20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç nasıl daha hızlı uzatılır? Hızlı saç uzatma yöntemleri

Saç nasıl daha hızlı uzatılır? Hızlı saç uzatma yöntemleri

Siz de saçınızın daha hızlı uzamasını sağlamak için evde yapabileceğiniz bir şeyin olup olmadığını merak mı ediyorsunuz? Bu yazımızda hızlı saç uzatma hayali kuranlar için evde uygulanabilecek yöntemleri ve bitkisel çözüm önerilerini derledik.

İçerikleri

Saçlarınız yavaş uzuyorsa ve hızlı uzamasını istiyorsanız sabırlı davranmanız, bununla beraber saçlarınızın tipine göre doğru bakımı yapmanız gerekir. Saç uzatma süreci, saçınızdan çok süreci nasıl yönettiğinizle ilgilidir. Saçlarınıza düzenli bakım yapabilmeli ve sabırlı olmalısınız. Ne yazık ki sizin yardımınız olmadan saçlarınız istediğiniz kadar hızlı uzamaz. Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta ise, saçlarınız uzadığında aynı zamanda sağlıklı olması gerektiğidir. Sağlıklı bir şekilde büyümeyen saçlar yıpranmaya daha yatkındır. Saçınız sadece daha güçlü olduğunda daha hızlı uzar.

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri Neler?

Hızlı saç uzatma yöntemi iki ana başlığa ayrılabilir. Bunlardan ilki, fiziksel sağlığınızla da ilgili olan doğal yöntemdir. Unutmayın, ne kadar sağlıklı olursanız saçlarınız o kadar sağlıklı olur ve o kadar hızlı uzar. İkinci yöntem basittir ancak dikkat etmeniz ve uygulamayı düzenli olarak yürütmeniz gerekir. Bu uygulamalar sayesinde saçınıza iyi gelen yeni hızlı saç kaynak türlerini keşfedebilirsiniz.

Hızlı saç uzatma için doğal yollara başvurun

Saçlarınız da sağlıklı olmak ve sağlıklı bir şekilde uzamak ister. Unutmamalısın ki saçlarını besleyen sensin. Bu yüzden öncelikle saçların daha hızlı uzaması için hangi doğal yöntemlerin deneyebileceğinden bahsetmek gerekiyor. Ancak saçlarınızı uzatmak için doğal yöntemler kullandıktan sonra saçlarınızın kısa sürede uzamaycağını unutmayın. Sabırlı olmalı ve “1 hafta içerisinde saç uzatmalıyım.” gibi gerçekçi olmayan vaatlerde bulunmamalısınız. Son bir nokta: Saçları uzadıktan sonra doğal yöntemlerle beslemeye devam etmek uygundur.

Beslenme dengesine dikkat edin

Saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak sizin ellerinizde. Bunun için mümkün mertebe dengeli beslenmeye karşı daha titiz olun. Proteinden zengin besinler tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Ayrıca vücudunuzun su ihtiyacını da ihmal etmemelisiniz. Bu, hücrelerinizi harekete geçirecek ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Hızlı saç uzatma için vitamin takviyesi alın

Daha hızlı saç uzaması beraberinde sağlıklı uzamayı da kapsamalıdır. Beslenme planından yeterli vitamin alımı saçların güçlenmesine yardımcı olur. Saçınızı ihtiyacı olan vitaminlerden yoksun bırakırsanız zayıflar ve kırılır. Kırılan saçlarınız cansız ve zayıf görünebilir. Bu, saçınızı kesmeniz gerektiği anlamına gelir. Vitaminler hızlı saç uzatma için olmazsa olmazlardandır. Vitamin ihtiyacınızı yediğiniz besinlerle karşılamak en sağlıklısıdır, ancak yine de saç vitamin ürünlerini kullanarak saç kırılmasını önleyebilir ve saç gücünü artırabilirsiniz.

Bitkisel keratin gücünden faydalanın

Keratin saçın ham maddesidir. Keratin’i saçınızın ana besin kaynağı olarak düşünebilirsiniz, saça gücünü veren maddedir. Saçınızdaki keratin içeriğini her zaman belirli bir seviyede tutmak sizin elinizde. Saçınızdaki keratin içeriğini dengelemek için bitkisel keratin kullanabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız eksik olan keratini geri alacak ve daha sağlıklı ve daha güçlü bir görünüme kavuşacaktır.

Hızlı saç uzatma için saç köklerine masaj yapın

Soğuk suyla masaj yapmak da kan dolaşımını hızlandırabilir ve saç büyümesini hızlandırabilir. Bu biraz kararlılık gerektirebilir. Saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olmak için günde 10 dakika saç derinize masaj yapın. Masaj yaparken saç yağı, saç kremi ve diğer ürünleri de kullanabilirsiniz. Bu alışkanlığı geliştirirseniz saçlarınızı kısa sürede güçlendirebilirsiniz.

Saten yastık kılıfı tercih edin

Saça temas eden şeyler saç üzerinde olumlu ya da olumsuz etki yapabilir. Olumsuz etkilerden biri elektriklenmedir. Elektrik, dış etkenlerin varlığında saçınızın kırılgan hale gelmesine neden olur. Saçla en çok temas eden yastık kılıfını saten kumaş olarak seçmek bu tehlikeyi bir ölçüde önleyebilir.

Saçtaki kırılmalardan kurtulun

Saçlarınız kökten uzasa da saçınızın kırılması saçlarınızı zayıflatacaktır. Saç kaynak işlemi sırasında saç uçlarının uzaması normaldir ancak bu kırılmalar saçların bir süre sonra zayıflamasına ve kırılmasına neden olabilir. Saç uçlarını düzenli olarak kesmek, çok sık olmamakla birlikte daha sağlıklı bir saç büyüme sürecini teşvik edebilir.

Hızlı saç uzatma için saçınızı daha dikkatli tarayın

Saçınızı bir bibloya dokunuyormuş gibi dikkatlice tarayın. Saçlarınızın da kırılacağını göz ardı etmeyin. Banyodan sonra saçlarınız nemliyken, taramadan önce bir bakım spreyi kullanmak saçı yumuşatır ve kolay taranmasını sağlar. Özellikle kıvırcık saçlarınız varsa, saçınızdaki karışıklıkları gidermek için geniş uçlu kalın ve ahşap bir tarak kullandığınızdan emin olun.

Aspirin İle Hızlı Saç Uzatma

Hızlı Saç Uzatma İçin 5  Bitkisel Çözüm

Rapunzel benzeri saç uzatmaya mı çalışıyorsunuz? Buklelerinizi daha hızlı uzatmak için kimyasal çözümleri tercih etmek yerine, mutfağınıza gidin ve kesinlikle orada saç uzatma amacınıza hizmet edecek bir şey bulacaksınız. İşte hızlı saç uzatma için doğal, az  maliyetli ve kimyasal içermeyen ev ilaçları..

Hızlı saç uzatma hayali kuranlar için evde uygulanabilecek 5 bitkisel çözüm!

1- Yeşil çay;

Kullanılmış yeşil çay poşetlerini atmak yerine, saçlarınızı daha güçlü ve daha güzel hale getirmek için yeniden kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu kullanılmış poşetleri suda bir dakika kaynatmak ve bu ılık yeşil çayı saç derinize sürmek. Yaklaşık 45 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın. Yeşil çay, saç büyümesini destekleyen ve onları köklerden daha güçlü hale getiren antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca, bu yöntem kapsamlı hazırlıklar gerektirmez!

2- Yumurta maskesi;

Bir yumurta akını birer yemek kaşığı zeytinyağı ve bal ile karıştırarak başlayın. Bu maskeyi saç derinize ve saçınıza yaklaşık 20 dakika uygulayın ve hafif bir şampuanla durulayın. Bu saç karışımı, buklelerinizi parlak ve sağlıklı hale getirecek protein, fosfor, çinko, demir ve diğer besinlerle doludur

3- Soğan suyu;

Soğan suyunun kokusuna dayanabiliyorsanız, bu denenmiş ve test edilmiş yöntem saçlarınız için harikalar yaratabilir. Tek yapmanız gereken soğanı küçük küçük doğrayıp suyunu sıkmak. 20 dakika boyunca tüm saç derinize eşit olarak uygulayın ve hafif bir şampuanla yıkayın. Soğan suyu, dokularınızdaki kolajen üretimini artıran kükürt açısından zengindir ve dolayısıyla saç büyümesini destekler.

4- Çemen otu;

Pürüzsüz bir macun yapmak için bu bitkinin bir çorba kaşığı suyla öğütün. Ayrıca içine biraz süt ekleyip saçınıza ve saç derinize yaklaşık 40 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. Bunu hafif bir şampuanla durulayarak takip edin. Çemen otu, saç büyümesini destekleyen ve aynı zamanda onları tatlı yapan proteinler ve nikotinik asit içerir.

5- Elma sirkesi;

İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suyla karıştırın. Bu iksiri kafa derinize yaklaşık iki ila üç dakika masaj yapın ve bir şampuanla yıkayın. Elma sirkesi saç köklerini uyarır ve dolayısıyla saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca, saç derinizi de temizler ve saçın pH dengesini korur.

Çok Az Kişinin Bildiği 7 Hızlı Saç Uzatma Yöntemi

Saç nasıl daha hızlı uzatılır? Hızlı saç uzatma yöntemleri