25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıPapatya yağı nasıl kullanılır, papatya yağı ile cilt ve ayak bakımı nasıl...

Papatya yağı nasıl kullanılır, papatya yağı ile cilt ve ayak bakımı nasıl yapılır?

Papatya yağı ile cilt ve ayak bakımı nasıl yapılır? Sivilce önleyen, gözaltı morluklarını gideren papatya yağı maskesi nasıl yapılır?

İçerikleri

Hoş kokusu ve güzel görüntüsüyle en çok tercih edilen süs bitkilerinden birisi olan papatya çevre süslemesinin yanında kozmetik ve sağlık alanında da tercih edilmektedir. Papatyanın en yaygın kullanım şekli bitki çayı ya da papatya yağıdır. Vitamin, mineral ve diğer aktif bileşenlerle papatya vücudumuz için tam bir şifa deposudur. Papatyanın çeşitli işlemler sonucunda özütünün elde edilmesiyle üretilen papatya yağı faydalı maddeler yönünden zengin içeriğiyle hem cilt hem de genel vücut sağlımıza büyük katkı sağlamaktadır.

Papatya Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Papatya yağı çoğu bitkisel yağ çeşitlerine göre daha yoğun bir içeriğe sahip olduğu için cilde uygulanırken genellikle zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı gibi ürünlerle karıştırılmaktadır. Kolay emilebilmesi için parmak uçlarına birkaç damla damlatıldıktan sonra cilt yüzeyine dairesel masaj hareketleri yapılarak uygulanmaktadır. Papatya yağı yoğun bir ürün olduğu için eğer emilimi kolaylaştıracak bu tarz hareketler yapılmazsa yağın büyük bir bölümü cilt yüzeyinde kalacaktır. Bunun yanında kullandığınız diğer kozmetik ürünlerine papatya yağını katmanın herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Bu şekilde ürünlerin etkisini arttırarak cildinizin daha canlı ve güzel bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Sivilce Önleyen Papatya Yağı Maskesi

Papatya yağı ciltte oluşan iltihapların kurutulması ve tıkanan gözeneklerin temizlenmesinde kullanılan en etkili bitkisel ürünlerden birisidir. Düzenli olarak cilde sürüldüğünde sivilce, akne ya da diğer iltihapların azalmasına ve gözeneklerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı papatya yağı
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu

Yapılışı ve Uygulanışı

Öncelikle uygun bir kabın içerisine papatya yağı, Hindistan cevizi yağı ve pirinç ununu koyun ve malzemeleri güzelce karıştırın. Karışım krem kıvamına geldikten sonra temizlediğiniz cilt yüzeyine sürün. Maskeyi sivilcelerin üzerine sürerken sivilceleri patlatmayacak şekilde nazik hareketlerle ve hafif masaj yaparak uygulamaya dikkat edin. Maskeyi sürdükten sonra yaklaşık yarım saat boyunca beklettikten sonra cildinizi ılık suyla temizleyin. Maskeyi her hafta düzenli olarak yaptığınızda kısa süre içerisinde sivilce ve akne probleminizden eser kalmayacaktır.

Gözaltı Morluklarını Gideren Papatya Yağı Maskesi

Renk açıcı özelliğiyle bilinen patatesin papatya yağı ile birleşmesi sonucunda elde edilen bu maske cildinizdeki renk farklılıklarını gidererek gözaltı morluklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı papatya yağı
  • Yarım patates

Yapılışı ve Uygulanışı:

Öncelikle patatesi rendenin ince kısmıyla rendeleyerek veya blenderden geçirerek ince parçalar haline getirin. Daha sonra rendelenmiş patatesleri güzel bir şekilde sıkarak suyunu elde edin. Patates suyunu uygun bir kaba aldıktan sonra üzerine papatya yağını da ilave edin ve iki malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız maskeyi buzdolabında yarım saat boyunca dinlendirdikten sonra temiz bir pamuk ile gözaltınıza yedirerek uygulayın. Maskeyi gözaltınızda 1 saat süreyle bekletip ılık suyla durulamanız etkisini göstermesi için yeterli olacaktır. Bu uygulamayı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konu karışımı gözünüzle kesinlikle temas ettirmemeniz gerektiğidir. Eğer gözünüze değerse hiç vakit kaybetmeden bol suyla gözlerinizi yıkamalısınız. Maskeyi ayda iki kez düzenli olarak yaptığınızda kısa süre içerisinde gözaltı morluklarınızın büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.

Papatya Yağı İle Cildi Yenileyen Bakım Maskesi

Papatya yağının faydalı içeriğini barındıran bu maske cilt hücrelerinin yenilenmesini ve yıpranan dokuların onarılmasını sağlayarak cildinizin daha canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca gözenekleri ve cildi sıkılaştıran bu formül sayesinde boyun sarması ve kırışıklık gibi cilt problemleriniz de büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı papatya yağı
  • Yarım domates
  • 1 tatlı kaşığı doğal süzme bal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı ve Uygulanışı:

Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi rendeleyin ve kabın içerisine koyun. Üzerine bal, yoğurt ve papatya yağını da ilave ettikten sonra tüm malzeme özdeş bir kıvama ulaşıncaya kadar karıştırın. Karışım krem kıvamına geldikten sonra maskeyi cildinize dairesel masaj hareketleri yaparak sürün. Maskeyi uyguladıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar beklemeniz faydalı içeriğinin cildiniz tarafından emilmesi için yeterli olacaktır. Süre dolduktan sonra maskeyi soğuk suyla temizleyin ve cildinize biraz nemlendirici krem sürün. Maskeyi her hafta düzenli olarak tekrarladığınızda cildiniz tazelenecek, daha sıkı ve genç bir görünüme kavuşacaktır.

Papatya Yağı İle Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Papatya yağı ayakta oluşan yara, tahriş ve çatlakların daha hızlı bir şekilde iyileşmesi için kullanılabilecek en ideal bitkisel ürünlerden birisidir. Aynı zamanda antiseptik özelliği sayesinde ayak mantarının oluşmasını engelleyen papatya yağı gün içerisinde yorulan ayakları dinlendirmek içinde kullanılabilmektedir.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı papatya yağı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu

Yapılışı ve Uygulanışı:

Papatya yağını ve gül suyunu uygun bir kapta karıştırdıktan sonra ayaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Bu karışımı sürdükten sonra ayaklarınızı yıkamanız gerekmediği için gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz.

Papatya yağı nasıl kullanılır, papatya yağı ile cilt ve ayak bakımı nasıl yapılır?