20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıLimon ile doğal güzellik için 13 tüyo

Limon ile doğal güzellik için 13 tüyo

Limonun sağlığa faydalarını biliyor muydunuz? Sağlığa oldukça yararlı olan limon yalnızca sağlığa faydalı olmakla kalmıyor, bu meyve aynı zamanda gerçek bir doğal güzellik ürünü. Parlak saçlar, pürüzsüz lekesiz bir cilt için ve hatta tırnaklarınızı güçlendirmek için limonu çok çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Pekiyi, limon güzellik ürünü olarak hangi yollarla kullanabilir? Detaylar yazımızın geri kalanında.

İçerikleri

C vitamini yönünden zengin, antibakteriyel ve antiseptik özellikleriyle tanınan limon, kozmetik ürünlerin geliştirilmesinde en çok kullanılan maddelerden biridir. Bu yazıda, limon kullanarak görünümünüzü doğal bir şekilde güzelleştirmenin on üç farklı yolunu keşfedeceksiniz.

Doğal Güzellik Nasıl Sağlanır?

Doğal güzellik nasıl sağlanır diye araştırılınca kimyasal yöntemler ve doğal yöntemler karşımıza çıkıyor. Kimyasalların sağlık üzerinde oluşturabileceği tehlikelerin farkında olan birçok insan daha doğal ürünlere yöneliyor. Diğer bir deyişle büyükannelerin ipuçları giderek daha popüler hale geliyor ve evde bakım daha çok tercih ediliyor.

Ayrıca ışıltılı bir görünümün sırrının sağlıklı bir yaşam sürmekten geçtiği unutulmamalıdır. Dengeli, sağlıklı bir beslenme şekli ve düzenli fiziksel aktivite, görünümünüzü iyileştirmenin iki ana anahtarıdır. Güzelliğiniz her şeyden önce sağlığınızın iyi olmasının bir sonucudur.

Limonlu 13 Doğal Güzellik Tüyosu 
Limonlu 13 Doğal Güzellik Tüyosu

Limonlu 13 Doğal Güzellik Tüyosu 

Limon doğal güzellik yöntemleri arasında kendisine sıklıkla yer buluyor. Bu bölümümüzde düzenli uyguladığınızda ışıltılı sonuçlar alacağınız limonlu 13 güzellik tüyosu paylaşacağız.

Uyumadan Önce Temizleme Maskesi

Limon antibakteriyel ve doğal antiseptik olan bir meyvedir. Her türlü cilt rahatsızlığının kaynağında bulunan ve gün içinde cildinizde biriken bakterileri yok etmek için uyumadan öncesi temizleme maskesi kullanabilirsiniz. Kusursuz ışıltılı bir cilde de bu doğal güzellik maskesi ile kavuşabilirsiniz.

Limon suyunu ve balı bir kâsede karıştırın. Maskeyi yüzüne uygulamadan önce yüzünüzü iyice temizlediğinize emin olun. Bir parça pamuğu bu karışıma batırın ve tüm yüzünüze yaklaşık on beş dakika boyunca uygulayın. Ardından yüzünüzü durulayın ve her zamanki nemlendiricinizi sürün. Sabahları limonun ışığa hassaslaştırıcı etkilerinden kaçınmak için cildinize güneş kremi sürün.

Limonlu Saç Maskesi

Limon saç rengini birkaç ton açmak konusunda oldukça başarılıdır. Kahverengi saçları sarı haline getirmesini beklemek hayaldir elbette ancak limonlu saç maskesi ile daha açık bir ton elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken öncelikli olarak bir bardak suya dört kaşık limon suyu karıştırmak. Karışımı bir sprey şişesine alın ve sonrasında saçınıza uygulayın. İki saat bu şekilde bekletin, mümkünse güneş alan bir yerde oturun. Saçınızı durularken saç kremi kullanın, bu olası hasarı azaltacaktır. Ayda iki kez bu karışımı kullanmak doğal güzellik için idealdir.

Lekeleri Gidermek İçin Limon

Limon, içerdiği sitrik asit sayesinde lekelerin veya sivilce izlerinin azaltılmasında hatta yok edilmesinde etkili bir aracıdır. Limon ile lekeleri gidermek için bir pamuğu birkaç damla limon suyuyla ıslatın ve bu bunu etkilenen bölgelere uygulayın. Doğal güzellik için on ila on beş dakika bekletin, ardından ılık suyla iyice durulayın.

Dudakları Nemlendirmek İçin Limon

Dudaklar, kendilerini güneş ışınlarından ve diğer dış saldırılardan korumak için yağlı bir koruyucuya sahip değildir. Bu nedenle cilde göre daha hızlı kuruma eğilimindedirler.  Optimum nemlendirme için birkaç damla limon suyunu bir tutam hindistancevizi yağı ile karıştırın. Oluşan balsamı her gece yatmadan önce dudaklarınıza uygulayın. Böylece dudaklarınız nemlenecek ve daha az çatlayacaktır.

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Limon
Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Limon

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Limon

Siyah noktalar, cildin gözeneklerinde biriken ve hava ile temas ettiğinde siyaha dönüşen yağ birikintileridir. Limon, antiseptik özellikleri sayesinde siyah noktaları dezenfekte edecek ve tıkanıklıkları açacaktır. Siyah noktalardan kurtulmak için limon kullanabilirsiniz. Bir pamuğu birkaç damla limon suyuyla ıslatın, siyah noktalarınıza uygulayın ve durulamadan önce kurumasını bekleyin. Ardından durulayabilirsiniz.

Tırnaklarınızı Güçlendirmek İçin Limon

Oje gibi ürünleri nedeniyle tırnaklarınız zayıflayabilir ve kırılabilir. Tek bir hareketle tırnaklarınızı güçlendirmek için limon kullanın. Bir tatlı kaşığı limon suyunu iki tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı temiz bir fırça ile ile tırnaklarınıza uygulayın. Düzenli kullanımda tırnaklarınız daha sağlıklı bir hale gelecek.

Kepek Tedavisi İçin Limon

Piyasada birçok kepek önleyici şampuan var ancak bunların çoğu etkili değil. İşe yarayanlar işe saçın kurumasına neden oluyor.

Limon ile kepek tedavisi için ise tek yapmanız gereken saçınızı yıkamadan yarım saat önce saç derinize limon suyu uygulamaktır. Limonun antibakteriyel özellikleri kepek tedavisine doğal olarak yardımcı olacaktır ve her kullanımdan sonra kesinlikle kepekte önemli bir azalma göreceksiniz.

Koyu ve Pürüzlü Dirsekler İçin Limon

Koyu, pürüzlü dirsekler ve dizler yaygın bir sorundur. Koyu ve pürüzlü dirsekler için limon suyu, doğal bir aydınlatma maddesi olan sitrik asit içerir. Bu nedenle dirseklerinize limon suyu sürmek cildinizin renginin açılmasına yardımcı olabilir.

Sarı Dişleri Beyazlatmak İçin Limon
Sarı Dişleri Beyazlatmak İçin Limon

Sarı Dişleri Beyazlatmak İçin Limon

Limonun leke çıkarıcı özelliği sarı dişler için limon kullanımını etkili hale getiriyor. Limon suyunu kabartma tozu ile karıştırın ve bu karışımı dişlerinize sürün. Bu işlemi sert bir fırça ile yapın. 10 ila 12 dakika bu uygulamayı yaptıktan sonra dişlerinizi yıkayın. Bunu düzenli olarak yapmak dişlerinizi daha ucuza fark edilir şekilde daha beyaz hale getirebilir.

Ayak Kokusunu Yok Etmek İçin Limon

Birçoğunuz terli, kokan ayak problemini biliyor olabilirsiniz. Ayak kokusu için limon bu istenmeyen sorunu çözmek için size yardımcı olabilir.

Birkaç damla limon suyunu sıcak suya karıştırın ve ayaklarınızı bu suda on beş dakika bekletin. Bu uygulama sadece ayak kokusundan kurtulmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda kuru cildin etkili bir şekilde temizlenmesine ve giderilmesine de yardımcı olacaktır.

Çatlakları Yok Etmek İçin Limon

Limon cilt için doğal bir eksfoliyandır, bu nedenle çatlaklar için limon kullanılabilir. Limon suyu kullanmak ölü deri hücrelerini etkili bir şekilde temizlemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda limon cildinizin nemi muhafaza etmesine, yumuşak, esnek kalmasına yardımcı olan etkili bir doğal nemlendiricidir. Limon, aydınlatma özellikleriyle bilindiği için çatlaklar için süper hızlı doğal güzellik yöntemidir. Limon ölü cildi temizler ve çatlakların daha hızlı kaybolmasını sağlar.

Yara İzlerini Tedavi Etmek İçin Limon

Yara izlerini tedavi etmek için limon mucizevi bir doğal güzellik ürünüdür. Yara izlerini tedavi etmek için limon ve balı karıştırın. Yara izi olan bölgeye masaj yaparak yedirin ve 20 dakika sonra durulayın. Limon C vitamini ve sitrik asit açısından zengin olduğundan 2-3 hafta boyunca bunu yapmak cildin rengini açmaya yardımcı olur, bu da yara izlerini yumuşatmaya ve cildi etkili bir şekilde aydınlatmaya yardımcı olabilir.

Koltuk Altlarını Beyazlatmak İçin Limon

Koltuk altlarını beyazlatmak için limon suyu ve şekeri birleştirin. Koltuk altlarına uygulayın ve bu şekilde dakika bekletin. Beklerken bu karışım ile koltuk altınızı ovun. Duruladıktan sonra seçtiğiniz nemlendiriciyi uygulayın. Esmer şeker de kullanabilirsiniz. Limon koltuk altlarını beyazlatmada harika bir doğal güzellik ürünüdür.

Limon ile doğal güzellik için 13 tüyo