25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç ekimi tedavisi öncesi ve sonrasında zaman çizelgesi

Saç ekimi tedavisi öncesi ve sonrasında zaman çizelgesi

Saç ekimi tedavisi sonucunda neyle karşı karşıya kalacağınızdan pek emin değilseniz, saç ekimi tedavisi öncesi ve sonrasında zaman çizelgesi yazımızı okuyarak fikir elde edebilirsiniz.

İçerikleri

Saç ekimi tedavisi saç problemlerinizin çözümü için etkili bir yöntemdir. Ancak bu tedavi ve sonrasındaki iyileşme süreci sabır gerektirir. Çünkü istediğiniz sonucu elde etmek çoğu zaman 1 yıldan fazla sürer. Peki, saç ekimi sürecinde zaman çizelgesi nasıl işler?

Saç Ekimi Tedavisi Öncesi ve Sonrasında Zaman Çizelgesi

Ameliyattan Önceki 1. Hafta

Saç ekimi sürecinde zaman çizelgesi ameliyattan 1 hafta öncesinden itibaren başlar. Bu süre içerisinde sigara, alkol ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmalısınız. Ağrı kesici veya takviye ilaçlar almamalısınız.

Saç Ekimi Ameliyatı

Saçlarınız için en uygun saç çizgisi çizildikten sonra lokal anestezi yöntemi ile saç ekimi ameliyatı uygulanır.

Saç Ekiminden 2 Hafta Sonra

Saç ekimi çizelgesinde ilk 2 hafta çok önemlidir. Kafa derinizi korumak için ilk 7 gün dik bir pozisyonda ve sırt üstü uyumanız önerilir. Ayrıca ilk 2 hafta boyunca saçlarınızı nemli tutmanız çok önemlidir.

2. ve 4. Haftalar Arası

Saç ekimi sonrasında iyileşme sürecinin bir parçası olan shock hair loss (ani saç dökülmesi) yaşanır. Ekilen saçlarınız birkaç hafta içerisinde hızla dökülür.

1-3 Ay Sonra

Ekilen saçlar bu dönemde dinlenme moduna girer. Saçlarınızın gelişiminde çok fazla ilerleme olmaz.

4 Ay Sonrası

3’üncü ay itibariyle saçlarınızın yaklaşık yüzde 10-30’u çıkmaya başlar. Birkaç hafta içinde saçlarınız daha fazla uzar.

5-12 Ay Sonra

5’nci aya gelindiğinde ekilen saçlarınızın yüzde 50’si çıkar. 9’uncu ay sonunda ise saçlarınızın tamamı çıkmış olur. Saç ekiminden sonraki 12 ay sonunda ise istediğiniz saçlarınız istediğiniz görünüme kavuşmuş olur.

Saç ekimi ameliyatı ile sağlıklı saçlara kavuşmak mümkündür. Ancak, ameliyat öncesi ve sonrasındaki süreçte doktorunuzun tavsiyelerine mutlaka uymalı ve sonuçları sabırla beklemelisiniz.

Saç Ekimi Süreci & Merak Edilenler