26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıKirpikleriniz için doğru bakım yöntemleri nelerdir?

Kirpikleriniz için doğru bakım yöntemleri nelerdir?

İçerikleri

Kirpikleriniz yüz güzelliğinizin önemli bir parçasıdır. Gözlerin çevresini kaplayan ve göz sağlığınız için de çok önemli olan kirpiklerinizin bakımı da çok önemlidir. Özellikle uzun kirpiklere sahipseniz doğru bir şekilde beslenmek, yeterli miktarda vitamin almak, bol miktarda su içmek ve diğer rutin bakımları yapmak çok faydalı olacaktır. İşte, kirpikleriniz için faydalı bakım yöntemleri:

1- Hindistancevizi Yağı Kullanın

Saçınızı nemlendirmek ve uzamasını hızlandırmak için hindistancevizi yağı kullandığınız oldu mu? Kirpikleriniz için de aynı bakım geçerli! Hemen her yerde kolayca bulabileceğiniz bir şişe hindistancevizi yağı ile kirpiklerinizi nemlendirebilirsiniz. Bunun için parmağınızın üzerine ya da bir kaseye biraz hindistancevizi yağı sıkın. İsterseniz, uygulamadan önce yağı biraz ısıtabilirsiniz. Daha sonra gözlerinizi kapatın ve göz kapaklarınızdan kirpiklerinizin ucuna kadar yaklaşık 1-2 dakika masaj yapın. Bu işlemi gece uyumadan önce yapabilir ve yağın kirpiklerinizde tüm gece boyunca kalmasına izin verebilirsiniz. İsterseniz masajı bitirdikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Lavanta ve / veya biberiye yağını hindistancevizi yağı ile karıştırmak da yararlı olabilir.

2- Maskara Seçimine Dikkat Edin

Birçok maskara çeşidi kirpiklerinize zarar verebilecek ve çevresindeki cildi tahriş edebilecek sert kimyasallar içerir. Maskara satın almadan önce doğru ürünü seçtiğinizden emin olun. Kirpikleriniz için uygun olan doğal bir maskara türü bulmaya çalışın. Ayrıca, su geçirmez maskara kullanmaktan kaçının. Günün sonunda kirpiklerinizdeki maskarayı çıkarmak isterken uyguladığınız güç kirpiklerinize zarar verebilir.

3- Kaliteli Bir Kirpik Serumu Satın Alın

Kirpiklerinizin bakımı için doğal serum kullanabilirsiniz. Özellikle kirpiklerinize maskara sürmeden önce ve uyumadan önce kirpik serumu uygulayabilirsiniz. Kirpiklerinize serum uyguladıktan sonra gece boyunca kalmasına müsade edebilirsiniz.

4- Protein Bakımından Zengin Yiyecekler Tüketin

Protein, kirpiklerinizin uzamasını kolaylaştırmak ve zamanla oluşan hasarları onarmak için çok faydalıdır. Kirpikler çoğunlukla proteinlerden meydana geldiği için yumurta, fasulye, soya, yoğurt, balık vb. yiyecekleri tüketmek onları onarmak ve sağlıklı kalmalarını sağlamak için çok etkilidir.

5- Bol Miktarda Su İçin

Su, vücut sağlığı için gerekli olan en önemli içecektir. Bu yüzden, kirpiklerinizin bakımı için bol su içmek çok önemlidir. Yeterince nemlenmiş kirpikler kolay kolay kırılmaz ve kendilerini daha hızlı onarırlar. Bu nedenle her gün 6-8 bardak kadar su içmeye özen gösterin.

6- Faydalı Vitaminler Alın

Bazı vitaminler kirpiklerin uzaması, onarılması, güçlenmesi ve kalınlaşmasına yardımcı oluyor gibi görünse de bu durum herkes için geçerli olmayabilir. Kirpiklerinizin uzaması için çok önemli olduğu için Biotin vitamini almayı deneyin. H Vitamini olarak bilinen Biotin saç köklerini kalınlaştırdığı gibi kirpiklerin dökülmesini de önler. Biotin, aynı zamanda vücudunuzun kirpik büyümesi ve onarımı için gerekli besinleri emmesine de yardımcı olur. Kirpiklerinizin sağlığı için E Vitamini almak da oldukça faydalıdır. E Vitamini kirpiklerinizi çevresel zararlardan ve serbest radikallerden korumaya yardımcı olacak bir antioksidandır. Ayrıca kan ve oksijenin kirpiklerinizin köklerine iletilmesine yardımcı olur ve ayrıca onların kırılmasını da önler. B3, B5, B6 ve B12 gibi B vitaminleri almak da kirpiklerinizin onarılmasına yardımcı olur. Bu vitaminler kirpiklerinizin köklerine doğru kan akışını hızlandırır, kirpiklerin kurumasını ve dökülmesini engeller.

Son olarak, kirpiklerinizin bakımı için mutlaka doğal yöntemleri tercih etmeli ve ihtiyaç duyulan vitaminleri yiyeceklerden elde etmeye çalışmalısınız.