Ana SayfaKadınYemek TarifiDünyanın en kolay suffle tarifi

Dünyanın en kolay suffle tarifi

İçerikleri

Çikolatalı tatlıların en kısa sürede pişenlerinden, akışkan içi sayesinde öncelikle görsel şölen yaşatan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz sufleyi hazırlamak, püf noktalarını dikkatlice okursanız oldukça pratik. Böylece her seferinde dışarı çıkıp bir kafede yediğiniz o harika sufleyi evde kendiniz yapabileceksiniz.

Malzemeler; 

  • 5 yumurta beyazı ve sarısı ayrı
  • 250 gr tereyağı
  • 260 gr bitter kuvertur çikolata
  • 90 gr toz şeker
  • 85 gr elenmiş un

Hazırlanışı;

Derin bir tavayada tereyağını kaynatmadan eritin. Bitter kuvertur çikolatayı karıştırarak içerisine ekleyin ve ocağı kapatın. Yumurta akını derin bir kapta şeker ile birlikte iyice kabarana kadar çırpın. Farklı bir kapta yumurta sarılarını homojen bir hal alıncaya kadar çırpın. Daha sonra yumurta sarısına erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Unu eleyerek karışıma ekleyin. Karışım pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Yumurta beyazını iki seferde üzerine ekleyin ve havasını söndürmeden karıştırın. 6 adet sufle kabının içlerini tereyağı ile yağlayın. Sufle kaplarının her tarafına gelecek şekilde şekerleyin. Sufle karışımını krema torbası ile kaplarda bir parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde doldurun. 180 derecelik fırında 10-12 dakika boyunca pişirin.

Sufleniz hazır, afiyet olsun.

Masterchef Batuhan Bayır’dan Dünyanın En Kolay Suffle Tarifi

https://www.instagram.com/p/CCi9eXnlcQQ/