19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınKişisel BakımSağlıklı Tırnaklar İçin Evde Tırnak Bakımı Nasıl Olur? Tüyolar

Sağlıklı Tırnaklar İçin Evde Tırnak Bakımı Nasıl Olur? Tüyolar

Güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olmak istiyorsanız sağlıklı tırnaklar için evde bakım tüyoları başlıklı yazımıza mutlaka göz atın.

İçerikleri

Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için manikür ve pedikür yaptırmak ideal bir yöntemken maddi açıdan sizi yormayacak evde tırnak bakım yöntemleri de ideal bir yöntem olacaktır. Evde kendi başınıza tırnak bakımı yapmak ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak için tırnak bakım tüyolarını uygulayabilirsiniz.

Evde Tırnak Bakımı İçin Yapmanız Gerekenler

  • Tırnaklarınızı kuru haldeyken kesmemeli, banyodan sonra veya bir kap içine nemlendirici krem ve su ekleyip tırnaklarınızı bu su içinde beklettikten sonra kesmelisiniz. Bu sayede batık oluşmasının ve tırnak eti kesilmesinin de önüne geçmiş olursunuz.
  • El tırnaklarınızı keserken ayak tırnaklarından farklı olarak oval bir şekilde kesmelisiniz. Bu kesim şekli tırnaklarınıza son şeklini vermek için ideal kesim şeklidir. Aksi durumda törpü ile saatlerce uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Tırnak kesim işleminden sonra ellerinizi yine nemlendirici suyun bulunduğu kabın içinde bir süre bekletmelisiniz. İyice nemlendirdiğiniz tırnaklar törpü ile daha kolay bir şekilde şekillenecektir.
  • Törpüleme işleminde törpünüzü tek yöne hareket edecek şekilde kullanmalısınız. Tek yöne yapılan törpü işlemi tırnaklarınızın daha zarif görünmesini sağlayacaktır. Çift yöne yapılan törpüleme işlemi tırnaklarınızın şekilsiz uzamasına neden olacaktır.
  • Tırnak kesim ve törpüleme işlemi sonrasında tırnak nemlendiricilerini ellerinize sürmeli ve tırnak diplerine masaj yapacak şekilde yedirmeli, tırnak diplerini beslemelisiniz. Bu sayede tırnak dibinde yer alan hücreler canlandırılmış olacaktır.
  • Haftada bir defa olacak şekilde yapılacak törpü tırnak kesme ve törpü işlemi ile manikür, pedikür yaptırmadan zarif ve ışıltılı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı Tırnaklara Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için tırnakları ve tırnak dibinde bulunan tırnak etlerini doğru bir şekilde beslemelisiniz. Tırnak sağlığı için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Tırnaklara parlaklığınız veren Ansilyum minerali için bol bol su içmelisiniz. Vücudunuzun ürettiği ansilyum vücut susuz kaldığında üretilmez ve tırnaklarınız mat renge sahip olur.
  • Nemlendirici kremleri ellerinize sürerken tırnak diplerine yedirecek şekilde sürmelisiniz. Bu sayede tırnaklarınızın nemlendirici etkisi ile daha parlak görünecektir.
  • Kimyasal maddeler ile temizlik yapıyorsanız mutlaka eldiven kullanmalı ve tırnaklarınızı korumalısınız.
  • C ve D vitamini eksikliğinde tırnaklarınızda yer alan kreatin azalacak ve tırnaklarınızın kırılganlık özelliği artacaktır. Bu durum tırnaklarınızda kırılmalara neden olacaktır. C ve D vitamini içeren sebze ve meyveler tüketerek bu vitaminleri doğal yollarla almalısınız.
  • Oje kullanım sürelerini ve kullanım sıklığınızı azaltmalısınız. Tırnak dış yüzeyine sürekli aseton vb kimyasallar uygulamak tırnak yapınıza zarar verecektir.
  • Tırnak etleri için eczanelerde satılan tırnak eti makası tedarik etmeli ve düzenli bir şekilde tırnak etlerini keserek yara oluşmasının, tırnak diplerinin zarar görmesinin önüne geçmelisiniz.

Tırnaklarınızın sağlıklı tırnaklar olmasını istiyorsanız ve ışıltısını korumak istiyorsanız doğru beslenmesini sağlamalı, doğru kesim ve törpüleme teknikleri ile tırnaklarınıza bakım yapmalısınız. Aksi halde kırılan ve mat görünen tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Tırnağa Bunu Sürünce Bakın Ne Oluyor !