25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıDiş macunu ile saç rengi açılır mı? Zararlı mı?

Diş macunu ile saç rengi açılır mı? Zararlı mı?

Diş macunu çeşitli ev ilaçlarında farklı şekillerde kullanılır. İnternette her dönem viral olan bazı çılgın saç tüyoları vardır. Pekiyi, diş macunu ile saç rengi açılır mı?

İçerikleri

Diş macunu ile saç rengi açılır mı? sorusuna yanıt vermeden önce saç açmanın ne olduğunu ve neden yapıldığını anlatalım. Alkali ve oksidatif bileşenler kullanarak saç rengini rengini açmaya yardımcı olan bir yöntemdir. Herhangi bir boyama işleminden kaynaklanan istenmeyen tonlardan kurtulmak için saç açma işlemi yapılır.

Saç açma işlemi doğru yapıldığında, genel görünümünüzü ve saç telinizin sağlığını da iyileştirebilir. Ancak kimyasal içerikli saç açıcı ürünlerin sık kullanımı saçlarınızın kabarmasına ve kırılmasına neden olabilir; bu nedenle saç açıcı kullanımı sırasında yeterli önlemlerin alınması gerekmektedir. Öyleyse, “diş macunu ile saç rengi açılır mı?” diye düşünüyorsanız cevabını öğrenmek için daha fazlasını okuyun!

Diş Macunu İle Saç Rengi Açılır Mı?

Bunun kesin bir cevabı yoktur. Diş macunu, tipine ve formülüne bağlı olarak saç renginizi biraz değiştirebilir (veya değiştirmeyebilir). Birçok diş macunu markası, hidrojen peroksit içerdiğinden dişlerinizi beyazlattığını iddia ediyor. Bu bileşen ayrıca ağartıcılarda ve boyalarda saç açıcı madde olarak kullanılır. Kuaförler boyamadan önce saçları açmak veya ağartmak için hidrojen peroksit solüsyonu kullanır .

Bu, insanların saçlarını açmak veya ağartmak için diş macunu sürmesinin bir nedenidir. Bu, hidrojen peroksit içeren herhangi bir diş macununun saçı açabileceği anlamına mı geliyor? Bu düşünce çok yanlıştır. Her şeyden önce, diş macunu saça uygulanmaz. Diş beyazlatma için gereken hidrojen peroksit konsantrasyonu, saç rengini açma için gerekenden çok daha düşüktür. Bu nedenle diş macununu saçınızda uzun süre bırakmak saç renginizi biraz soldurabilir ancak sonuçlar beklentilerinizi karşılamayabilir.

Ayrıca saça diş macunu sürmek güvenli değildir. Çoğu diş macunu formülü, saçı kurutup kırılmaya neden olabilecek kabartma tozu ve diğer antibakteriyel bileşenler içerir. Saça diş macunu sürmek kolaydır ancak kuru diş macununu saçtan çıkarmak oldukça zordur.

Koyu Kahverengi Saçlarımı Doğal Olarak Nasıl Açabilirim?

Limon suyu saç rengini açmanın en kolay ve en yaygın yollarından biridir. Güneşin ısısı saç tellerinin rengini açar, limon suyu da rengi eski haline döndürür, bu da güneşin saç renginizin açılmasını sağlar. Taze limon suyunu sıkın ve saçınızın kurumasını önlemek için bir çay kaşığı yağla birlikte bir sprey şişesine ekleyin.

Limon Gerçekten Saçı Açar Mı?

Cevap evet, ancak sanılanın aksine saçınızı açan limon değildir. Limon, saçlarınız daha sonra güneş ışığına maruz kaldığında saçınızın daha açık bir tona dönüşmesini sağlayacak bir bileşen görevi görür.

Saçları Açmanın Alternatif Yolları Neler

Yukarıdaki bölümde diş macunu ile saç rengi açılır mı? sorusunu yanıtladık. Piyasadaki en iyi saç açıcı olarak hala diş macununu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz çünkü diş macununu saç açıcı olarak kullanmak hem sağlıklı değildir hem de etkili sonuç elde edemezsiniz. Bununla birlikte, saç tellerinizi açmak istiyorsanız kullanabileceğiniz birkaç doğal alternatif vardır ve en iyi yanı, bunların hiçbir zararlı kimyasal içermemesidir. Yani tüm bunlar saç dostudur:

  • Tarçın ve ballı saç maskesi,
  • Papatya çayı ve limon suyu ile elma sirkesi,
  • Limonata,
  • Elma sirkesi ve balın hindistan cevizi yağı ile kombinasyonu,
  • Zeytinyağı ve bal ile saç ağartıcı,
  • Limon sulu papatya çayını deneyin,
  • Kakule ve C vitamini tabletli zeytinyağı,
  • Öğütülmüş tarçın, saç kremi ile bal ve limon suyu.

Notlar:

  • Yukarıdaki saç açma ve ağartma yöntemlerini denemeden önce, cildinizin herhangi bir reaksiyon gösterip göstermediğinden emin olmak için her zaman bir yama testi yapın.
  • Doğal veya boyalı saç renginize tutarsız tonlar verebileceğinden yukarıdaki tariflerde aşırıya kaçmayın.
  • Listelenen ev yapımı saç açma tekniklerini kullanırken daima eldiven giyin ve cilt tahrişi olasılığını önlemek için karışımın saç derinize ulaşmadığından emin olun.
  • Ayrıca, diş macununu saç uzatmak için kullanabileceğinizi düşünüyorsanız, saçlarınızı uzatmada hiçbir faydasının olmadığını bilmelisiniz.

Bunun yanında diş macunu ile saç rengini açmanın bir başka etkili yöntemi de Hidrojen Peroksit ve Karbonat kombinasyonudur. Hiç şüphesiz, pahalı kuaför salonlarını ziyaret etmeden, evinizde anında saçlarınıza daha açık tonlar verebilirsiniz.,

Saçınızdan Diş Macunu Nasıl Çıkarılır?

  • Saç kısmını kuru diş macunu ile ayırın ve saçın geri kalanından klipsleyin.
  • Kurutulmuş diş macununu yumuşatmak için ılık su kullanın ve ürünü çıkarmak için bölümü geniş dişli bir tarakla hafifçe tarayın.
  • Saçınızı şampuanlayın. Diş macunu kalıntılarını çözmek için birkaç dakika bekletin.
  • Şampuanı yıkayın ve saç yapışkan hissediyorsa 1-2 kez tekrarlayın.
  • Yıkamadan sonra saçınızı geniş dişli bir tarakla tarayın.
İlginizi Çekebilir:
Diş macunu ile saç rengi açılır mı? Zararlı mı?