19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerEvinizde bu bitki varsa bir daha sivrisinek ve zararlı böcek görmeyeceksiniz!

Evinizde bu bitki varsa bir daha sivrisinek ve zararlı böcek görmeyeceksiniz!

Hangi bitkiler böcekleri ve sivrisinekleri uzak tutar? Bu haberimizde size zararlı böcekleri ve sinekleri kovan 7 bitkiden bahsedeceğiz..

İçerikleri

Sivrisinekler ve sinekler, evimizde sürekli olarak uçan ve bizi rahatsız ederek sinirlendiren iki böcektir. Verdikleri rahatsızlıkların yanı sıra aynı zamanda hastalıkları da bize bulaştırabilirler.

Sivrisinekler ve Haşereler Evden Nasıl Uzaklaştırılır?

Onları evimizde ne zaman fark etsek, ilk tepkimiz genellikle onları uzak tutmak için bazı kimyasal kovucuları satın alarak onları öldürmektir. Peki kimyasallara başvurmadan ve sağlığımızı tehlikeye atmadan bu böcekleri evinizden uzak tutabilecek bazı bitkilerin olduğunu biliyor muydunuz?

Bu bitkiler ayrıca yaprak bitlerini ve tırtıllar gibi diğer zararlıları da uzak tutabilirler. En iyi yanı, bu bitkilerin ekonomik olmaları, doğal olmaları ve böcek spreyinden çok daha iyi kokmalarıdır. Bu bitkiler, içinde bulunan esansiyel yağlar nedeniyle böcekleri uzaklaştırırlar ve hoş koku verirler. Başka bir deyişle, bahçenize biberiye veya lavanta gibi bitkilerin ekilmesi, bu istenmeyen böceklerin azalmasını önemli ölçüde azaltır.

Bugünkü haberimizde, böcekleri, zararlıları ve sivrisinekleri evlerinizden ve bahçelerinizden uzak tutmak için size en iyi bitkilerden bazılarını göstereceğiz.

İşte Sivrisinekleri, Zararlı Böcekleri ve Haşereleri Evinizden Uzaklaştıran Bitkiler/Çiçekler

Fesleğen
Fesleğen
Fesleğen

Fesleğen sivrisinekleri ve sinekleri kovmakta harika bir bitkidir. Doğrudan güneş ışığı alan bölümlerde yetiştirilmesi gerektiği için kapılara veya pencerelere yakın olmalıdır. Bu özelliği ile de sivrisinekleri ve sinekleri evinizden uzak tutmak için kullanılır. Ayrıca kokusundan ve lezzetli tadından dolayı baharat olarak da kullanabilirsiniz.

Kadife  Çiçeği
Kadife  Çiçeği
Kadife  Çiçeği

Muhtemelen daha önce bahçeleri süsleyen bu parlak sarı çiçekleri gördünüz, ancak böcekleri kovabileceklerini bilmiyor olabilirsiniz. Fesleğen gibi kadife çiçeği de böcekleri korkutan ve uzaklaştıran hoş bir koku yayar.

Catnip
Catnip
Catnip

Kedi nanesi olarak da bilinen ve kedileri çekse de, sivrisinekleri uzak tutan bir bitkidir. Bir çalışmada  mağazada satılan çoğu kimyasal sinek kovucularından 10 kat daha etkili olduğunu göstermiştir.

Biberiye
Biberiye
Biberiye

Biberiye bitkisinin ve yağının birçok mucizevi faydasını hepiniz biliyorsunuzdur ancak biberiyenin kokusu sivrisinekleri ve diğer uçan böcekleri evinizden uzak tutabiliyor. Fesleğen gibi, biberiye de harika bir baharattır ve evinizde bulundurmanız için ayrı bir sebeptir.

Kasımpatı
Kasımpatı
Kasımpatı

Kasımpatı, doğal bir böcek ilacı olan piretrin içerir. Bu madde sivrisinekleri, hamam böceği, böcekler ve sinekler gibi diğer haşereleri uzaklaştırır. Bu bitkinin yapraklarını, cildinize sürterek böcek ısırmasını önlemek için de kullanabilirsiniz.

Sardunya
Sardunya
Sardunya

Böcekleri kovmak ve ön sundurmaları süslemek için kullanılan en yaygın bitkilerden biri sardunyadır. Sardunyalar güçlü limon ve citronella kokar. Doğal bir böcek ilacı ve kovucu görevi gören bir madde içeren sarmaşık sardunyalar da vardır, bu yüzden sivrisinekleri uzak tutar.

Citronella
Citronella
Citronella

Bu muhtemelen böcekleri uzaklaştırmak için en iyi bilinen alternatiflerden biridir. Mum ve yağ yapımında kullanılır. Bitki kendiliğinden sinekleri ve sivrisinekleri kovucu görevi görür. Ayrıca böcek ısırıklarını önlemek için doğrudan cildinizde kullanabilirsiniz.

Citronella yapraklarını ezmeyi ve doğrudan vücudunuza sürtmeyi deneyin. Evinizi temizlemek için konsantre çay yapabilir veya sprey olarak kullanabilirsiniz. Catnip ve sardunya gibi diğer iki doğal kovucu ile birlikte kullanıldığında daha da etkili hale gelir.

Evinizde bu bitki varsa bir daha sivrisinek ve zararlı böcek görmeyeceksiniz!