25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç rengi nasıl açılır? Evde saç rengini açmak için ekonomik ve basit...

Saç rengi nasıl açılır? Evde saç rengini açmak için ekonomik ve basit 5 yöntem

Saçınıza ve vücudunuza kimyasal ürünlerle zarar vermeden evde doğal olarak saç renginizi açmak için 5 basit yöntemi sizler için araştırdık.

İçerikleri

Saç rengi, pek çok kadın için sorun olan bir durumdur. Her kadın hayal ettiği saç rengini yakalayabilmek adına değişik renkler tercih eder ve istediği sonucu alamadığında hayal kırıklığına uğrar.

Kuaförlerde saç rengi açtırmak doğru bir yöntem olsa da saç rengi açtırmak için harcanan zaman ve ödenen ücretler göz önüne alındığında pahalı bir yöntem olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Kuaföre gitmek yerine evde ekonomik olarak kendi başınıza yapabileceğiniz saç rengi açma yöntemleri vardır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Oksijenli Su İle Saç Rengi Açma Yöntemi

Kimyasal adı hidrojen peroksit olan oksijenli su kullanarak saç rengini açabilirsiniz. Bire bir oranda oksijenli sus ve temiz su karışımı yaparak, bir sprey kutusu içinde iyice çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı saçınızı sıkın ve saçınızda kurumasını bekleyin. Sprey ile saçınıza sıktığınız bölgelerin 1 saatlik süre sonunda kuruduğunu saç renginin açıldığını göreceksiniz. Oldukça basit ve ekonomik bir yöntem olan oksijenli suyu ince telli saçlar için kullanmamanız gereklidir.

Limonlu Su İle Saç Rengi Açma

Evde saç rengi açmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de limonlu kullanımıdır. 2 tane limonu yarım litre su ile karıştırdıktan sonra sprey kutusu yardımı ile saçınızın açılmasını istediğiniz bölgelerine sürün. Uygulama sırasında saçınızın temiz olmasına özen göstermelisiniz. Saçınızı bir havlu ile sarıp kurumasını bekleyin. Daha sonra saçınızın renginin açıldığını göreceksiniz. Eğer istediğiniz kadar açılmamış ise ertesi gün tekrar yapabilirsiniz.

Karbonat İle Saç Rengi Açma

Toz halinde karbonatı yarım litre su içine ekleyip iyice karıştırın. Elde edeceğiniz karbonatlı suyu bir fırça yardımı ile saçınıza sürün. Yarım saat bekledikten sonra elinizdeki karbonatlı suyu tekrar saçınızı fırça yardımı ile sürün ve 1 saat kurumasını bekleyin. 1 saat sonra kuruyan saçınızın renginin açıldığını göreceksiniz. Ayda bir kere uygulamanız gereken bu yöntemi sık sık uygularsanız saç telleriniz yanabilir.

Papatya Çayı İle Saç Rengi Açma Yöntemi

Sıcak suyun içine papatya kurularını atarak iyice demleyin. Demlenmiş olan çayın içinde bir miktar papatya yağı ekleyin ve karışımı sprey kutusuna doldurun. Sprey kutusu yardımı ile karışımı açılmasını istediğiniz bölgelere sıkın. Saçınız kuruduktan sonra istediğiniz kadar açılma olmamışsa bir kez daha bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Papatya karışımı içinde yer alan mineraller karbonat etkisi gösterse de tek seferde çok etkili olmayabilir.

Elma Sirkesi İle Saç Rengi Açma

Elma sirkesi cilt sağlığı kadar saç sağlığı üzerinde de etkilidir. Saç rengi açmak istiyorsanız elma sirkesi ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Ancak bu yöntem saç diplerinizin yanmasına neden olabilir. Bu durumda yapılması gereken şey saçınızı normal su ile yıkadıktan sonra elma sirkesi ile saçlarınıza masaj yapmak ve saçlarınızın kurumasını beklemektir. Saçlarınız kuruduğunda saç renginizin çok az açıldığını göreceksiniz. Bu işlemi her banyo sonrasında tekrarlayarak dilediğiniz kadar saç rengi açma işlemini yapabilirsiniz.

Saç Rengini Açan Doğal Karışım! Evde