19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınSaç BakımıEvde hızlı saç uzatan maske tarifleri ve öneriler

Evde hızlı saç uzatan maske tarifleri ve öneriler

Normalleşme günlerinde saç bakımı revaçtaki konulardan biri. Pekiyi evde saç uzatma maskesi nasıl yapılır? İşte hızlı saç uzatan beş doğal maske tarifi.

İçerikleri

Saç güzelliği bakımlı olmanın kıstasları arasındadır. Her kadın, canlı, sağlıklı ve uzun saçlarla kendini güzel hisseder. Saçların sağlıklı ve hızlı uzaması için evde kolayca hazırlanacak maskelerden yardım alınabilir. Saçları hızlı uzatan doğal maske tarifleri ile sizde hem canlı hem de uzun saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç Uzatma Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç uzatan elma sirkesi maskesi tarifi;

Saçları uzatan saç maskesi tarifi için elma sirkesi, zeytinyağı ile balı karıştırarak saç diplerinize uygulamanız gerekir. Bunun için bir yarım çay bardağı elma sirkesine bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımı 5 dakika dinlendirerek, saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saç uzatan elma sirkesi maskesi saçlarda 40 dakika bekletilerek durulanmalıdır. Maskeyi iki haftada bir uygulayabilirsiniz.

Saç uzatan yağ maskesi tarifi;

Saç uzatan maske tarifleri arasında en etkili maskelerden biri de yumurta, zeytinyağı, bademyağı ve Hint maskesi ile hazırlanır. Seyrek ve kısa saçlar için bıldırcın yumurtası kullanabilirsiniz. Saç uzatan yağ maskesi yapımı için bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile bir çorba kaşığı Hint yapını karıştırarak bu karışımı yumurtaya ekleyip çırpın. Maskeye 5 damla bademyağı ekleyin ve saç diplerinize masajla uygulayın. Maskeyi 40-50 dakika beklettikten sonra ılık su ile duş alın. Maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Saç uzatan sarımsaklı maske tarifi;

Saçları hızlı uzatan sarımsaklı maske yapmak için bir diş sarımsağı dövün, sarımsağa bir çorba kaşığı zeytinyağı ile 5-6 damla bademyağı ekleyin. Maskeyi saç diplerinize uygulayın ve 1 dakika saç diplerinizi saç kurutma makinesi ile ısıtıp, başınızı bone ile kapatın. Saçı uzatan maske saçlarda 1 saat bekletilerek ılık suyla durulanmalıdır.

Saç uzatan soğan suyu maskesi;

Soğan suyu hızlı saç uzatır. Soğan suyu ile saçlarınızın daha kolay uzamasını istiyorsanız, saç uzunlunuza göre dört bardak su ve yarım soğanı ve bir diş sarımsağı kaynatın. Haşlama suyu ılıdığında saçlarınızı bu su ile iyice ıslatın. Saç diplerine Hint yağı ile masaj yaparak, saçlarınızı 40 dakika sonra ılık suyla şampuanlayıp durulayın. Saç uzatan soğan suyu kürünü haftada bir kez tekrarlayabilirsiniz.

Saçları hızlı uzatan tarçın maskesi tarifi;

Bir tatlı kaşığı tarçın ile bir çorba kaşığı Hint yağını karıştırarak saç diplerinize uygulayın. Tarçının mucizevi etkisiyle haftada bir uyguladığınız bu kolay maske, saçlarınıza sağlık katarken saçlarınızın hızlı uzamasına da yardımcı olacak. Ayrıca haftada bir kez, banyo öncesinde bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı tarçını karıştırarak saç diplerinize masaj yapabilirsiniz.

Yukarıdaki tüm saç uzatan doğal maske tariflerini haftada bir kez farklı bir maske ile ve 5 haftalık kür şeklinde uygulayabilirsiniz. Saçlarınızı maske uygulamasının ardından önce soğan suyu ile yıkayıp sonra şampuanlayarak maskenin etkisini de arttırabilirsiniz.

Saç Uzamasını Hızlandırmak İçin Günlük Öneriler

  • Saç derinize her gün bir kez masaj yapın. Bu masaj saç köklerinize kan akışını artıracak ve saç büyümesini teşvik edecektir.
  • Saçınızı nazikçe tarayın. Bu kırılmayı önlemek için önemlidir.
  • Saçınızı soğuk suyla durulayın. Sıcak su, uçucu yağları uzaklaştırabilir ve kırılmaya neden olabilir.
  • Saçınızı çok sık toplamaktan kaçının. Saçınızı bağlamak, iltihaplı foliküllere neden olabilir.
  • Saç serumu kullanın. Saç serumları anında parlaklık sağlar ve saçın zarar görmesini engeller. Ayrıca karışıklıkları azaltır ve kırılmayı önler.
  • Çok fazla ısı üreten aletler kullanmaktan kaçının. Saçınızı kızartmak, kızarmış yemek yemek kadar kötüdür! Sıcak düzleştirici, fön makinesi ve saç ekipmanı kullanmaktan kaçının. Bu aletler kırılmaya neden olur ve ayrıca saçınızı kurutarak nem içeriğini yok eder.

Saçınızı Daha Hızlı Uzatmak İçin Doğal Çözümler

Aloe vera;

Bu sihirli bileşen, çeşitli cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılır. Daha da iyisi, tıkanmış gözenekleri açarak saç büyümesine de yardımcı olan özelliklere sahiptir. Aloe vera saç derinizin tazelenmiş hissetmesini sağlar. Aloe vera kepek tedavisinde de etkilidir. Saf aloe vera jelini haftada birkaç kez saç derinize uygulayabilirsiniz.

Limon;

Bir başka harika bileşen olan limon, C Vitamini açısından zengindir. Bu bileşen saç büyümesine yardımcı olur ve sağlıklı bir saç derisini koruyabilir. Saçınızı yıkamadan 10-15 dakika önce limon suyu uygulamak yeterli olacaktır. Limon yağı sağlıklı bir saç derisinin korunmasında da etkilidir.

Köri yaprakları;

Protein açısından zengin olan bu yapraklar saç büyümesini hızlandırarak sıkılığını ve kalitesini artırır. Ayrıca saç köklerini güçlendiren ve saç derinizi nemlendiren amino asitler içerirler.

Saç Büyümesini Hızlandırmak İçin Evde Tedaviler

1- Uçucu yağlar

Biberiye yağı, kabak çekirdeği yağı ve nane yağı gibi uçucu yağlar saç büyümesine katkıda bulunabilir. Bir çalışma, kabak çekirdeği yağının erkeklerde saç büyümesini yüzde 40’a kadar artırdığını göstermiştir.

Not: Uçucu yağları taşıyıcı yağlarda seyreltmeyi unutmayın. Saf uçucu yağların uygulanması o kadar etkili olmayabilir ve ayrıca alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

2- Topikal merhemler

Saç dökülmesi yaşıyorsanız dermatoloğunuz topikal merhemler önerebilir.

Topikal melatonin: Saç dökülmesini azaltır ve saçınızın kalınlığını ve yoğunluğunu iyileştirir.
Topikal minoksidil: Yüzde 5’lik konsantrasyonlarda kullanıldığında saç dökülmesi sürecini yavaşlatabilir.
Propecia: Saç dökülmesi semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

3- Protein kullanın

Saçınız proteinden oluşur. Bu saçınıza güç ve sıkılık kazandırır. Protein tedavileri eklemek saçınızı çevresel saldırganlardan koruyabilir. Hindistan cevizi yağı kullanmak, saç gücüne yardımcı olmada da faydalı olabilir. Protein kaybını önleyen yağ asitleri içerir .

Uyarı! Bununla birlikte, çok fazla protein böbreklerinizi etkileyebilir, bu nedenle proteininizi nereden aldığınıza dikkat edin. Takviyeler yerine diyet alımı önerilir.

Saç Uzatma Tedavileri Neler?

1- Saç Ekimi

Saç ekimi, saç derinizin veya vücudunuzun bir kısmından saç tellerinin tedavi edilmesi gereken kel kısımlara çıkarılmasını içerir.

Saç ekimi yüksek bir başarı oranına sahiptir ve tüm dünyadaki doktorlar tarafından kelliği tedavi etmek için yaygın olarak benimsenmiştir. Foliküler ünite ekstraksiyonu ve foliküler ünite nakli, doktorlar tarafından saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılan iki ana saç ekim yöntemidir. Sizin için hangi tekniğin önerilmesi gerektiği konusunda doktorunuzla konuşun.

2- Kök Hücre Saç Büyümesi

Kök hücreler vücuttaki kırık veya hasarlı dokuların onarılmasına yardımcı olur ve erkek-kadın tipi kellik tedavisinde kullanılır. Bu prosedür, hasarlı dokuları bölmek, değiştirmek ve saç büyümesini teşvik etmek için kök hücrelerin kullanılmasını içerir.

Kök hücre saç ekimi tekniği, saç köklerinin büyüdüğü küçük bir deri örneğini çıkarır ve kullanır. Bu foliküller laboratuvarlarda çoğaltılır ve ardından saç derisine veya vücudunuzdaki diğer saçsız bölgelere ekilir.

3- Mikroiğneleme

Yara izini tedavi etmek için mikro iğnelemeyi duymuş olmalısınız. Peki bu yöntemin, saç dökülmesini tedavi etmedeki etkinliğini kanıtlamak için yeterli kanıt var mı?

Mikroiğneleme, kafa derisi/cilt üzerinde küçük yaralanmalara neden olan küçük iğneli bir rulo kullanma işlemidir. Araştırmacılar, bu prosedürün saç köklerinizdeki kök hücrelerin indüklenmesine yardımcı olabileceğini kanıtlayan kanıtlar göstermiştir. Bu saç büyümesini teşvik edebilir.

Bunun dışında, bu süreç aynı zamanda saç dökülmesini veya kelliği tedavi etmek için kullanılan ürünlerin emilimini de destekler.

4- PRP
Saç dökülmesi için trombositten zengin plazma tekniği, bir kişinin kanını çekmeyi, işlemeyi ve etkilenen bölgeye geri enjekte etmeyi içerir. Araştırmacılar, bu tekniğin kan dolaşımını ve saç folikülüne akışını artırarak saç büyümesini uyardığına inanıyor. PRP genellikle doktorlar tarafından diğer saç dökülmesi tedavileri ile birlikte önerilir .

5- Lazer Tedavisi

Düşük seviyeli lazer tedavisi tekniği, erkeklerde ve kadınlarda saç incelmesini ve dökülmesini tedavi etmek için UV ışığını kullanır. Bu teknik non-invazivdir ve saç büyümesini teşvik etmek için ağrısız bir teknik haline getirir. Tedaviler hacimli ve kalın saçlarla sonuçlanır.

Saç Uzamasını Hızlandırmak İçin Diyet

Saç büyümesini iyileştirmek, mevcut hasarlı saç köklerinizi canlandırmayı içerir. Vücudunuz, saçlarınızın daha hızlı uzaması için iyi miktarda enerjiye ihtiyaç duyar. Diyetinize belirli yiyecekleri dahil etmek saç büyümesini artırabilir. Daha iyi saç büyümesi için bu vitaminleri ve mineralleri diyetinize ekleyin:

1- Omega-3 Yağ Asitleri

Kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar, omega-3 ve 6 yağ asitlerini tüketenlerin saç dökülmesinde azalma olduğunu gördü.

2- Çinko

Araştırmalar çinko eksikliğinin saç dökülmesine katkıda bulunabileceğini düşündürmektedir. Diyetinize eklemek veya takviyeleri tüketmek saç büyümesine yardımcı olabilir.

3- C vitamini

Ağırlıklı olarak turunçgillerde bulunan C vitamini saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir. Antioksidan özellikleri vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşır, böylece daha gür saçlara katkıda bulunur. Serbest radikaller, DNA’ya zarar verebilecek ve saç dökülmesine neden olabilecek moleküllerdir.

4- Demir

Demir eksikliği saç dökülmesine yol açabilir. Bunu önlemek için demir açısından zengin besinler tükettiğinizden emin olun.

5- D vitamini

Araştırmalar, saç dökülmesi yaşayan kişilerin D Vitaminlerinin eksik olduğunu göstermiştir. Alopesi, saçsızlığa neden olan bir durumdur. Ayrıca D vitamininin vücudunuzda küçük kıl kökleri oluşturma yeteneğine sahip olduğu bulunmuştur.