26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviSivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Evde 15 çözüm

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Evde 15 çözüm

Sivrisinek ısırığı zararsız olabilir ancak bu kötü şişlikler kaşıntılıdır ve bazen ağrılı da neden olabilir. Mutfağınızda sivrisinek ısırığına iyi gelebilecek birçok şey olduğunu biliyor muydunuz?

İçerikleri

Açık havada uzun süre kalmayı sevenler ya da nemli ortamlarda veya sıcak ortamlarda kalanlar için sivrisinekler büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Sivrisinek ısırıkları çeşitli virüslerin ve hastalıkların bulaşmasına yol açabiliyor. Bazı sivrisinek ısırıkları zararsız olsa da bazıları çok zararlı olabiliyor. Zararsız olanlar için sivrisinek ısırıklarını tedavi ettirmekte bazı basit yöntemler var. Biz de bu yazımızda sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? evde çözüm nedir? konusunu ele aldık.

Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer?

Sivrisinek ısırığının oluşturduğu kaşıntı ve ağrıları gidermek için elleri iyice sabunlayıp soğuk su ile yıkamak faydalı olabilir. Bu yöntem enfeksiyon riskini azaltmaktadır, soğuk su sivrisinek ısırıklarının verdiği acıyı azaltmaktadır.

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir sorusunun yanıtı mutfağınızda. Mutfağınızda bulunan birçok ürün ile sivrisinek ısırığına bağlı şişlik ve ağrıyı kolayca dindirebilirsiniz.

Karbonatlı su;

Kaşıntıyı ve oluşan tahrişi azaltmak için karbonatlı su kullanmak da yararlıdır. Karbonatlı su iyi bir tahriş giderici etki gösterir.

Çay ağacı yağı;

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir sorusunun bir diğer cevabı da çay ağacı yağı olacaktır. Bu yağ, modern tıp ilaçları yokken de eski medeniyetlerde sivrisinek ısırığına çare olarak kullanılıyordu. Bu yağı bulamazsanız, lavanta yağını da kullanabilirsiniz.

Muz kabuğu;

Taze muz kabukları, ısırılan bölgeye sürüldüğünde ağrı ve kaşıntıyı geçirir.

Elma sirkesi;

Her evde bulunan elma sirkesi de sivrisinek ısırığı için ilaçtır. Bir ölç suya bir ölçü soğuk su katarak oluşturduğunuz karışımı dolaba koyun ve her ihtiyaç duyduğunuzda kullanın.

Soğan veya sarımsak;

Bu keskin bileşenler, şişliği azaltmaya ve kaşıntıyı yatıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca, güçlü aroması böcekleri ve sivrisinekleri uzak tutabilir. Etkilenen bölgeye kıyılmış soğan veya sarımsak sürün, birkaç dakika bekletin ve sonra yıkayın.

sivrisinek isirigina ne iyi gelir evde cozum 3 Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Evde 15 çözüm

Buz torbası;

Sivrisinek ısırığının üzerine buz torbası koyarak tüm ağrıyı hafifletebilirsiniz.

Cadı fındığı – epsom tuzu;

Bir diğer yöntem Cadı fındığı yağını kullanmaktır ki biraz zor bulunan bir yağ olduğu için epsom tuzunu da kullanabilirsiniz. Bir leğenin içine ılık su koyarak epsom tuzunu ekleyip homojen bir çözelti hazırlarsanız sivrisinek ısırıklarına karşı hafifletici bir önlem almış olacaksınız. Aynı şekilde küvete epsom tuzu ekleyerek küvette 20 dakika kalmanız yararlı olacaktır.

Isırgan otu;

Bir diğer yöntem ısırgan otudur. Isırgan otu bilindiği gibi iltihabı kontrol altına almakta yardımcı olmaktadır.

Hint fesleğeni;

Hint fesleğeni sivrisinek ısırıklarına hafifletebiliyor. Fesleğen yaprağını biraz buharla ıslatıp ısıttıktan sonra ısırılan bölgeye koymak ya da bu yaprağı ezerek melhem haline getirdikten sonra ısırılan bölgelere sürmek ağrıyı hafifletir.

Bal;

Sivrisinek ısırığına biraz bal sürün. Balın antibakteriyel özellikleri vardır ve bu nedenle ısırığın enfekte olmasını önleyebilir. Organik bal kullanmak en iyisidir. Kaşıntılı bir ısırık üzerine küçük bir damla bal iltihabı azaltabilir.

sivrisinek isirigina ne iyi gelir evde cozum 4 Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Evde 15 çözüm

Aloe vera;

Aloe Vera, doğal bir antiseptik görevi görür. Kaşıntı ve şişliği azaltır ve daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca güneş yanığı için iyi bir tedavidir. Bitkinin sert kabuğunu soyun ve jeli çıkarın. Jeli yaklaşık 10-15 dakika soğutun ve ardından ısırık bulunan bölgeye sürün.

Limon suyu;

Limonlar, anti-inflamatuar ve anestezik özellikleri ile bilinir. Şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olurlar. Sadece bir limonu dilimleyin ve etkilenen bölgeye sürün. Ayrıca limon suyu ve ezilmiş fesleğen ezmesi yapabilir ve yatıştırıcı bir etki için uygulayabilirsiniz. Nane yapraklarını da kullanabilirsiniz, serinletici hisleriyle bilinirler.

Kekik;

Kekik sivrisinek ısırığının kaşınmasını hafifletmeye yardımcı olabilir. Kekik antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir, bu nedenle bir sivrisinek ısırığı çevresindeki cildi tahriş etme ve enfekte etme riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Kekikten en iyi şekilde yararlanmak için yapraklarını ince ince kıyın. Yaprakları doğrudan sivrisinek ısırığı bölgesine uygulayın ve 10 dakika bekletin.

Yulaf ezmesi;

Rahatsız edici bir sivrisinek ısırığı için bir çare de en sevdiğiniz kahvaltılardan birisi olabilir. Yulaf ezmesi, içerdiği özel maddeler nedeniyle kaşıntı ve şişliği giderebilir. Yulafın içerdiği bileşikler tahriş önleyici niteliklere sahip olan.

Eşit miktarda yulaf ezmesi ve suyu bir kapta pütürlü bir madde elde edene kadar karıştırın. Bir beze hazırladığınız yulaf ezmesi macununu dökün ve tahriş olmuş cilt üzerinde yaklaşık 10 dakika boyunca bekletin. Ardından alanı silerek temizleyin.

Kaşıntı giderici losyonlar;

Deride kaşıntı giderici losyonların kullanılması yararlı olabilir. Hidrokortizon içeren kaşıntı azaltıcı losyonları kullanabilirsiniz.

Sivrisinek Kaşıntısını Geçirmek İçin 5 Doğal Yöntem