18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizKilo vermek için ne kadar hızlı yürümeliyim?

Kilo vermek için ne kadar hızlı yürümeliyim?

İçerikleri

Aşırı kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin sürekli spor yaparak kendilerini geliştirmek istedikleri ve yine aşırı kilolarından kurtulmak için çeşitli diyetler yaptıkları bilinir. Fakat uzmanlara göre kilo vermek için en iyi diyet yürümek. Gerçekten de düzenli olarak yürüyen kişilerin doğal olarak kalori yaktıkları ve gün içerisinde tükettikleri besinleri bu yürüyüş esnasında yaktıkları bilinen bir durum.

Günde 1 KM Yürüyün 100 Kalori Yakın

2000 adım atmaya tekabül eden günde 1 KM yürüyüşle siz de 100 kalori gibi ciddi değer tüketecek ve hem böylece doğal yoldan sindirim yapmış olacaksınız. Ortada duran tüm bu özellikleri neticesinde değerlendirildiği zaman her açıdan günde 1 km yürüyerek sizlerin de 100 kalori ortalama yakması önem teşkil etmekte olan nitelik olarak kendini göstermektedir. Bu durum dikkate alındığı zaman da gerçekten de önemini bir kere daha meydana getirmeye devam ettiğini dile getirmemiz gerekir.

kilo vermek icin yurumek 1 Kilo vermek için ne kadar hızlı yürümeliyim?
Günde 1 KM Yürüyün 100 Kalori Yakın

Hızlı Yürüyerek Zayıflayın

Uzmanlar hızlı yürümenin sindirimi daha hızlandıracağı ve de kan dolaşımını arttıracağı nedeniyle tavsiye etmektedir. Kilo vermek isteyenlerin mutlaka ama mutlaka hızlı yürümesi gerekmektedir. Kısa boylu kişilerin bacakları kısa olmasına rağmen attıkları adımların daha hızlı olduğu görülmektedir. Uzun boylu kişilerin de uzun bacakları nedeniyle kısa boylu kişilere oranla daha çok adım attıkları görülmektedir.

Yürümenin Faydaları

Günümüzde insanların hemen hemen hepsi yürümek yerine ya toplu taşımaları yahut özel otomobillerini tercih ederek bir yerden bir yere ulaşmaktadır. Oysa bu sağlıklı bir tutum değildir ve de mutlaka ama mutlaka ayakların da hakkı verilerek yürümesi sağlanmalıdır.

kilo vermek icin kac saat yurumeliyim 3 Kilo vermek için ne kadar hızlı yürümeliyim?
Yüksek Tempoda Yürüyün Kalori Yakın25

Yüksek Tempoda Yürüyün Kalori Yakın

Adım sayar ve benzeri kaç adım attığınızı artık teknolojinin getirdiği özelikle uygulamalar üzerinden takip etmeniz mümkün. Siz de yüksek tempoda yürüyerek günde 1 saat düzenli yürüyerek gerçekten de ortalama olarak her hafta 2-3 kilo verebileceksiniz. Yürümek gerçekten de bu denli yararlı olup her açıdan kişilerin sağlıklı ve de zinde olmasını sağlayan en temel etkenlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.