24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç ekimi nasıl, kimlere yapılır? Saç ekimi öncesi sonrası, fiyatı 2019

Saç ekimi nasıl, kimlere yapılır? Saç ekimi öncesi sonrası, fiyatı 2019

İçerikleri

Farklı yaşlarda ve farklı yaşam şartlarında hemen hemen herkesin saçları dökülebilir. Nedenleri farklı olsa da sonuç itibarı ile kaybedilen saçtır. Sosyal bir canlı olan insanı etkileyen birçok neden vardır. Kişi saçlarının ya tamamını ya da büyük bir kısmını kaybettiğinde saçının döküldüğünü ve bir tedaviye ihtiyaç duyduğunu anlar. Bu aşamadan itibaren saç ekimi fikri devreye girer. Bilinmesi gereken bilimsel bir bilgi, hem erkek hem de kadın saçlarının günlük yüz saç teli dökülmesinin normal olduğudur.

Saç Ekimindeki Süreç

Hayatın şartları altında zaman zaman ezilen insan, stresli bir halden tutun da yetersiz beslenmeye varınca değin birçok irili ufaklı rahatsızlığın sebebi ile saçları dökülür. Saçlarını döken nedenin ortadan kalkması ile kısmen yeniden saçları çıkar. Kaybedilenlerin telafisi cerrahi operasyon ile olacaktır. Kullanılan ilaçların tesiri ve vücut hormon ve yapı bozuklarının tetiklediği durumlar da göz önüne alındığında saçların dökülmesinin kaynağı oldukça çeşitlidir. Tavsiye edilen hem ilaç hem de ilaçlı şampuanların sadece dökülmeye yönelik olduğu ve yenilerini çıkarma amaçlı olmadıklar görülür. Bu sebep ile kişi eğer saçlarının eskisi gibi olmasını arzuluyor ise saç ekim süreçlerinden geçmek zorundadır.

İlk Süreç Karar Verme

Saçların ne sebepten kaybedildiğinden ziyade yeniden kazanılması istenip istenmediği önemlidir. İlk süreçte budur. Saç dökülmesinden mütevellit oluşan durumun çaresi olarak görülen saç ekiminin yapılacak olup olmadığının kararını hasta vermelidir. Çözüm düşünülüyor ise çözüme dair yollar da düşünülmelidir. Zira hem sosyal hayatında hem aile çevresinde hem de diğer tüm ortamlarda kendisini etkileyen bir durum olarak ortada duruyor ise karar vermek zorunludur. Ya böyle yaşayacak ya da çaresine bakacak.

Kararın verildiği andan itibaren kararı pekiştirecek adımlar atılmalıdır. İlk yapılacak da hem araştırma yapmak hem de bilgi edinmektir. Edinilecek her bilgi karar verme sürecini kısaltır. Bilinmesi gereken de bilginin nereden alınacağıdır. Sanal dünyada önüne gelenin blok sayfası açarak ya da internet sitesi kurarak ahkâm kestiği bu dönemde sıhhatli bilgiyi işin ehlinden temin etmek gerekir. Yahut da daha önce saç ektiren birilerine danışmak icap eder. Bilgi edindikçe de gerek sanal gerekse de dış dünyada yanlışların da farkına varır.

Saç Tetkiki

Saç ekiminde karar vermeyi saçın tetkiki takip eder. Saç üstünde hem analiz hem dökülmenin ne çeşit olduğu hem de saç seviyesinin tespiti için tetkik edilmesi gerekir. Akabinde de saçın yapısının saç ekimi için münasip olup olmadığını öğrenmek gelir. Tüm bu işlemler karar vermede etkendir ve süreyi kısaltır.

Zamanlama sürecinin de iyi tespiti gerekir. Saç ekiminde doğru olan zamanı iyi belirlemek de şarttır. Eğer saçın ekimi seviyesi ekim için ideal olan bir ana daha gelememiş ise, ideal zamanı beklemek gerekir. İyi bir hekim bunu çoktan izah etmiş olur. Bilinmesi gereken bir bilgi, birçok saç ekim uzmanı ya da hastaneler, saç analizlerini ücret almadan yapıyorlar.

Hepsinden öte, kişi kendini en iyi bilendir. Karar verir iken içinde yaşadığı tüm his ve duyguları, saçının dökülmesi ile ilgili yaşadığı tüm rahatsızlıkları bildiği için değerlendirmeyi de ona göre yapmalıdır.

Hekim Tercihi

Hekim tercihi saç ekiminde belki de en önemli konudur. Karar aşamasını geçen birinin yapması gereken ilk adım hekim seçimidir. Zira yapılacak işlem basit bir şey değildir. Hem tecrübe hem de el mahareti gerektiren aynı zamanda cerrahi özellik istenen bir işlemler bütünüdür. Sonuç alınmak istenir ise hekim iyi tetkik edilerek seçilmelidir. Hekimin yanında hastane de oldukça mühimdir. Her türlü arınmış şartları yerine getiren ve cerrahi alanda ehil olan bir mikro cerrahi dalı bulunan hastaneler tercih edilmelidir. Seçilecek hekimin diploması ve tecrübesi olması lazımdır.

Yapılacak bir ön görüşme sayesinde hem hekimin durumu hem de hastane ya da merkez tetkik edilebilir. Kişinin saç yapısının tespitinden tutun da saçın dökülme şekli ve derecesine kadar tetkik edilmesi gerekenler masaya yatırılır. Saç kökünün alınacak bölgenin belirleneceği ve her türlü tetkikin yapılacağı ön görüşme ile işlem hızlanır. Hatta saçın ilk hali ile son hali arasındaki durumun tespiti için ön görüşmede saç detaylı fotoğraflanır.

Hasta kabul formu doldurularak durum netleştirilir. Tüm tetkiklerin ışığında saç ekimi için hangi tekniğin kullanılacağına karar verilir. Tüm teknikler masaya yatırılır. Saçın nedenli hızlı döküldüğünden sebeplerine ve ekimin yapılacağı şekle varana kadar hemen her şeyin değerlendirilmesi ekim yönteminin tespiti içindir. Teknikler arası karşılaştırmalar yapıldıktan sonra en ideal olanı seçilir. En sonunda da cerrahi müdahalenin zamanı da tespit edilir. Sonrasında tahliller ile damar yolu açılır ve iki ünite kan alınır. Daha net bilgi için bu gereklidir. Kişide olası rahatsızlıkların tespiti de gerekir. HİV, Hepatit vb. rahatsızlıkların tespiti gerekir.

Cerrahi Müdahale Öncesi

Kullanılan ilaçların hekime bildirilesi gerekir. Hekimin isteklerinin eksiksiz yerine getirmek en doğru olanıdır. Hem alkol hem de sigara kullanımı kesinlikle olmamalıdır. Cerrahi müdahaleden evvel kafein içerikli içecek içilmemelidir. Saçın mümkün mertebe temiz olması gerekir. Saça ekstra bir şey sürülmemelidir. Normal cerrahi müdahalelerin aksine saç ekiminde tok olmak en ideal olanıdır. Mümkün ise kıyafetiniz düğmeli ve rahatlıkla çıkarılabilir cinsten olmalıdır.

Cerrahi Müdahale

Cerrahi müdahale için verilen zaman da danışman tarafından karşılanma yapılır. Beklemenin ve istirahatin yapıldığı yere alınılır. Saç ekimi için son bir görüş alışverişi yapılır. Hekimin hastanın yüz anatomisini incelemesinin ardından en ideal saç çizgisi belirlenir. Saç köklerinin alınacağı bölge de net çizilir. Gerekli işlemler kafa üstünde çizilir. Varsa hastanın son arzuları da alınır. Hasta cerrahi müdahale yerine alınır. Eğer gerek duyulur ise saçı tıraş edilir. Cerrahi kıyafetlerini giyen hekim ver yardımcıları saç ekimi operasyonuna başlar.

Kısmi uyuşturma denilen bölgesel anestezi yapılır. Kök hücrelerin alınacağı bölge uyuşturulur. Hasta yüz üstü yatış pozisyonunda tutulur. Sonrasında saç köklerinin alınmasına ve tespiti yapılan tekniğe göre uygulamalara geçilir. Tekniğe göre kanal açılması, kök alımı ve dikimi uygulanır.

Saç Ekimi Hangi Durumlarda Yapılır?

Saçın ekilmesi, saç dökülmesi karşısında saçında seyrelme olan ya da tamamen saçını kaybeden veya kaybetme riski olanlar için yapılır. Ayrıca saçının daha gür olmasını arzu edenlere de uygulanan teknikler aracılığı ile yapıldığı bilinen bir şeydir.

Tiplerine Göre Saç Ekimi

Saçın dökülmesi tipine göre değişiklik arz eder. Androjenik Tip diye adlandırılan saç dökülmesi görülen kişiler, hem yaşına hem vücut hormon yapısına hem de aileden kaynaklı kalıtımsal olmasına bağlı olarak saçı dökülen kimselerde oldukça yaygın olarak görülen bir uygulamadır. Özellikle erkeklerde bu nedenlerden dolayı en yaygın bir şekil ile uygulanan estetik yöntem, saç ekimidir. Aynı zamanda, oluşan yanıkla yaralanmanın peşinden gerek saçta gerekse de kaşta çıplaklıklar oluşan kazazedeler de saç ekimi yaptırabilirler. Saçına daha evvel müdahale ettiren yalnız bundan pekte memnun kalmayanlar da memnuniyetlerini temin etmek için saç ekimi yaptırabileceklerdir. Bir takım estetik ameliyatlar geçirerek saçsız bir alanı oluşan kimseler de bu yöntemi kullanacaklardır. Yüzünün gerdirilmesi esnasında saçına zarar gelenler de başvuruda bulunacakları yol saç ekim yöntemidir. Geçirdikleri rahatsızlıkların nedeni ile kısmen ya da tamamen saçını yitirmiş olanların ve kadınlara dair saç dökülmesi yaşayan ve saç ekimi için münasip görülen tüm kişiler saç ekim hastası olabilir. Bilinmesi gereken şey, saç ektirmek için saçın tamamen kaybedilmesi şartı yoktur. Beklemek yersizdir.

En Uygun Saç Ekme Yaşı

Saç ekimini yaş ne engeller ne de kısıtlar. Etken bir faktör değildir. En ideal olanı, hali hazırdaki saçı olmayan yerlere ya da ileride saçı muhtemelen olmayacak bölgelere yeterli miktarda saç kökü ektirtmek istediğinde, saçın temin edileceği yerlerde, başta ense bölgesinde yeteri miktar ve büyüme özellikli saça sahip olunmasıdır. Ayrıca saçın şekli ile kalın ya da ince tel ihtiva etmesi de saç ekiminin başarısı için bir etken olmamaktadır.

Kök Naklinde İstenmeyen Durumlar

Pratik bir işlem olan saç ekimi için genel itibarı ile basit görülen fakat cerrahi bir operasyona muhtaç olduğu için özenli davranılması gereken bir operasyondur. Bunun için tercih edilen hemen her şey özenle yapılmalıdır. Ehil olan hekim tercihi oldukça önemlidir. Operasyonda tatbik edilecek her türlü işlemler, anestezinin bölgesel yapılması, alınacak ilaçların hepsi ehil kişiler eli ile yapılmalıdır. Olması ihtimal her türlü yanlışlık için tedbirler alınmalıdır. Gerek acil müdahaleyi gerektirecek durumlar için gerekse de alerjik durumların sebep olacağı her şey için hazırlıklı olunmalıdır. Saç ekim yöntem ve tekniklerini bir yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece dışındaki istisna addedilen durumların çıkmasına karşı tedbir alınmalıdır.

Saç Ektirmeye En Uygun Adaylar

Saçın ekimi öncesi yapılan muayene anında, hastanın saçının dökülme tipi tetkik edilir. Saçın alınacak bölgeleri ve kökleri tespit edilir. Gerekli kontroller yapılır. Saçın analizleri gerçekleştirilir. Hastanın yapılacak saç ekim tedavisine uygun olup olmaması ortaya çıkarılır. Saç ekiminde ihtiyaç olunan verici kök yerindeki miktar ölçülür. Muayene anında tatbik edilen saç analizi çerçevesinde kişinin saç yoğunluğu hesap edilir. Yeterli olan miktar ile nakil edilecek kök adedi muayenede yapılan tetkikler ile belirlenir.

Saç ekim işlemi saçın ve hastanın durumuna göre altı ila sekiz saatlik bir zaman süresinde gerçekleştirilir. Operasyonun hemen peşinden de saç ekimi yapılan yerde kızarıklıklar ve kabuklanma oluşur. Başın her gün yıkanması ile bu durum giderilebilir. Beş gün süre zarfında iyileşme gerçekleşir. Ekilen her saç iki ay içerisinde tamamen dökülür. Sonrasında da bir değişiklik oluşmaz. Üç ay öylece kalır. Ekilen saçın yeniden çıkması ise üç ayın sonunda gerçekleşir. Net bir şekilde değişim beşinci ayda gözlemlenir. Saç ekiminin tamam olması ise bir seneyi bulur.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Hem modern manada hem de estetik içeren saç ekilme işlemlerinin başlaması, 1950 yılının başında Amerika New York şehrinde başlar. Japonya saç dermatologlarının kök canlandırma tedavileri ile devam eder. Yetmişlere gelindiğinde ise Aşılama Tekniği gelişir. Bu teknik belirli bölgeden alınan köklerin nakline dönüşür. Sonralarında ise operasyonlu saç ekim teknikleri kullanılır. Üç çeşidi bulunur. İlki olan; Kafa Derisi Flepleri üç çeşittir: (terfi, rotasyon ve serbest FLEP). İkincisi, Cerrahi ESKSİZYON yani ALOPESİ Dökülmedir. Saçın bulunduğu bölgeden alınan Serbest Otogreft’leridir

Üç tekniğin de gelişim süreçleri devam ediyor. En çok kabul gören Otogreft teknikleri olarak; Mikro ile Mini Aşılama ve saçın içinde bulunduğu yapıdaki organın aktarımı olarak sayılabilir.

 Kafa Derisi Flapleri

Bu teknik, kafadan bir şerit şeklinde saçlı derinin alınıp saçın döküldüğü yere yerleştirilmesi ile yapılır. Fazla revaçta omayan bir teknik olarak tercih eden kimseler ile sınırlıdır.

 Alopesi Dökülme

Kafadaki deri üstünde Alopesi Dökülmenin azaltılmasına dönük bir tekniktir. Yetmiş yedi senelerinden bu yana kullanılır. Son on yılda oldukça revaçtadır. Çok çeşitli versiyonları bulunmaktadır. Saçın olduğu arka bölgelerden alınarak saçsız yerlere nakledilerek yapılan bir tekniktir. Arka kısımda böylece boşluklar ve dikiş izleri oluşturan bir uygulamadır.

 Otogreft Tekniği

Deriyi delmek için motorlu araçlar kullanarak kare şeklinde nakledilmek üzere bir dokunun alınıp nakil edilecek yere yerleştirilmesi tekniğidir. 80’li yıllarda başladı. 96’lı yıllarda geliştirilen yöntemler ile direksiyon şekilli cihazlar kullanılması ile gelişti. FUT Tekniği bu uygulamanın bir çeşididir.

 Mikroskop Destekli Diseksiyon

Operasyon yapan cerraha çoklu şerit yapa bilme imkânı tanıyan bir tekniktir. Bir saat içinde takriben iki yüz kadar nakil edilecek doku alınabilir. Mikro Motor desteği ile saçın ekilmesi tekniklerinde yeniliklere erişilmiş oldu.

 DHİ (Direct Hair Implant)Tekniği

En bilinen özelliği ne dikiş ne kesik izi görülür. Kesik gerektirmeyen bir tekniktir. Kafanın arka bölümünden alınan kök doku hücrelerinin oldukça kısa sürede nakli ile hem daha güçlü hem de daha sağlıklı olmalarını sağlar.

Ekim için alınacak kök hücre bölgesinden alınan köklerin ekimi için ne bir delik ne de bir kesik yapılmadan doğrudan ve özel kullanılan cihaz ucu sayesinde yerleştirilir. Tekniğin tercih edilme nedeni olarak hem kafaya bir delik açılmaması hem ekilecek köklerin sayısının çoğaltılabilmesi hem de yoğun bir ekimin yapıla bilme olanağı içermesi gösteriliyor. Yalnız kesik olmadığından dolayı iyileşme süreci çabuk olur. Teknik daha fazla zahmet içermesi ve uzun süren operasyon olması durumları oluşturur. Alınan doku örneklerinin hem alınması hem oldukça kısa bir sürede ekilmesi ile başarılı ve hem sağlık içeren hem de güçlü saçların oluşmasına imkân verir. Ağrı olmadan ve acı duyulmadan yapılması da farklı bir tercih sebebidir. Bu saç ekim yöntemini farklı kılan en belirgin özelliği olarak, saçın tıraşına gerek kalmadan ekimin yapılabilmesini sağlaması gösterilir.

Ekim yapılmak istenen saç kesinlikle tıraş edilmez. Saçın köklerinin kök hücre olarak alınacak bölgeden alınmasından hemen ardından ekimi yapılır. Alınan saç kök hücreleri bir iki dakika gibi kısa bir zaman diliminde ekileceği için, saçın köklerini vücudun dışarısında bekletmek olası değildir. Bekletilememe de saçın ve köklerinin zarara uğramasını engeller. Böylece saç kök hücreleri hiçbir zarar görmez. Bu uygulama yöntemi ile saç ekilmesi, saçların tümünün dökülmediği kesimler de saçın aralarına çok daha kolaylıkla ekimin yapılabilmesini sağlaması avantajını içerir. DHİ yöntemini saç ekimine sebep olacak kolaylıklar içerir. Bu yöntem ile dar alanda yapılacak saç ekimi sırasında bu kolaylık oldukça yoğun olur.

 Fut (Follicular Unit Extraction) Tekniği

Diğer adı, Klasik Şerit Yöntemidir. Klasik olan saç ekim tedavi yöntemidir. Bu teknikte, ensenin hemen üstünden ve iki kulağın arası hizasından kök hücre dokuları alınır. Saçlı olan deri MİKROGREFT haline dönüştürülür. Şeritler şeklinde saçın olmadığı yerlere teker teker ekilir. Kök hücre saçın alımının sonrasında alım yeri dikilir. Bir çizgi şeklinde iz kalır. Bir seansta bu teknik ile altı bin kök hücre dokusu nakledilebilir. En iyi nakil rakamıdır.

 Fue (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) Tekniği

Bu tekniğe, Ameliyatsız Saç Ekimi de denir. Saç ekiminde saçın alındığı bölge üstündeki doku daha alınmadan bire bir alakalı kök hücresi üstünde bir çalışma yapılır. Teknik sayesinde ekilecek saçlar aynı yerden alınır. Alım yeri ense üstü ve iki kulağın arasındadır. Sadece fark saç kök hücre dokusunun alım şeklindedir. Bu teknikte dokular bir milimetre çapındaki PUNCH adı verilen alet ile alınır. Yöntem ile saç ektirmede bir saçın kökü yahut saçın içinde büyüdüğü gurubu çevreleyen cildin üstünde küçük ebatlı ve daire şeklindeki kesim için kullanılacak bir PANÇ vasıtası ile kafa derisinden alınır. Bu işlemin hemen peşinden görülen şey, kafa derisi üstünde minik bir delik oluşmasıdır. Yapılan ameliyatta, cerrah, tedavi ettiği alana alacağı ve zemini örtecek kadar saçın içinde büyüdüğü yapının yerleştirmesi işlemine devam eder. Açılan deliklerin iyileşmesi zamanına değin küçük ve önemsiz izler bırakması söz konusudur.

Teknik sayesinde bir gün içinde bin beş yüz adet saç kökü nakli yapılabilir. Bu teknik ile nakil üç ya da dört gün peş peşe ekim yapılabilir. Yöntemin avantajlarından biri de saçın alındığı bölgede ne bir kesik ne de bir dikiş izine rastlanır. Kökün alındığı bölgenin üstünde minik bir sıyrık izi oluşur ve birkaç güne kadar o da iyileşir. Bu teknik sayesinde hasta ensesinden alınan saç kökleri sayesinde hem saç hem kaş hem bıyık hem de sakal için kullanılabilmektedir. Ameliyatın yapıldığı gün ve sonrasında ağrının çok hafif olması ve iyileşmenin de hızlı görülmesi tercih sebebidir. Genel itibarı ile ekilen saçlar dökülür. Müteakip iki ayın içinde yeniden çıkarlar ve uzamaya geçerler.

Saç Ekimi Fiyatları 2019

Saç ekim fiyatları ne kadar sorduğunuzu duyar gibiyiz. Saç ekimi fiyatı 2019  konusu saçın ekileceği yerden yere değişim gösterebilir. Etken faktörler arasında ekim sırasında kullanılan teçhizat gelmektedir. Alet ve malzemenin kullanılması fiyatı değiştirir. Saç ekilecek hastanın saçının yapısı ile nakil edilecek saçın özelliği de fiyatta esas olarak alınır. Hasta saçının niteliği ve nakil edilecek kök hücrenin miktarı da fiyatta etken olan amiller arasındadır.

Saçın ekim ederi, hastanın saçı olmayan alanın büyüklüğü ve saçın ekilmesinde tatbik edilecek tekniğe göre de değişiklik gösterir. Saç analizi sonrasında belirlenecek her şey saçın fiyatını belirler. Yapılan tetkikler için hekimle yapılan görüşmede bu ortaya çıkar.

Ekim Fiyatının Belirlenmesinde

Fiyatta hastanın saçının kalitesi etkilidir. Arzu edilen bir hale gelmesi adına ve tespit edilen aşamaya ulaşması için müdahalenin ne kadar seans yapılacağının durumu fiyatı etkileyenler arasında yer alır. Saçın nakil edilmesi istenen tarafın ne kadar büyük olduğu ile ne kadar miktarda kök hücre dokusu taşınacağı da fiyata tesir eder. Ayrıca hem kök hücre dokusunun ekime uygun olması hem de miktarı fiyatı artıran unsurlardandır. Belirlenen teknik ve yöntem de tesir eden etkenlerdendir. Ekimin yapılacağı merkezin büyüklüğü ile yeterliliği de fiyata tesir eder. Hekim ücret talebi ve talep bağlamlı piyasa ortalama rakamı da etkili maddelerdendir. Nakil öncesi yapılan tüm tetkik, tahlil ve muayene giderleri de hesaba dâhil edilir.

Uygulama Sonrası Etkenler

Saç nakil tekniği sayesinde ekim sonrası kişilerde bulunan alerji tepkisi ortaya çıkabilir. Saç naklinin sağlık açısından daha iyi sonuç vermesi adına saçın yapısına uygun bir teknik ve uygulama yapan hekim durumuna göre fiyatlarda değişim olabilir. Hekim tarafından yapılacak olan Mezoterapi uygulaması fiyatı etkiler. Takriben on seans süren bu saç bakım işlemi, saçın ekildiği yerde tatbik edilmesinde de fiyata dâhil edilir.

Yaşanılan kente ve kentteki sağlık merkezlerini yapısı ve durumuna göre çeşitlilik arz eden bir maliyet tablosu hasta karşısına çıkar. Hekimden hekime de farklılık gösteren bir durumdur. Tetkik, teşhis ve operasyon için kullanılacak her türlü teçhizat ve cihazlar ile tüm kullanılacak malzemeler fiyata dâhil olur. Çoğu döviz endeksli olan bu yardımcı malzemeler de fiyat artımı dövizin artması ile oluşur. Her geçen gün yeni yeniliklerin ve malzeme ile cihazların çıktığı bir sektör olan bu tedavi şeklinde fiyat artımı yenilene bilir. Teknolojinin yeni ürünleri fiyatı yukarı taşıya bilir.

Fiyat İçin En İdeal Ülke

Saç ekimi mevzuunda dünyadaki en cazip ülke Türkiye’dir. Saçın ekimi standardı Avrupa seviyesinde olmasına rağmen, Türkiye sınırlarında saç ekimi dünyanın en ucuz maliyetli olarak yapılmaktadır. Nerede ise hem Amerika Birleşik Devletlerinde hem de Avrupa Ülkelerinde nerede ise yarı yarıya fark vardır. Her sene bu sebeplerden ötürü ülkemize on binlerce hasta gelip saç nakli yaptırmaktadırlar. Özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinden gelenlerin sayısı on binleri buluyor. En iyi hizmeti ve tekniği en uygun fiyata almaları bunda etken görülüyor.

Tekniğin Fiyatı Etkilemesi

Saç ekiminde oldukça fazla teknik uygulama yapılmaktadır. Bu teknikler DHİ ile FUT ve FUE saç ekim teknikleridir. Fiyat yönü ile daha cazip olan FUE saç ekim tekniği daha fazla rağbet görmektedir. Diğer teknikler hala uygulanmaktadır. Hem uygulaması hekim tarafından zor olan hem de zaman itibarı ile sıkıntı olan bu uygulama tekniklerinin aynı zamanda maliyetleri de yüksektir. FUE tekniğinde de maliyet üstünde etkili olan temel unsur ise nakli yapılacak kök hücre doku sayısıdır. Nakli yapılacak kök hücre doku sayısı arttıkça doğal olarak maliyet de artacaktır. Bazı operasyonlarda beş ila altı bir arası kök hücre dokusu nakledildiğinden maliyet de o miktarda fazlalaşacaktır.

Kişiye ve Yere Göre Değişik Standart

Fiyat için paket olarak bir tabir kullanılması ile hasta mağdur edilmektedir. Nedeni ise, hastanın ihtiyacı kadar olan bir saç kök hücre dokusu yerine belirli bir miktar verildiğinden, hastanın gereken analizleri yapıldığı ve arzusu dinlendiğinde bu kök hücre sayısı az gelmektedir. Dolayısı ile de fiyat artırılmaktadır.

En doğru ve sağlıklı olan yaklaşım, hastanın gerekli tetkik ve analizlerini yapılması ve ne kadar yeterli olacak saç kök hücre dokusunun gideceğinin ya da ihtiyacın belirlenmesi ile oluşacak maliyettir. Yapılacak geniş çaplı araştırmada, gerekli tetkik ve analizlerin yapılması sonrası fiyat görüşmelerinde ortaya koymak en doğrusudur. Piyasa bilgisi fiyatı etkileyen unsurlardandır. Her saç ekim merkezinin ayrı fiyat belirlemesinden istifade edilebilir. Davranış anlamında ve karar bağlamında yapılacak en akıllı şey kesinlikle ucuz olanı tercih etmek değildir. Kalite ile ehliyet ve liyakat en önemli unsurdur.

Yapılacak işlem için bulunduğunuz yerdeki saç ekim merkezi şart değildir. Daha kaliteli ve hesaplı olan merkezleri tercih etmek fiyata etken maddeler arasında yer alır. Bunu için gerekli yerlere ve şehir dışındaki merkezlere müracaat edilebilir ve arana bilinir. Net bir fiyat verilemeyecek olsa da en azından taslak bir rakam verilebilir. En net maliyet gerekli tetkik ve analizlerin yapılması ve ilgili teknik yöntemin seçilmesi sonrası belirlenecektir. Nakil edilecek Greft miktarı belli olunca net maliyet de belli olur.