20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDolgit krem açık yaraya, boyuna, yüze sürülür mü?

Dolgit krem açık yaraya, boyuna, yüze sürülür mü?

Dolgit krem, son dönemlerde popülerleşen ve arama motorlarında en çok arananlar lsitesinde üst sıralara yerleşen bir kremdir. Medikal bir ilaç olan Dolgit krem, genelde doktorlar tarafından kas ve eklem ağrıları için yazılmaktadır. Sadece eczanelerden temin edebileceğiniz Dolgit krem hakkında bilinmeyenleri siz değerli takipçilerimiz için derledik.

İçerikleri

Günlük yaşamda spor yaparken veya aniden yapılan bir hareket sonucunda kas sıkışması meydana gelebilmektedir. Bu durumda ortaya çıkan acı hissi için Dolgit kremi kullanabilirsiniz. Kemik ağrısı sorunu çekenlerin kullanış olduğu Dolgit kremin romatizma ağrılarına da iyi geldiği belirtilmektedir. Dolgit kremi kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmanız tavsiye edilmektedir.

Dolgit Krem Nedir?

Arama motorlarında Dolgit krem nedir sorusunun çok sık aratıldığı belirlenmiştir. İçeriğinde sodyum tuzu, gliserol mosostearat, lavanta esansı, trigliseridler ve deiyonize su bulunan Dolgit krem, eklem ağrılarına iyi gelen özel bir kremdir. Ağrı kesici bir özelliğe sahip olan Dolgit kremin iltihap giderici etkisi de vardır. Genelde bel tutulması, boyun tutulması, kas ve eklem iltihapları için doktorlar tarafından reçete edilmektedir.

50 gramlık alüminyum tüp içerisinde satılan Dolgit krem, 10 cm kalınlığında ağrıyan bölgelere sürüldüğü zaman etkisini kısa süre içerisinde göstermektedir. Dolgit kremi ezilme, gerilme, burkulma, romatizma ve iltihap gibi nedenlerle eklemlerde oluşan ağrılar için kullanabilirsiniz. Dolgit kremin nasıl kullanılacağı konusunda doktorunuzun önerdiği doz ve süreye uymanız önerilmektedir.

Dolgit krem açık yaraya, boyuna, yüze sürülür mü?
Dolgit krem açık yaraya, boyuna, yüze sürülür mü?

Dolgit Krem Ne İşe Yarar?

Doktorlar tarafından Dolgit krem reçete edilen hastalar, Dolgit krem ne işe yarar merak etmektedir. Eklemlerin yanındaki yumuşak doku kısmında çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan ağrılara Dolgit krem iyi gelmektedir. Kısa süre içerisinde rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan Dolgit krem, ağrıyan bölgeyi hızlı bir şekilde iyileştirmektedir. Almanya’da üretilen Dolgit kremin 2 hafta kadar düzenli kullanılması tavsiye edilmektedir.

Dolgit krem kullanımında ibuprofen emilimi vardır. Bu nedenle Dolgit kremi böbrek rahatsızlığı olan kişilerin kullanmaması önerilmektedir. Ancak bu konuda doktorunuz en doğru bilgiyi verecektir. Doktorunuza danışmadan Dolgit kremi kullanmamanız sağlığınız için daha doğru olacaktır. Çok etkili olan Dolgit kremin genel olarak sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Spor sırasında meydana gelen burkulma ağrılarına iyi gelir.
  • Yetişkinlerde görülmekte olan tendon iltihabına iyi gelir.
  • Çarpma ya da düşme nedeni ile meydana gelen ağrılara iyi gelir.
  • Migren ataklarına iyi gelir.
  • Bel fıtığı ağrılarını hafifletir.
  • Boyun fıtığı ağrılarına iyi gelir.
  • Menisküs iltihabı tedavisinde etkilidir.

Dolgit Krem Cilde Faydaları Neler?

Dolgit krem temelde ağrı kesici ve iltihap giderici bir kremdir. Bu nedenle Dolgit kremin yüze sürülmesi pek önerilmemektedir. Ancak darbe alma ya da burkulma gibi durumlarda ciltte oluşan şişliği ve morluğu azaltmaktadır.

Dolgit Krem Nasıl Kullanılır?

Çeşitli forumlarda Dolgit kremin etkisini okuyan kişiler, Dolgit krem nasıl kullanılır araştırmaya başlamaktadır. Dolgit kremin kullanımı konusunda öncelikle doktorunuzdan bilgi almanız tavsiye edilmektedir. Ancak doktor herhangi bir kullanım önerisi vermediyse, Dolgit kremin prospektüsünde yazan yönlendirmelere göre krem kullanılmalıdır. Prospektüse göre, Dolgit kremin günde 3 kere kullanılabileceği görülmektedir. Sorunlu bölgeye ince bir şekilde Dolgit kremden sürdükten sonra ellerinizi bol su ile yıkamanız gerekmektedir. Dolgit kremin kullanım süresi, hastanın durumuna göre değişmektedir. Ancak ortalama olarak kremin 2 – 3 hafta kullanılması önerilmektedir.

Dolgit Krem Gebelikte Kullanılır Mı?
Dolgit Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Dolgit Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Anne adayı gebeler, hamilelik sürecinde kullandıkları her şeye çok dikkat etmelidirler. Özellikle kullanılan ilaçların içeriğinde bulunan etken maddeler bebeklere zarar verebilir. Bu nedenle basit bir ilacı bile kullanmadan önce doktora danışmak gerekmektedir. Anne adayları Dolgit krem gebelikte kullanılır mı merak etmektedir. Gebelik döneminde çok gerekmedikçe Dolgit krem kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Kremin anne karnındaki bebekleri etkilediğine dair herhangi bir sonuca rastlanmamıştır. Ancak kullanım öncesinde doktora sorarak gerekli bilgileri almanız daha doğrudur.

Dolgit Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Kullandıkları ilaçlara dikkat etmesi gereken kişilerden biri de emziren annelerdir. Dolgit krem emziren anneler kullanabilir mi sorusunun yanıtını bekleyen birçok annemiz bulunmaktadır. Dolgit kremin etken maddesi çok az miktarda anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle kremin kısa süreli ve az miktarda kullanımında herhangi bir sorun olmaz. Ancak her ihtimale karşı emziren annelerin doktora sormadan Dolgit kremi kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Dolgit Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Dolgit kremin 14 yaşından küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanılmaması önerilmektedir.

Dolgit Krem Yanık İçin Kullanılır Mı, Yanığa İyi Gelir Mi?

Dolgit kremin yanık bölgesine sürülmemesi gerektiği belirtilmektedir. Yanık iyileştikten sonra sürülebilir.

Dolgit Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Dolgit krem açık yaralara sürülmez.

Dolgit Krem Boyuna Sürülür Mü, Boyun Tutulmasına İyi Gelir Mi?
Dolgit Krem Boyuna Sürülür Mü, Boyun Tutulmasına İyi Gelir Mi?

Dolgit Krem Boyuna Sürülür Mü, Boyun Tutulmasına İyi Gelir Mi?

Dolgit kremin içeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde boyun tutulması ağrısı hafiflemektedir. Dolgit krem, boyun fıtığı nedeniyle oluşan boyun ağrılarına da iyi gelmektedir. Düzenli kullanım ile boyun bölgesinde meydana gelen ağrılar hafifleyecektir.

Dolgit Krem Yüze Sürülür Mü?

En çok merak edilen sorulardan biri de, Dolgit krem yüze sürülür mü sorusudur. Dolgit krem sadece vücutta kullanılan bir kremdir. Bu nedenle yüz bölgesine sürülmemesi gerekmektedir.

Dolgit Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Dolgit krem yaraya veya açık yaraya kesinlikle sürülmemelidir.

Dolgit Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Dolgit krem, genital bölgeye ya da vajinal bölgeye sürülmemelidir. Özellikle vajinal bölgede yan etkilere neden olabilmektedir.

Dolgit Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Birçok kişi tarafından Dolgit krem pişik için kullanılır mı merak edilmektedir. Dolgit krem pişik için etkili değildir ve kullanılmamalıdır. Pişik için Sudocream, Hametan ya da Desitin gibi kremleri kullanabilirsiniz.

Dolgit Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Dolgit krem yalnızca ağrılar, zedelenmeler ve burkulmalar gibi kas ve eklem rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Dolgit kremin sivilce üzerinden tedavi edici bir etkisi yoktur.

Dolgit Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Dolgit krem egzama bölgesine kesinlikle sürülmemelidir. Dolgit kremin egzama tedavisinde bir etkisi yoktur. Aksine egzamalı bölgenin daha kötü bir hale gelmesine neden olabilir.

Dolgit Krem Basura İyi Gelir Mi?

Dolgit krem basura iyi gelmez. Uyuşturucu bir etkisi olduğu için basur ağrısını hafifletse de, basuru tedavi etmez.

Dolgit Krem Diz Ağrısına İyi Gelir Mi?

Dolgit kremin ağrı kesici bir etkisi bulunmaktadır. Kas ve eklem bölgelerinde oluşan ağrıları hafifleten Dolgit krem diz ağrısına da iyi gelmektedir. Ancak beklenen etkiyi alabilmek için kremin düzenli kullanılması önerilmektedir.

Dolgit Krem Topuk Dikenine İyi Gelir Mi?

Topuk dikeni, kişiye ciddi ağrılar yaşatan bir sağlık sorunudur. Bu nedenle Dolgit krem topuk dikenine iyi gelir mi çok araştırılan bir sorudur. Dolgit kremin etki alanlarında topuk dikeni yoktur. Ancak topuk dikeni olan ve bu kremi kullanan kişiler, ağrılarının hafiflediğini belirtmektedirler. Doktorunuza danışarak topuk dikeni için Dolgit kremi kullanabilirsiniz.

Dolgit Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Dolgit krem güneş yanığına iyi gelmez. Bu nedenle güneş yanığı bölgelerine Dolgit krem sürülmemelidir.

Dolgit Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Dolgit krem mantar hastalığına iyi gelmez. Mantar için doktora giderek uygun kremin reçete edilmesi istenmelidir. Doktora gitmek istemeyen kişiler ise Travazol kremi mantar için kullanabilirler.

Dolgit Krem Makat Çatlağına İyi Gelir Mi?

Ödem giderici bir etkiye sahip olan Dolgit krem makat çatlağına iyi gelir. Makat çatlağı nedeniyle oluşan ağrıyı hafifletir. Ancak yine de doktorunuza danışarak kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Dolgit Krem Şişliğe İyi Gelir Mi?

Dolgit krem, kas ve eklem bölgelerinde oluşan şişliğe iyi gelir. Kremi düzenli olarak kullandığınız zaman şişlik ile beraber ağrıyı da azaltmaktadır.

Dolgit Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Dolgit krem uçuk için kullanılmamalıdır.

Dolgit Krem Alerji Yapar Mı?

Birçok kişi Dolgit krem alerji yapar mı merak etmektedir. Dolgit kremin direkt olarak alerjiye etkisi yoktur. Ancak kremin içeriğindeki etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerde göz yaşarması veya burun akıntısı gibi yan etkiler oluşabilmektedir. Eğer alerjiniz var ise doktora danışmadan Dolgit kremi kullanmamalısınız.

Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Normal reçeteli olan Dolgit krem reçetesiz olarak eczanelerden alınabilir.

Dolgit Krem SGK (Devlet) Karşılıyor Mu?

Reçetesiz alınabilen Dolgit kremi reçeteye yazdırdığınız zaman SKG tarafından karşılanmaktadır.

Dolgit Krem Muadili Kremler Neler?

Dolgit krem muadili kremler ile beklemenize gerek kalmadan ağrınız için tedaviye başlayabilirsiniz. Eczanelerde bazen Dolgit kremi bulamayabilirsiniz. Çok kişi tarafından kullanılan Dolgit kremi bulamadığınız zaman önerilen muadili kremler şunlardır:

  • Nimes combo jel
  • Gerofen jel
  • Brufen draje
  • Dolven pediyatrik şurup
  • İbuactive krem

Dolgit Krem Fiyatı Kaç Lira?

Dolgit krem fiyatı 29 Kasım 2021 itibari ile 19.43 TL’dir.

Dolgit Krem Yan Etkileri Neler?

Her ilacın olduğu gibi Dolgit kremin de yan etkileri vardır. Ancak bu yan etkilerle çok sık karşılaşılmamaktadır. Çok az ihtimalle görülebilen yan etkiler şunlardır:

  • Ciltte kaşıntı
  • Ciltte hafif karıncalanma
  • Burun akıntısı
  • Göz yaşarması
  • Işığa hassasiyet
  • Soluk almada ve vermede zorluk çekme
  • Ürtiker oluşumu

Dolgit Krem Kullananların Yorumları Neler?

Dolgit krem kullanan kişiler, kremin etkilerini en kısa sürede gösterdiğini belirtmektedirler. Ağrılarının hafiflediğini söyleyen kullanıcılar, düzenli kullanım ile etkileyici sonucu aldıklarını söylemektedir. Ayrıca Dolgit kremin yan etkileri ile karşılaşan kişi sayısı yok denecek kadar azdır.

Dolgit krem açık yaraya, boyuna, yüze sürülür mü?