayarak geçiririz. Alınma sırasında yaşadığımız ağrılarda cabası. Bazı bayanların tercihi şekerli ağdalardan yanadır,  kıllar kökten alınır acısı vardır ve ortalama 20 günde tekrarlanılır. Kimileri  sir ağdağı tercih ederler etkisi şekerli ağdaya göre daha yüksektir ama yapışkanığı ve acısı alınan bölgede vücudu yakar.

Tüy Dökücü Kremler

Tüy dökücü kremlerde pek fayda etmez. Sir ve ağda kullandıkça tüy sıklığını azaltır fakat tüy dökücüde böyle bir etki görülmez. Hele ki kötü kokanları çekilmez bir hal alır. En rahat gibi gözüken alınma yöntemi jilet olsada alınma sıklığı 2 veya 3 günde bir olması ve tüyleri sıklaştırması bakımıdan bayanlar son derecede şikayetçidir bu durumdan.  Ayrıca tekrar çıkarken daha güçlü bir biçimde çıkıyor. Bu yüzden jileti tercih edenlerin sayısı gitgide azalmakta.

Epilatörler

Diğer bir yöntem ise epilatörler, hassas bölgeler için özel geliştirilmiş başlıkları ve istenilen yere kolay götürebilme özelliği ile jilet ve ağdalara göre bayanlar tarafından sıkça tercih edilmekte. Deriyi gerdirip tüylerin acının azalmasında da etkili olur. Üstelik kılların çıkışları diğer alınma yöntemlerine göre daha etkili ve iyi yönde sonuçta vermektedir.

Lazer ve IPL epilasyon

Fakat değişen ve gelişen teknolojinin faydalarını bu konuda da görmeye başladık. Lazer epilasyon ve ıpl epilasyon  son yılların modası haline geldi. Moda olmakta haksız da değil, ücret olarak yüksekliği nedeniyle belli kesimlerin uyguladığı bir yöntem olması bazı güzellik merkezlerini harekete geçirdi ve başlatılan kampanyalı epilasyon uygulamaları sayesinde güzellik salonlarına rağbet büyük derecede arttı.

Lazerli epilasyon bütçeyi biraz zorlasada en kalıcı yöntemdir. Vücuttaki tüylerden tamamen kurtuluncaya dek seanslar verilir ve başarılı işlemlerin sonunda bir daha tüy sorunuyla karşılaşılmaz. Özellikle teni beyaz kıl rengi koyu kişilerde verdiği mükemmel sonuç ile vazgeçilmez bir yöntem.

Tüm bu teknolojik imkanlar varken neden acı çektiren yöntemlerle uğraşalım ki?  Acısız güzellik tüm kadınların hakkı…