23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviEv yapımı doğal diş macunu ile çürüklere ve diş eti hastalıklarına son!

Ev yapımı doğal diş macunu ile çürüklere ve diş eti hastalıklarına son!

Kendi diş hekiminiz olun! Bu doğal ev yapımı diş macunu ile çürükleri, diş eti hastalıklarınızı iyileştirebilecek ve dişlerinizi beyazlatabileceksiniz.

İçerikleri

Diş lekesi veya renk değişikliği, hem erkekleri hem de kadınları etkileyen yaygın bir kozmetik sorundur. Bu rahatsızlığa neden olan birçok faktör vardır ve en sık görülenleri, sigara alışkanlığı, çay veya kahve gibi koyu renkli içeceklerin içilmesidir, bu da gıda renklerinin diş yüzeylerine emilmesine neden olur. Uygunsuz ağız hijyeni de buna katkıda bulunur.

Diş Bakımınız İçin Doğal Diş Macunu

Diş lekelerini etkili bir şekilde giderebilecek ve dişlerinize beyazlığı geri kazandırabilecek bir çok diş prosedürü olsa da, bu tedaviler hem maliyetli hem de zaman alıcı olabilir. İşte bu yüzden, probleminize en iyi doğal çözümü, size en az çabayla en iyi gülümsemeyi ve inci beyazı verecek bir önerimiz var. Evde hepimizin sahip olduğu tek bir malzemeye ihtiyacınız var ve birçok insan bunu bin yıldan fazla bir süredir zaten kullanıyor.

Bu baharatın en iyi yanı dişlerinizi beyazlatması ve iltihaplı diş etlerini tedavi edebilmesidir. Bu güçlü karışımı hazırlamak için biraz nane yağı, hindistancevizi yağı ve zerdeçal ihtiyacınız olacak.

Doğal Diş Macunu Nasıl Hazırlanır?

İyi bir gülümseme, bir kişide en çekici şeydir. İşte bu yüzden size var olan en güzel gülüşü geri kazandıracak bu harika doğal tarifi öneriyoruz.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • Nane yağı

Hazırlanışı;

Küçük bir kase alın ve Hindistan cevizi yağını zerdeçal ile karıştırın. Sonra birkaç damla nane yağını ekleyin ve pürüzsüz bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Karışım ile dişlerinizi normalde yaptığınız gibi fırçalayın. Bunu her gün yaptığınızda kısa bir süre sonra dişlerinizin beyazladığını ve diş etlerinizin artık iltihaplanmadığını fark edeceksiniz. Bu diş macununun en iyi yanı, yapımının çok kolay olması ve hassas dişleri olan insanlar için mükemmel sonuçlar ortaya çıkarmasıdır.

Bu harika ve tamamen doğal diş macunu tarifini denedikten sonra bir daha asla başka bir hazır diş macunu almayacaksınız. Florür, gliserin, SLS ve diğer güvenli olmayan bileşenleri içeren hazır diş macunlarından uzak durmanız diş sağlığınızı korumanın yanı sıra genel vücut sağlığınız açından da son derece önemlidir.

Doğal Diş Macunundaki Malzemelerin Faydaları

Zerdeçal;

Zerdeçal, kurkumin adı verilen bir bileşen içerir. Bu bileşen, diş eti iltihabı ve diş ağrısı gibi diş rahatsızlıklarını gideren antibiyotik, antiseptik ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Zerdeçal ayrıca güçlü antioksidan içeriği ile bilinir. Hassas dişleri rahatlatmaya yardımcı olur. Zerdeçal biraz aşındırıcıdır, bu nedenle diş çürümesinden sorumlu olabilecek vebayı ortadan kaldırır. Zerdeçal, sarı-turuncu rengine rağmen dişleri beyazlattığı kanıtlanmıştır. Sadece dişleri beyazlatmakla kalmaz, aynı zamanda sahip olabileceğiniz bakteriyel enfeksiyonu ortadan kaldırarak dişleri de temizler. Bu, zerdeçalda bulunan antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklerden kaynaklanmaktadır.

Hindistan cevizi yağı;

Hindistan cevizi yağı yüksek düzeyde antioksidan içerir. Hindistan cevizi yağı, bakterilerle savaştığı ve virüsler için düşmanca bir ortam oluşturduğu bilinen laurik asit içerir. Araştırmalar, hindistancevizi yağının plak oluşumunu ve plak kaynaklı diş eti iltihabını azaltmada faydalı olduğunu göstermektedir. Hindistan cevizi yağı dişlerinize ve diş etlerinize çarptığında, mikroplar sanki güçlü bir mıknatıs tarafından çekiliyorlarmış gibi toplanır. Diş etlerinde ve dişlerin içindeki gözeneklerde ve tübüllerde saklanan bakteriler emilir.

Nane;

Nane, ağız kokusuna (kötü nefes) yardımcı olur ve antibakteriyeldir. Nane ev yapımı doğal diş macununuzun tadını ferahlatır ve hoş kokmasını sağlar.

Ev yapımı doğal diş macunu ile çürüklere ve diş eti hastalıklarına son!