20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıSivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Saraçoğlu doğal sivrisinek kovucu tarifi

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Saraçoğlu doğal sivrisinek kovucu tarifi

Yaz aylarında hayatı kabusa çeviren ve uykusuz gecelere neden olan sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

İçerikleri

Çoğalabilmek amacı ile diğer canlıların kanına ihtiyaç duyan sivrisinekler genellikle küçük su birikintileri ve dere kenarlarında yaşamaktadırlar. Sivrisinek ısırığı insanlarda bazı enfeksiyon riskleri oluşturmaktadır. Peki, sivrisinek ısırığı zararlı mıdır? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sivrisinek Isırığı ve Etkileri

Genelde suyun ve yeşil alanların olduğu yerlerde yaşayan sivrisinekler insanların kanı ile beslenmektedir. Bu sayede çoğalmaları da daha kolay olan sivrisinekleri her yerde görebilmek mümkündür. Kanatları olduğu için rahatlıkla uçabilen sivrisinekler enfeksiyon riski taşımaktadır.

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile beraber sivrisinek ısırığı vakası çoğalmaktadır. Sivrisinek ısırıkları genelde zararsız olsa da bazı durumlarda insanlara büyük rahatsızlıklar vermektedir. Özellikle ısırık nedeni ile oluşan kaşıntı uzun süre geçmemektedir.

Sivrisinek ısırığı etkileri arasında en önemlisi sıtma riskidir. İnsandan insana bulaşabilen bir hastalık olduğu için toplumun yarısı sıtma riski altındadır. Sivrisineklerin ısırması ile oluşan sıtma bir çeşit parazit hastalığıdır. Hastalığın etkileri sivrisinek ısırığından ortalama 7 – 30 gün sonra ortaya çıkmaktadır. Sivrisinek ısırdığı zaman ortaya çıkan belirtiler şunlardır:

  • Yorgunluk hissi
  • Baş ağrısı
  • İştahsızlık
  • Eklem ağrıları
  • Kas ağrıları
  • Kaşıntı
  • Lenf sisteminde iltihaplar
  • Yara üzerinde kurdeşen
  • Solunumda sorun
  • Boğazda şişme

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Her ortamda görülmeye başlanan sivrisinekler kişileri ısırdığı zaman mikrobun etrafa yayılmaması için bazı önlemler alınabilir. Bu durumu çok sık yaşayan bireyler sivrisinek ısırığına ne iyi gelir merak etmektedir. Sivrisinek ısırdığı zaman uygulayabileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

Tuzlu su: Sivrisinek ısırdığı zaman ilk olarak ısırığın olduğu alanı sabun ile yıkamanız gerekmektedir. Yıkama işleminden sonra buz yardımı ile şişlik oluşan bölgeye masaj yapabilirsiniz. Hazırladığınız tuzlu su karışımını pamuk ile aynı bölgeye sürerek kaşıntı ve ağrıyı önleyebilirsiniz.

Aspirin: Isırık nedeni ile oluşan şişliğin azalması için aspirin kullanabilirsiniz. Bir çay kaşığı kadar suda aspirini eriterek yaranın üzerine masaj yapabilirsiniz. Bu sayede şişliği ve kaşıntıyı azaltabilirsiniz.

Limon: Hemen herkes tarafından bilinen limon yöntemi ile kaşıntı ve yara izi yok edilebilmektedir. Limonu sivrisineğin ısırdığı bölgeye birkaç damla damlatabilirsiniz.

Diş macunu: Sivrisinek ısırığı olan bölgeye sürülecek bir miktar diş macunu sayesinde şişkinlik azalırken şiddetli kaşıntının da önüne geçilir.

Bal: Anti bakteriyel özelliği bulunan bal sayesinde kaşıntı kısa sürede geçecektir.

Sirke: Elma sirkesinin içermiş olduğu asit sayesinde sivrisinek ısırığının etkilerini azaltabilirsiniz. Pamuğa birkaç damla elma sirkesini damlatarak yaralı bölgeye sürebilirsiniz.

Muz kabuğu: Muz kabuğunun rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle sivrisinek ısırdığı zaman muz kabuğunu yaralı bölgeye sürebilirsiniz.

Çay torbası: Soğutulmuş olan poşet çay torbasını ısırığın olduğu bölgeye sürerseniz o bölgenin nemlenmesini sağlayarak şişliği azaltabilirsiniz.

Soğan: Doğal çözümlerden biri olan soğanı keserek ilgili bölgeye bir dakika boyunca sürün. Kaşıntı hissi geçtikten sonra soğan sürdüğünüz yeri yıkayarak kokunun oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Kabartma Tozu – Su: Su ile kabartma tozunu karıştırarak yaralı bölgeye sürerek ısırığın etkilerini azaltabilirsiniz.

Doğal Sivrisinek Kovucu Tarifleri

Doğal Sivrisinek Kovucu: Lavanta-Vanilya Spreyi

Lavanta ve vanilyanın hoş kokuları aslında sivrisinekleri kovar. 450 ml boş bir sprey şişesine 15 damla lavanta yağı ekleyin. Şişeye üç yemek kaşığı vanilya özü ve iki yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Daha sonra şişeyi suyla doldurun ve kapağı sıkın. Kullanmadan önce şişeyi sallayın.

Doğal Sivrisinek Kovucu: Elma Sirkesi Spreyi

Daha bitkisel bir koku için elma sirkesi ve karanfil yağını karıştırabilirsiniz. İki ürünün güçlü kokusu sivrisinekleri uzak tutar ve hızlıca hazırlayabilirsiniz. Bir huni kullanarak 450 ml boş bir sprey şişesine bir bardak su ve bir bardak elma sirkesi ekleyin. Şişeye 20 damla karanfil yağı ekleyin, ardından kapağı sıkın ve karıştırmak için sallayın.

Doğal Sivrisinek Kovucu: Hindistan Cevizi Yağı Kremi

Hindistan cevizi yağı, sivrisinekleri uzaklaştırmak da dahil olmak üzere çok sayıda sorunu çözer. Kendi sivrisinek kreminizi yapma süreci basit:

Bir kavanoza dört yemek kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin. Hindistan cevizi yağına beş damla nane yağı katın ve iki yağı bir el veya dudak merhemi gibi pürüzsüz olana kadar karıştırın.  Güzel kokulu karışımı sivrisinekleri uzaklaştırmak için doğrudan cilde uygulayın.

İbrahim Saraçoğlu Doğal Sivrisinek Kovucu Sprey Tarifi

Yaz aylarında herkesin yakındığı konuların başında gelen sivrisinek ısırığının etkilerinden bazı yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Ancak İbrahim Saraçoğlu doğal sivrisinek kovucu sprey tarifi sayesinde sivrisineklerin vücudunuza yaklaşmasını önleyebilirsiniz. Bu doğal ve etkili spreyin tarifi aşağıda anlatılmıştır.

Malzemeler

  • Yarım litre su
  • 2 Yemek kaşığı lavanta

Yarım litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı lavantayı ekleyin ve 7 – 8 dakika kadar ağzını kapatarak kaynatın. Kaynayan karışım soğuduktan sonra vücudunuza belirli aralıklarla sürün.

Elma Sirkesi ile Sivrisinek Kovma

Hemen hemen her evde rahatlıkla olan bu madde sayesinde çok kolay bir şekilde sivrisineklerden kurtulabilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken yarım su bardağı elma sirkesini ısıttıktan sonra içerisine bir kaç damla deterjan damlatın ve karıştırın. Karışımı bir su bardağının içerisine koyun ve ağzını streç ile kapatın. Strecin üzerine delikler açın ve sineklerin çok olduğu bir yere bu bardağı bırakın. Elma sirkesinin kokusuna tahammül edemeyeceklerdir.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Saraçoğlu doğal sivrisinek kovucu tarifi