26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkFUE saç ekimi nedir, avantajları neler, nasıl uygulanır?

FUE saç ekimi nedir, avantajları neler, nasıl uygulanır?

İçerikleri

FUE saç ekimi dünya çapında oldukça yaygın olarak kullanılan bir saç ekim (transplant) yöntemidir. Bu yöntemin en önemli avantajı kafa derisinde kesme ya da delme gibi bir işlem uygulanmamasıdır. FUE saç ekim yöntemi uygulanırken, nakledilecek saç kökleri önceden belirlenen donör bölgeden alınır. Daha sonra bu kökler hedef bölgeye aktarılarak implant işlemi tamamlanır. Bu tekniğin diğer saç ekim tekniklerinden en önemli farkı transplant işlemi esnasında saç köklerinin tek tek nakledilmesidir. Bu özelliğinden dolayı FUE tekniği için uygulanan seanslar, diğer saç ekim yöntemlerinden çok daha uzun sürer.

FUE Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Modern saç ekim yöntemlerinden biri olan FUE tekniği basit ve ağrısız olduğu için daha çok tercih edilir. Ayrıca, saç derisi üzerinde kesme işlemi uygulanmaması da bu yöntemi cazip kılan en önemli faktörlerden biridir. FUE tekniğinin avantajları arasında saç ekimi yapılan bölgeye herhangi bir dikiş atılmaması, ağrısız bir şekilde işlemin tamamlanması ve kısa sürede iyileşmesi gösterilebilir. Ayrıca, bu teknik lokal anestezi yardımıyla pratik bir şekilde uygulanabilir. Son olarak, ekilen saçların kalıcı olması ve doğal bir görünüm elde edilmesi FUE tekniğinin diğer avantajları olarak sıralanabilir.

FUE Saç Ekimi İşleminden Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

FUE saç ekiminden önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • İşlem uygulanacak saçın yağsız ve temiz olmasına dikkat edilmelidir.
  • Saç üzerinde jöle ve saç köpüğü gibi kimyasal maddeler bulunmamalıdır.
  • İşlemden önceki 1 hafta içerisinde ağır kardiyo egzersizlerinden kaçınılmalıdır.
  • FUE tekniği işleminden önceki birkaç hafta süresince olabildiğince sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.
  • FUE seansı için rahat kıyafetler tercih edilmelidir.
  • FUE işlemi uzun sürdüğü için seans öncesinde kesinlikle tok bir halde bulunulmalıdır.

FUE Saç Ekimi İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

FUE saç ekimi işleminden sonra kısa bir süre içerisinde ekilen saçlar tamamen dökülür. Ancak, dökülen saçların yerine kısa zamanda kalıcı saçlar çıkar. Saç ekimi yaptıran kişi işlemden hemen sonra evine gidebilir. Ancak, saç ekilen bölgeye işlemden sonraki ilk 15 gün boyunca elle temas edilmemelidir. Uyurken ya da uzanırken yumuşak yastıklar tercih edilmelidir. Saç ekimi uzmanının tavsiye ettiği ilaçlar zamanında kullanılmalıdır. Son olarak, saç yıkama için uzman doktorun önerdiği şampuanlar tercih edilmelidir.

FUE Saç Ekimi İşlemi Nasıl Uygulanır?

FUE tekniği, yaklaşık 6-7 saat süren bir seansta tamamlanır. Bu sürenin uzunluğu, saç derisinin özelliğine, saç ekimi yapılacak alanın büyüklüğüne ve bu işlemi yapacak uzmanın tecrübesine göre değişebilir. Saç ekiminden önce kişinin saçının alınacağı donör bölgesindeki saçlar 1 mm’ye kadar kısaltılır. Donör bölge olarak ise genelde ense bölümü tercih edilir. Ayrıca, saç ekim işleminden hemen önce saç alınacak donör bölge ile saç ekilecek alana lokal anestezi uygulanır. Mikro motor yardımı ile donör bölgeden alınan saç kökleri, hedeflenen bölgeye nakledilerek işlem tamamlanır.

FUE saç ekim tekniği uygulanan bir kişinin yeni saçları işlemden 6 ay sonra çıkmaya ve gözle görülür derecede fark edilmeye başlar. Yaklaşık 1-1,5 yıl içerisinde de yeni saçlar doğal ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.