24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukPolivit şurup kabızlık yapar mı, boy uzatır mı?

Polivit şurup kabızlık yapar mı, boy uzatır mı?

Polivit şurup, etken maddesi vitamin kompleksi olan ve çocuklarda beslenme bozukluklarına bağlı olarak oluşan bazı durumlarda kullanılmaktadır. Bebek ve çocuklarda kullanılması önerilen polivit şurup ne için kullanılır? Polivit şurup kilo almaya yardımcı olur mu? Polivit şurupla ilgili tüm bilgileri öğrenerek gönlünüz rahat bir şekilde bu şurubu çocuklarınızda kullanabilirsiniz.

İçerikleri

İsminden de anlaşıldığı gibi şuruplar grubunda olan Polivit şurup ağız yoluyla alınmaktadır. Sarı renklı kutusu ile dikkat çeken Polivit şurup, dengeli olarak bir araya getirilen vitamin şurubudur. Ancak yine de doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Polivit şurup ile ilgili merak ettiklerinizin yer alacağı yazımızı keyifle okumanızı diliyoruz.

Polivit Şurup Nedir, Ne İçin Kullanılır?

İçeriğinde 2-12 yaş aralığındaki çocukların gereksinimlerini karşılayacak vitaminler bulunan Polivit şurup nedir, ne için kullanılır aktaracağız. 100 ml’lik şişelerde satılan bu şurup ağız yoluyla alınmaktadır. Birçok çocukta farklı etkenlere bağlı olarak beslenme bozuklukları görülmektedir. Beslenme bozuklukları ise vitamin eksikliğini, yavaş kilo alımını, ani kilo kaybını ve daha birçok hastalığı beraberinde getirmektedir.

Beslenme bozukluklarına bağlı olarak görülen gelişim geriliğinde Polivit şurup önerilmektedir. Kısa sürede etkisini gösteren ve kilo vermeyi durdurarak kilo alımına yardımcı olan Polivit şurup aşağıdaki durumlarda kullanılır:

  • Yetersiz ve dengesiz beslenme
  • Günlük gerekli olan vitamin ihtiyacının alınmaması
  • Ani kilo kaybı
  • Ateş
  • Yanık
  • Kronik ateş
  • Hipertiroidizm
  • Bağırsak hastalıkları
  • Enfeksiyon hastalıkları
  • Sarılık

Polivit Şurup Ne İşe Yarar?

Birçok doktor tarafından reçete edilen Polivit şurup ne işe yarar öğrendikten sonra çocuğunuza kullanıp kullanmayacağınız konusunda doktorunuzun tavsiyesini dinlemelisiniz. Polivit şurp hem çocuklarda hem de bebeklerde görülen gelişim bozukluklarına iyi gelmektedir. Ayrıca ağır bir ameliyat geçiren, zor bir hastalıkla uğraşan ya da enfeksiyon hastalığı yaşayan çocuklarda ani kilo kaybını önler.

Şurubun içeriğinde bulunan vitaminlerin etkisi ile çocukların vücudu hızlı bir şekilde toparlanır. Yetersiz beslenme, kronik ateş, yorgunluk, halsizlik, protein eksiklikleri, safra hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi gelen Polivit şurup yorumları oldukça olumludur.

Polivit Vitamin Şurup Kilo Aldırır Mı?

Etken maddesi A, B1, B2, B6, C, D, E vitaminleri olan Polivit vitamin şurup kilo aldırır mı merak edilmektedir. İçeriğindeki yüksek vitaminler sayesinde iştah açma özelliği bulunan polivit şurup kilo aldırır. Vitamin eksikliği nedeni ile iştahsızlık görülen çocuklarda bu vitamin eksikliğini gidererek iştahsızlığa son verir.

Polivit Şurup Yetişkinlerde Kullanılır Mı?

Çocuklarda olan olumlu etkisi görülen Polivit şurup yetişkinlerde de kullanılabilir. Farklı sebeplere bağlı olarak yaşanan vitamin eksikliklerinde önerilen Polivit şurubu doktorunuz önermeden kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Polivit Şurup Uyku Yapar Mı?

Birçok şurup ve ilacın yan etkileri olabilmektedir. Bu yan etkilerden biri de uykudur. Polivit vitamin şurubunu kullananlar Polivit şurup uyku yapar mı araştırmaktadır. Polivit şurubun prospektüsü incelendiğinde, şurubun çok az miktarda uyku yapabileceği görülmektedir. Bu sayede bebeklerde ve çocuklarda büyümeyi desteklemektedir.

Polivit Şurup Kabızlık Yapar Mı?

Multivitaminlerin genelde bazı yan etkileri olmaktadır. Bir multivitamin olan polivit şurup kullanılan bebeklerde ve çocuklarda ishal ve kabızlık görülme ihtimali yüksektir. Her çocukta bu durum yaşanmayabilir.

Polivit Şurup Boy Uzatır Mı?

Çocukların uzun boylu olmasında özellikle genetik etkenler ön plandadır. Ancak bazı takviyeler az da olsa boy uzamasını desteklemektedir. Aileler tarafından vitamin desteği amacıyla kullanılan Polivit şurup boy uzatır mı merak edilmektedir. Gelişim geriliği için kullanılan polivit şurup kilo aldırırken boy uzamasını da desteklemektedir.

Polivit Şurup Nasıl Kullanılır?

Vitamin de olsa her ilacın ya da şurubun doktor önerisine göre kullanılması tavsiye edilmektedir. Polivit şurup kullanılmadan önce çok iyi bir şekilde çalkalanmalıdır. Şurup için kaşık yerine kutunun içindeki doz ölçeği kullanılmalıdır. Doktor tarafından herhangi bir kullanım önerisi yapılmadıysa şurubun prospektüsüne bakılmalıdır. Sizler için ilacın prospektüsünü incelediğimizde;

  • 0-1 yaş arası bebeklerde günlük 1 ölçek (5 ml)
  • 1-5 yaş arası çocuklarda günlük 1,5 ölçek (7,5 ml)
  • 5 yaşından büyüklerde ve yetişkinlerde günlük 2 ölçek (10 ml)
  • Emziren annelerde ve hamilelerde günlük 2 ölçek (10 ml) kullanılması tavsiye edilmektedir.

Polivit Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Polivit şurup açıldıktan sonra dikkatlice saklanmalıdır. Polivit şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır kesinlikle bilinmelidir. Polivit şurup açıldıktan sonra 1 ay içerisinde tüketilmelidir. 1 ay sonrasında şurubu kullanmaya devam edilmemelidir.

Polivit Şurup Reçetesiz Alınır Mı?

Polivit şurup hem reçeteli hem de reçetesiz alınabilir. Eczanelerden ve online satış sitelerinden alabileceğiniz Polivit şurubu doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız.

Polivit Şurup Kediye Verilir Mi?

Bir vitamin olan Polivit şurup kediye verilir mi sorusuna evet yanıtı verildiğinde şaşırabilirsiniz. Kedilere vitamin takviyesi yapılması gerektiğinde kullanılan polivit şurubu bir veteriner önerisine göre kedinize kullanmalısınız.

Polivit Şurup Günde Kaç Defa Verilir?

Polivit şurubun ne kadar kullanılacağı, kullanılacak kişinin yaşına göre değişmektedir. Bu konuda doktorunuzdan tavsiye almanız çok daha güvenlidir. Ancak şurubun içeriğine göre; 3 ay -1 yaş arası bebeklerde günde bir kere 1 ölçek, 1-5 yaş arasında günde 1,5 ölçek, 5 yaşından büyük çocuk ve yetişkinlerde ise günde iki ölçek kullanılmalıdır.

Çocuğum İçin Vitamin Kullanmalı Mıyım?