19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Saç Dökülmesine Sarımsaklı Etkili Saç Bakım Kürü

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Saç Dökülmesine Sarımsaklı Etkili Saç Bakım Kürü

Hem kadınların hem de erkeklerin ortak can sıkıcı problemi saç dökülmesine ne iyi gelir, saç dökülmesini durduran sarımsaklı saç bakım kürü tarifi.

İçerikleri

Dış çevre, sosyal hayat, yanlış kullanılan bakım ürünleri, boya, fön, şekillendirme vb. şeyler sebebiyle saçlar, zamanla canlı ve sağlıklı görüntüsünü kaybederek yıpranır. Devam eden bu yıpranma saç köklerinin de zayıflamasıyla dökülmelerine neden olur. Ve artan saç dökülmesi saç derisinde açılmalara yol açarak bireyi görsel olarak rahatsız edecektir. Bu nedenle eczaneler, kozmetik reyonları ve aktarlar ilk başvurulan yerler arasında bulunur.

Bu tarz bir sorunla karşı karşıya kalan bir kişi öncelikle bir doktora başvurması gerekmektedir. Vitamin eksikliği, demir eksikliği, kansızlık, saç derisinde oluşan egzama vb rahatsızlıklar da saç dökülmelerine sebep olabilmektedir. Şayet, bir rahatsızlığınız yok ise, bunun tek nedeni saçların gördüğü işlemlerden dolayı yıpranması olacaktır.

Eğer saçlarınızı eski sağlığına kavuşturmak istiyorsanız, kesinlikle sabırlı olmanız ve yapacağınız kürü ya da bakımı istikrarlı bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Çünkü bu tam bir sabır işidir.

Disiplinli bir şekilde devam edildiğinde fayda veren sonuçlar almak mümkün. Özellikle, evinizin konforunda kendi bakım kürünüzü uygulayabilme rahatlığı ile!

Kendi yaptığınız bakım küründe ne olduğunu bildiğiniz için kimyasaldan uzak durmuş olacaksınız. Tabi istediğiniz zaman başlayabilme özgürlüğü de sizin elinizde.

Saç Dökülmesini Önleyen ve Saç Çıkaran Sarımsak Kürü

Saç için denenmiş en etkili kürlerden biri sarımsak kürüdür. 3-5 aylık düzenli kullanımda yeni saçların çıktığı 6 ayın sonunda gözle görülür net bir gürleşme gözlenecektir. Bu mucizevi kür için gerekli olan malzemeler;

Sarımsak kürü için malzemeler;

  • 15 diş orta büyüklükte sarımsak
  • Bir su bardağı işlenmemiş posalı zeytinyağı
  • 4 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

Sarımsak kürünün hazırlanması;

Öncelikle sarımsakların tümünü bir havanda hamurlaşana kadar ezin. Daha sonra krem kıvamına gelen sarımsakların üstüne zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırıp ağzı kapalı metal olmayan bir kapta serin bir rafa kaldırın. Bir gün beklettikten sonra hazırladığınız karışımın içine hindistan cevizi yağını ekleyip iyice karıştırın.

Sarımsak kürünün saça uygulanışı;

Hazırladığınız karışımı günde iki defa karıştırarak iki gün daha dinlendirin. Bu bekleme süresinin ardından yağı süzerek sarımsaklardan ayırın. Kabın altında kalan sarımsakları sakın atmayın. Saç diplerinizin altına masaj yaparak uygulayıp bir saat beklettikten sonra durulayın. Sarımsaktan ayırıp süzdüğünüz yağı iki günde bir olacak şekilde saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 30-45 dk. beklettikten sonra yıkayıp durulayın. Bu işlemi düzenli olarak tekrarlayın.

Saç Çıkaran Sarımsak Kürünün Faydaları

Hazırladığınız sarımsak karışımı, yaklaşık 1 ay yetecektir. Bir ayın sonunda aynı şekilde, biten karışımdan hazırlayarak dipte kalan sarımsakları maske olarak saç diplerine uygulayın. Geriye kalan yağı da aynı şekilde kullanmaya devam ederek bu işlemi 6 ay boyunca sürdürün.

Üçüncü ayın sonunda minik minik saçların çıktığını fark edeceksiniz fakat bu sizi mutlu edip kürü bırakmanıza sebep olmasın. Beslenen saç derisini güçlendirmeniz ve saçlarınızı bir daha dökülmeyecek şekilde beslemeniz gerekmektedir. Ve en önemlisi, bu kürü önemli kılan asıl şey şu, bu kürü bırakmadan uygulamaya devam ettirdiğinizde, sonradan çıkan minik saçların uzama süresi kendi saçınızın uzama süresinden daha hızlı olacaktır. Ve devam ettirdiğiniz kür ile saçlarınız arasındaki dengesizliği de oranlamış olacaksınız.

6 ayın sonunda sarımsak kürünü uygulamayı bırakıp Hindistan cevizi yağını normal bakım ürünü gibi her duştan bir saat önce saç diplerine ve uçlara uygulayın. Artık bir alışkanlık haline geleceğinden saçlarınız eskiye nazaran daha sağlıklı ve gür olacaktır. Hindistan cevizi yağı, saçın kırılmasını engelleyerek saç kırıklarının yok olmasını sağlar. Keratin etkisi yaparak saçınıza bakım yapacağı için vazgeçilmeziniz olacaktır. Oldukça sabır gerektirdiği için şunu söylemek mümkün. Sonucu, çabanıza değecektir.

Sarımsak ve Zeytinyağı İle Yapılan Saç Dökülmesini Önleyen Maske