18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıÇörek otu yağı saç dökülmesi ve beyazlaması için nasıl kullanılır?

Çörek otu yağı saç dökülmesi ve beyazlaması için nasıl kullanılır?

Normal saç yağlarından sıkıldıysanız ve daha etkili bir şeyler denemek istiyorsanız çörek otu yağını deneyin. Çörek otu yağ saç dökülmesi ve saç beyazlaması için harika sonuçlar ortaya çıkarır.

İçerikleri

Çörek otu yağı sayısız faydalarının yanında saç bakımı, saç dökülmesi ve saç beyazlaması için de kullanılmaktadır. Saç dökülmesi ve erken saç beyazlaması, bu saç koşullarını tetikleyen sayısız faktör nedeniyle gençlerin karşı karşıya kaldığı iki önemli sorundur. Bu nedenle, hasarı kontrol etmek için sorunu ilk aşamada ele almaya başlamaları çok önemlidir. Günde 50-100 saç telinin dökülmesi normaldir, ancak bundan daha fazla saç dökülmesi endişe verici olabilir. Saç dökülmesi ve saç beyazlaması dahil saç bakımı sorunlarına en etkili çözümü sağlayan çörek otu yağını tercih edin. 

Çörek Otu Yağı Nedir?

Çörek otu tohumlarının preslenmesiyle elde edilen doğal taşıyıcı yağlardan biridir. Hindistan’ın birçok yerinde bulunan yıllık çiçekli bir bitkidir. Çörek otu, kara kimyon, çörek otu veya kalonji olarak da bilinir. Çörek otu alerjileri, astımı, diyabeti, baş ağrısını, kilo kaybını, artriti ve bağırsak solucanlarını önlemek için tıbbi amaçlar için son derece kullanılmıştır. Artık çörek otu yağı özleri cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Çörek otu yağının antioksidan özellikleri kafa derisindeki iltihabı azaltır, böylece bakteri ve mantarların neden olduğu cilt enfeksiyonlarını giderir ve saç büyümesini hızlandırır. Çörek otu yağının düzenli uygulanması da saç köklerinin yaşlanma sürecini yavaşlatır ve saçların incelmesini engeller.

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

1- Sağlıklı saçlar ve saç uzaması için;

  • 2 yemek kaşığı çörek otu yağını avuçlarınızın içine dökün ve ısıtmak için birbirine sürtün.
  • Yağı saç derinize nazikçe masaj yapın.
  • Saç derinizin en çok saç kaybettiğiniz bölgelerine özel dikkat göstermeniz gerekir.
  • Önce saç köklerine ardından saç ucuna uygulayın.
  • Yağı yaklaşık 30-60 dakika bekletin ve ardından saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.
  • Bunu haftada 2-3 kez yapın

Neden işe yarıyor: Masaj yapmak saç köklerinizi uyarabilir ve saç büyümesini hızlandırabilir. Ayrıca çörek otu yağı saçların beyazlamasını önleyerek saçınızı iyice besler ve sağlıklı saçlar üretmek için gerekli olan temel besinleri sağlar.

2- Saçınızı beslemek için;

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Bir çorba kaşığı çörek otu tohumu yağı
  • Bir yemek kaşığı hindistancevizi yağı.

İşlem;

  • Çörek otu yağını hindistancevizi yağı ile iyice karıştırın ve ısıtın.
  • Karışım ılık hale geldiğinde uygulayın.
  • Saç derinize 15 dakika boyunca uygun şekilde masaj yapın ve ardından saçınıza yayın.
  • 30 dakika bekletin.
  • Saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.
  • Bunu haftada 2-3 kez yapın.

Neden işe yarıyor: Bu tedavi saç telinize ve köklerinize girer ve saçınızı içeriden besler. Böylelikle saç dökülmesine ve beyazlamasına karşı bir kalkan oluşturur.

3- Kepek ve saç dökülmesini azaltmak için ;

İçindekiler;

  • Bir yemek kaşığı çörek otu yağı,
  • Birkaç damla nane esansiyel yağı.

İşlem;

  • Çörek otu yağı ile Nane yağını bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın.
  • Karışımla saç derinize kepek olan bölgelere odaklanarak masaj yapın.
  • Saç derinizi yağ karışımıyla kaplayın.
  • Yağı 30-60 dakika (veya gece boyunca) saçınızda bırakın, ardından normal şampuanınızla yıkayın.
  • Bunu haftada 2-3 kez yapın.

Neden işe yarar: Çörek otu yağı ve Nane yağı kombinasyonu kafa derisini besler ve Nane yağı kepekle çok etkili şekilde savaşarak saç dökülmesini azaltır.

Çeşitli saç sorunlarıyla mücadele ederek saç büyümesini destekleyen birkaç doğal bileşen vardır. Çörek otu yağı, tüm saç sorunlarınızı ortadan kaldırabilecek doğal bileşendir.

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları Neler?
Çörek Otu Yağının Saça Faydaları Neler?

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları Neler?

Saç derisi sağlığını korur;

Çörek otu yağı, kafa derinizin sağlığını korumaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar, antibakteriyel, mantar önleyici özelliklere sahiptir. Kepekten kurtulmaya yardımcı olur, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını önler. Ayrıca saç derinizi nemli tutar ve genel yağ üretimini dengeler.

Saç uzamasını hızlandırır;

Çörek otu yağı, her ikisi de güçlü antihistaminikler olarak bilinen çörek otu ve timokinon açısından zengindir. Androjenik alopesi ve alopesi areatadan mustarip kişiler için antihistaminikler yüksek bir ilaç görevi görebilir. Çörek otu yağı kullanmak, herhangi bir ilaç kullanmanıza gerek kalmadan saçların yeniden büyümesi için antihistaminiklerin faydalarından yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Saç dökülmesini engeller;

Çörek otu yağının en bilinen faydalarından biri saç dökülmesini önlemesidir. Saç dökülmesi tedavisi için, kullanılacak en iyi bileşenlerden biridir. Çörek otu yağı, saçlarınız için zengin besin kaynakları olan en az 100 farklı besin içerir. Ekstra besinler saçınızı daha sağlıklı bir şekilde büyütmeye yardımcı olur.

Saç beyazlamasını önler;

Çörek otu yağı, saçların beyazlamasını önleme ve tersine çevirme yetenekleriyle bilinir. Foliküllerinizdeki pigment hücrelerinin azalmasını önleyen linoleik asit içerir.

Yaşlanmayla birlikte saç kökleri daha az melanin üretir ve bu da saçların beyazlamasına neden olabilir. Çörek otu yağının saç köklerini gençleştirdiği bilinmektedir, bu yavaşlar ve bazen de beyazlaşma sürecini tersine çevirir.

Saçlardaki fazla yağlanmayı önler;

Saçınızı nemlendirmek ve beslemek için saç deriniz Sebum adı verilen doğal bir yağ üretir. Saç derimizin ne kadar Sebum ürettiğine bağlı olarak kuru veya yağlı bir saç derisine sahip oluruz. Çörek otu yağı yardımıyla saç derimizdeki yağ üretimi normalleşir ve saçların bakımlı olmasını sağlar. Yağ, saç şaftındaki nemi kapatmaya yardımcı olan Amino asitler açısından zengindir.

Saç hasarını önler;

Serbest radikaller saç hasarının bir nedeni olabilir. Çörek otu yağı, saçınızdaki serbest radikallerin etkisini nötralize eden antioksidanlarla birlikte gelir. Bu, sağlıklı ve hasarsız bir saç derisi elde etmenize yardımcı olabilir.

Kan dolaşımını hızlandırır;

Çörek otu yağı, özellikle kafada kan dolaşımını zenginleştiren omega-3 ve 6 biyomolekülleri içerir. Bu yağın kullanımı ile haftalar içinde hızlı saç büyümesi elde edebilirsiniz.

Çörekotu Yağı ile Beyaz Saçlar Nasıl Yok Edilir?