18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıEt beni nasıl nasıl düşer? Eczanede satılan et beni ilacı faydalı mı?

Et beni nasıl nasıl düşer? Eczanede satılan et beni ilacı faydalı mı?

Koltuk altı, boyun, kasık, sırt, göz kapağı ve genital bölge gibi vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkan et beni nasıl düşer, yok edilir? Eczanede satılan et beni ilacı fayda sağlar mı? Detaylar haberimizde.

İçerikleri

Et beni, ciltten çıkıntı yapan ve bazen sarkan yumuşak, etli oluşumlardır. Zararsızdırlar, ancak bazen giysilere sürtündükleri veya mücevherlerle takılabilecekleri için can sıkıcı olabilirler. Ve kabul edelim, görülebilen bir noktada bir et beniniz varsa, ona bakmaktan bıkabilirsiniz. Bu durumda eczaneye değil dermatoloğa yönelin. Ve her şeyden önce et benini düşürmek için makas, tırnak makası veya bir parça ipi asla kullanmayın! Pekiyi et beni nedir, eczanede satılan et beni ilacı faydalı mı?

Et Beni Nedir? Neden Oluşur?

Teknik olarak akrokordon olarak adlandırılan et benleri, kollajen lifleri, sinir hücreleri, yağ hücreleri ve bir cilt örtüsünden oluşan iyi huylu cilt büyümeleridir. Genellikle ten rengindedirler ancak daha koyu olabilirler. Genellikle küçük, düz bir yumru olarak başlarlar. Bazen bu şekilde kalırlar, ancak çoğu zaman deriden yavaşça çıkmaya başlarlar. Cilt etiketleri hemen hemen her yerde görünebilir, ancak cilt kıvrımlarında büyüme eğilimindedirler. Yaygın bölgeler arasında göz kapakları, boyun, koltuk altları, kasık bölgesi ve göğüs altı bulunur.

Kimse et benlerinin neden oluştuğunu tam olarak bilmiyor, ancak yaş, obezite ve hamilelikte daha yaygındır. Sürtünme – cildin cilde sürtünmesi veya giysinin cilde sürtünmesi – olası bir tetikleyicidir. Bazı insanlar et beni oluşumu için genetik bir yatkınlığa sahip olabilirler. İnsülin direncinin de riski artırması mümkündür.

Et benlerinin çıkarılması için tıbbi bir neden yoktur, ancak bunları rahatsız edici veya çirkin bulursanız, bir dermatolog işi halledebilir. Et benleri bazen kendiliğinden düşerken bazen, et beni ilacı ile bazen de tıbbi bir müdahale ile alınması gerekebilir.

Et Beni Nasıl Düşer? Cerrahi Et Beni Düşürme Yöntemleri

Dermatologlar, büyümenin boyutuna ve konumuna bağlı olarak et benlerini düşürmek için tipik olarak üç yöntemden birini kullanır. Küçük et benleri genellikle anestezik kullanılmadan alınabilir. Kısa bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Daha büyük bir et beniniz veya birden fazla et beniniz varsa, devam etmeden önce doktor topikal bir anestezi uygulayabilir.

Eksizyon:

Saplı et beni olarak bilinen sapa veya gövdeye sahip küçük et benleri, bir neşter veya steril cerrahi bıçak makası kullanılarak çıkarılabilir.

Not: Bu makaslar, evinizdeki makas veya tırnak makası makinelerinden çok daha keskindir ve yine sterildir, bu çok önemlidir. Kanamayı azaltmak için çıkarmadan önce kimyasal bir bileşik uygulayabilir.

Kriyoterapi (donma):

Kriyoterapi, et beninin sıvı nitrojenle dondurulmasını içerir, bu da genellikle yaklaşık 10 gün içinde düşmesine neden olur. Sıvı nitrojen kısa bir yanma hissine yol olabilir.

Koterizasyon:

Koterizasyonda, yani elektrokoterizasyonda, et beni bir elektrik akımı kullanılarak tabanda yakılır. Bu aynı anda et benini çıkarır, enfeksiyonu ve kanamayı önlemek için yarayı kapatır.

Neden Evde Et Benine Kendiniz Müdahale Etmemelisiniz?

Bazı insanlar et benlerini et beni ilacı ile değil evde makas veya tırnak makası kullanarak düşürmeye çalışır, ancak bu çabalar çözümden çok sorun üretebilir. Et benlerini düşürmek için eczanede reçetesiz olarak satılan et beni ilacı satın alarak kullanmak bile doğru değildir. İşte bu yüzden et benlerini aldırmayı profesyonellere bırakmak en doğrusu olacaktır.

Bunun bir dış görünüm et beni olduğundan % 100 emin olamazsın

Nadir durumlarda, et beni olduğunu düşündüğünüz bir büyüme, bir siğil veya melanom gibi bir cilt kanseri dahil, tamamen başka bir şey olabilir. Bu nedenle, çıkarmaya karar vermeden önce bir dermatoloğun bu büyümeyi incelemesini sağlamak önemlidir. Gerçekte cilt kanseri olan bir büyümeye müdahale ederseniz sonunda çoğalabilen ve yayılabilen kanser hücrelerini azdırmış olabilirsiniz.

Ek olarak, bazen bir et beni, akromegali veya polikistik yumurtalık sendromu (PCOS) gibi bir endokrin veya hormonal sendromun bir işareti olabilir. Dermatolog altta yatan bir durumdan şüphelenirse, çıkarılan et beninin daha fazla inceleme için bir laboratuvara gönderebilir.

Kanamaya, enfeksiyona veya tahrişe yol açabilir

Bir et benini makasla kesmek enfeksiyona veya kontrol edilemeyen kanamaya neden olabilir ve bu da acil servise gitmenizi gerektirebilir. (Bir profesyonel tarafından koterize edilmezse veya dondurulmadıysa, büyük bir et beninin ne kadar kanayacağını bilemezsiniz.) Aynı zamanda çok da acıtabilir.

Bazı insanlar reçetesiz satılan ligasyon cihazı, diş ipi veya başka bir şey kullanarak et benlerini bağlar ve sonra düşmesini beklerler. Bu işe yarayabilir, ancak et beninin çürümesinden dolayı kötü bir koku ortaya çıkar, enfeksiyondan bahsetmiyoruz bile.

Elma sirkesi veya çay ağacı yağı gibi ev ilaçları, en azından internette popülerdir. Bu doğal yöntemleri uygularsanız, istediğiniz sonuçları alacağınıza fazla güvenmeyin. Çünkü bu yaklaşımların gerçekten işe yaradığına dair çok az kanıt var. Elma sirkesi tahrişe neden olabileceği gibi çay ağacı yağı da alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Asla göz kapağı veya cinsel organ üzerinde veya yakınında yer alan et benleri için herhangi bir ev et beni ilacı kullanmayın.

Sonuç olarak: Eğer bir et beni sizi rahatsız ediyorsa ya da sadece görünüşünden hoşlanmıyorsanız ve düşürülmesini istiyorsanız, mutlaka acilen bir dermatoloğa başvurun.

Eczanede Satılan Et Beni İlacı Fayda Sağlar Mı?

Et beni problemi yaşayanların cevabını en fazla merak ettikleri soru eczanede satılan et beni ilacı nedir sorusudur. Şu kesinlikle bilinmelidir ki uzmanlar et beninin bilinen yegâne çözümünü et beninin aldırılması olarak açıklamaktadırlar. Eczanede satılan ve et benlerini düşürdüğü iddia edilen et beni ilacı ya da merhemi et benlerinin düşmesine neden olmaz. Aksine et benlerini düşürmek için bilinçsizce kullanılan ve doktor gözetiminde verilmeyen et beni ilacı ve merhemleri yarardan çok cildinize zarar vermektedir.

Et Beni Tedavi Yöntemleri – Op. Dr. Abdullah Etöz

Et beni nasıl nasıl düşer? Eczanede satılan et beni ilacı faydalı mı?