26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıKirpik uzatmak için ne yapılır, hangi yağ kullanılır?

Kirpik uzatmak için ne yapılır, hangi yağ kullanılır?

Tüm kadınlar doldun ve uzun kirpiklere sahip olmak isterler. Bu nedenle kirpik uzatmak için neler yapılabilir merak konusudur. Uzun ve şekilli kirpiklerin bakışlara katacağı ahengi heyecanla bekleyenler için evde kirpik nasıl uzatılır konusuna değineceğiz. Ayrıca kirpikleri uzatmaya yardımcı olan yağlarla ilgili de bilgi verilecektir.

İçerikleri

Kirpik uzatmak için güzellik salonlarına gitmek zorunda değilsiniz. Hayalinizi süsleyen gür ve uzun kirpiklere evde yapacağınız bakımlarla sahip olabilirsiniz. Bunun için biraz sabır ve düzenli bakım gerekmektedir. Gözlerinizin ifadesini güçlendirecek olan gür kirpiklere kolaylıkla sahip olmaya ne dersiniz? Evinizden çıkmanıza gerek kalmadan yapabileceğiniz kirpik uzatma yöntemlerine aşağıda değinilmiştir.

Kirpik Uzatmak İçin Evde Ne Yapılır?

Uzun ve etkileyici kirpiklere sahip olmak isteyenler için kirpik uzatmak için evde neler yapabiliriz önemlidir. Kirpikleri uzatmak için günümüzde teknolojik yöntemler geliştirilmiştir. Ancak bunun için hem maddi kayıp hem de zaman kaybı yaşamanıza gerek yok. Öncelikle kirpiklerinize düzenli bakım yapmalısınız. Bununla beraber evde kirpik uzatmak için yapılabilecek diğer adımlar şunlardır:

  • Kirpikler düzenli olarak taranmalıdır. Taramak için eski rimel fırçası kullanılabilir.
  • Her akşam makyajın kirpik köklerine çok değmeden temizlenmesi gerekir.
  • Göz kapakları ile beraber kirpik hatlarına parmak uçları ile masaj yapılmalıdır. Bu sayede o bölgedeki kan akışı hızlandırılabilir.
  • Kirpikler için bakım serumları kullanılmalıdır. Bu serumlar doğal yağlarla evde hazırlanabilir.
  • Kirpiklere organik ürünlerle maske yapılabilir.

Kirpik Uzatma Yolları Nelerdir?

Kirpik uzatmak için evde neler yapılabileceğine değindikten sonra kirpik uzatma yolları hakkında da kısa bir bilgi vermek istedik. Birçok doğal yöntemler ile kirpik köklerinizi besleyerek kirpiklerinizin uzamasını sağlayabilirsiniz. Kirpik uzatmayı hızlandırmak için yapabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

Bir pamuk ile kirpiklerinize her gün jojoba yağı sürebilirsiniz. Kıl köklerini besleyen jojoba yağı, kirpiklerin kısa sürede uzamasını sağlar.

  • Vitamin içeriği ile kirpikleri besleyen tatlı badem yağı kullanabilirsiniz.
  • Kirpikleri besleyen ve saran Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.,
  • Kuşburnu yağı kirpikleri nemlendirerek yumuşatır. Ayrıca kırılarak dökülmesini önler. Düzenli olarak kirpiklerinize kuşburnu yağı sürebilirsiniz.
  • Kirpikleri uzatan Hint yağı kullanabilirsiniz.
Kirpik Uzatmak İçin Hangi Yağlar Kullanılır?
Kirpik Uzatmak İçin Hangi Yağlar Kullanılır?

Kirpik Uzatmak İçin Hangi Yağlar Kullanılır?

Kirpik uzatmak için kimyasal ürünlere yüksek ücretler verdiğinizde istediğiniz sonucu alamayabiliyorsunuz. Bu riski göze almak istemeyen ve doğal bakımı seven kişiler kirpik uzatmak için hangi yağlar kullanılır araştırmaktadırlar. Kirpik uzatmak için kullanabileceğiniz etkili yağlar; tatlı badem yağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, sarımsak yağı, yılan yağıdır. Şimdi bu yağları nasıl kullanacağınız konusuna değineceğiz:

Kirpik Uzatmak İçin Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Kirpikleri güneşten koruyan tatlı badem yağı, kirpiklerin çevresel toksinlerden etkilenmesine engel olur. Yüksek antioksidan içeren tatlı badem yağının içerisinde A, B, E vitaminleri vardır. Bu vitaminler sayesinde tatlı badem yağı kirpikleri besleyerek uzatmaktadır. Peki, kirpik uzatmak için tatlı badem yağı nasıl kullanılır? Aslında kullanımı son derece kolaydır. Bir pamuk topu badem yağı ile nemlendirilir. Hazırlanan pamuk ile kirpikler silinir ve durulanmadan gece boyu bekletilir. Bu işlem düzenli olarak her gece yatmadan uygulanmalıdır. Etkili sonuç alabilmek için kullanılan tatlı madem yağının doğal içerikli olmasına dikkat edilmelidir.

Kirpikleri Uzatmak İçin Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Fas’ta yetişen bir ağaçtan elde edilen Argan yağı kirpik uzatmada oldukça etkilidir. Kıl köklerini güçlendirme etkisi olan Argan yağı kirpikleri beslemektedir. Ayrıca var olan kirpiklerin de daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Argan yağını kullanmadan önce hem ellerin hem de kirpiklerin temizlenmesi önerilir.

Daha sonra parmak ucuna birkaç damla kadar Argan yağı damlatılır ve masaj yaparak kirpik ile kirpik köklerine uygulanır. Bu işlem pamukla da yapılabilir. Hızlı bir şekilde kirpiklere nüfuz eden Argan yağı kirpiklerin uzamasını sağlamaktadır. Gün içinde herhangi bir zamanda işlem yapılabilir. Ancak genelde gece yapılması ve sabah yıkanması önerilmektedir.

Kirpik Uzatmak İçin Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Her türlü güzellik bakımında kullanılan Hindistan cevizi yağını, kirpik uzatmak için Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır öğrendikten sonra kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinde bulunan orta zincirli yağ asitlerinin ve antioksidanların etkisi ile kirpikleriniz beslenerek uzamaktadır. Organik Hindistan cevizi yağından pamuk yardımı ile biraz alın ve kirpiklerinize uygulayarak sabaha kadar bekletin. İsteyenler Hindistan cevizi yağını göz makyaj temizleyicisi olarak da kullanabilir.

Kirpikleri Uzatmak İçin Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

Kirpiklerinin daha kalın, daha gür ve daha uzun olmasını isteyenler zeytinyağını kullanabilirler. Doğal olan zeytinyağını bir miktar alın ve cezvede ısıtın. Ortalama bir sıcaklığa geldikten ve ılıdıktan sonra kirpiklerinize uygulayın. Gece boyunca yıkamayın. Bu işlemi haftada en az 3 defa yapabilirsiniz.

Kirpikleri Uzatmak İçin Sarımsak Yağı Nasıl Kullanılır?

Saç çıkaran mucize olarak bilinen sarımsak yağını kirpik uzatmak için de kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle kirpikleri uzatmak için sarımsak yağı nasıl kullanılır öğrenmelisiniz. Aktarlardan ya da online satış sitelerinden alabileceğiniz sarımsak yağından birkaç damla alarak 1 tatlı kaşığı badem yağı ile karıştırın. Daha sonra kirpiklerinize fırça yardımı ile sürebilirsiniz. Bu işlemi günde iki defa (sabah-akşam) uygulayabilirsiniz. Kısa sürede etkisini gösteren sarımsak yağı kirpikleriniz uzarken gürleşecek.

Kirpik Uzatmak İçin Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Kirpik uzatmada etkili olan yılan yağından rimel fırçasına alın ve kirpiklerinize sürün. Yaklaşık 3 saat bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Burada en temel nokta, yılan yağının gerçek olmasıdır. Yurtdışından gelen yılan yağını güvendiğiniz aktarlardan ya da sitelerden almalısınız.

Kirpik Uzatmak İçin Badem Yağı Mı Hint Yağı Mı?

Hem Hint yağında hem de tatlı badem yağında magnezyum, E vitamini ve kalsiyum bulunmaktadır. Bu nedenle kirpik uzatmak için badem yağı mı Hint yağı mı tereddüt etmeniz normaldir. Her iki yağ da kirpiklerin kalınlaşmasını, uzamasını ve gürleşmesini sağlar. Bu nedenle en yüksek etkiyi elde etmek için iki yağı karıştırarak kullanabilirsiniz.

Kirpik Uzatmak İçin Doğal Yöntemler Neler?
Kirpik Uzatmak İçin Doğal Yöntemler Neler?

Kirpik Uzatmak İçin Doğal Yöntemler Neler?

Kirpik uzatmak için doğal yöntemler tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Günümüzde kirpik lifting ya da ipek kirpik gibi çeşitli yöntemlerle kirpiklerin uzaması sağlanmaktadır. Ancak belirli bir süre geçtikten sonra bu uygulamaların etkisi gider ve kirpikleriniz eski haline döner. Bunun için evinizde kendi kendinize uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri tercih etmelisiniz. İşte evinizde düşük masraf ve zahmetle uygulayabileceğiniz doğal kirpik uzatma yöntemleri:

Kirpik Uzatmak İçin Vazelin Nasıl Kullanılır?

Hemen herkes tarafından kullanılan vazelin en bilindik güzellik ürünüdür. Düzenli kullanımla vazelin sayesinde birkaç hafta içerisinde daha uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Bunun için parmağınıza bir miktar vazelin alarak eşit miktarda kirpiklerinize uygulayın. Ancak çok fazla uygulama yapmamanız önerilir. Aksi takdirde ağırlaşma yaparak rahatsızlık verir. Bu işlemi her gece uygulayabilirsiniz.

Kirpik Uzatma Aloe Vera Nasıl Kullanılır?

Birçok cilt sorununa iyi gelen Aloe Vera bitkisi, kirpik uzatma konusunda da etkilidir. Taze Aloe vera yaprağının suyunu sıkın ve birkaç damlasını kirpiklerinize uygulayın. Bunu gece boyunca bekleterek sabah kirpiklerinizi yıkayın.

Kirpik Uzatmak İçin E Vitamini Nasıl Kullanılır?

E vitamini kirpik uzatma konusunda oldukça etkilidir. Ancak E vitaminini Hindistan cevizi yağı ve Hint yağı ile karıştırarak kullanmanız önerilmektedir. 1 yemek kaşığı kadar Hint yağını 1 çay kaşığı kadar E vitamini ve 1 tatlı kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Bu karışımı bitmiş olan maskaranızın içerisine doldurun ve kirpiklerinize düzenli olarak sürün. Haftada 3 kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Kirpik Uzatmak İçin En Etkili Yöntem Hangisidir?

Kirpik uzatmak için en etkili yöntem hangisidir sorusunun çeşitli cevapları vardır. Çünkü kirpik uzatmak için birbirinden farklı yöntemler yer almaktadır. Teknolojik yöntemleri tercih eden kişiler olabileceği gibi doğal yöntemlere yönelen kişiler de az değildir. Uzmanlar genelde doğal yöntemleri önermektedir. Yukarıda anlattığımız yağla kirpik uzatma yöntemleri son derece etkilidir. Bu yöntemlerden birini tercih ederek uygulamaya başlayabilirsiniz.

Kirpik Uzatma Serumu Evde Nasıl Yapılır, Uygulanır?
Kirpik Uzatma Serumu Evde Nasıl Yapılır, Uygulanır?

Kirpik Uzatma Serumu Evde Nasıl Yapılır, Uygulanır?

Dökülen ve zamanla canlılığını yitiren kirpikler için kirpik uzatma serumu tavsiye edilmektedir. Bu serum eczanelerde ve internet sitelerinde vardır. Ancak evde kendiniz de doğal malzemeler ile kirpik uzatma serumunu yaparak uygulayabilirsiniz. Kirpik serumu için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Hint yağı
  • Argan yağı
  • Hindistan cevizi yağı
  • Tatlı badem yağı
  • Üzüm çekirdeği yağı

Kirpik Uzatma Serumu Yapılışı: Temiz bir şişe içerisine 2 kaşık kadar Hint yağı, 2 kaşık kadar badem yağı, 6’şar damla Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve üzüm çekirdeği yağı ekleyin. Daha sonra şişeyi iyice çalkalayarak serumu hazır hale getirin. Eski bir rimel fırçasıyla her akşam kirpiklerinizi temizledikten sonra serumdan kirpiklerinize sürebilirsiniz. Sabahları kirpiklerde kalan tortuları yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanım ile kısa sürede serumun etkisini göreceksiniz.

Şems Arlan Kirpik Uzatma Formülü – Çay ve Kahve