20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviCeviz suyu kürü nasıl hazırlanır İbrahim Saraçoğlu

Ceviz suyu kürü nasıl hazırlanır İbrahim Saraçoğlu

Bu yazımızda, ceviz suyu neye iyi gelir İbrahim Saraçoğlu, ceviz suyu kürü şekeri düşürür mü, kaç gün içmek gerekiyor, sabah aç karnına ceviz suyu içmek zayıflatır mı? kullananlar yorumları neler sorularınızı yanıtladık.

İçerikleri

Bugün herkesin dilinden düşüremediği, faydalarının saymakla bitmeyecek kadar çok olduğu sağlık abidesi olan İbrahim Saraçoğlu ceviz suyu kürü tarifinden bahsedeceğiz. Çok tercih edilmesinin sebebi, hazırlanışının zahmetsiz olması, etkisini kısa süre de göstermesi ve hiçbir olumsuz etkisinin bulunmamasıdır. Ceviz suyu kürü, uzmanlar tarafından da önerilen bitkisel yöntemlerin başında gelir. Düzenli uygulandığı taktirde, vücutta oluşan pek çok hastalığın giderilmesinde büyük etkisi olan bu kür sayesinde, kalp hastalıklarından cilt sorunlarına, migrenden damar hastalıklarına ve hatta akciğer temizliğine kadar çeşitli hastalıklardan kurtulmak mümkündür.

Ceviz Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır İbrahim Saraçoğlu

Herkesin güvendiği ve sevdiği Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu’nun önerilerinden biri olan ceviz suyu kürü, oldukça kolay hazırlanmakta ve kısa sürede etkisini göstermektedir. Bu kür için gerekli olan malzemeler ise;

  • Birkaç adet parçalanmamış ceviz içi
  • 1 su bardağı su

Saraçoğlu ceviz suyu kürü hazırlanışı

Cevizlerin içleri çıkarılarak, bir bardak suyun içine atılır. Bu ceviz suyu karışımı 1 gece suda bekletilir. Bu kürü sabah aç karınla, kahvaltıdan 30 dakika önce olacak şekilde tüketmek gerekmektedir. Cevizlerinin de yenmesi mühimdir.

Ceviz Suyu Kürü Neye İyi Gelir?

İbrahim Saraçoğlu ceviz suyu kürü hakkında çok önemli bilgiler vermiştir ve bu kürün faydalarını açıklamıştır.

Saraçoğlu’na göre ceviz suyunun faydaları

  • Kalp damar sağlığına iyi gelir. Damar tıkanıklıklarına açıcı özellik sağlamakta ve büyük oranda işe yaramaktadır.
  • Zayıflamaya etkisi vardır. Tok tutma özelliği sayesinde gün içerisinde temel öğünler dışında ani açlıklarla tüketilen ara öğünlerin ya da ani açlıkla gelen tatlı krizlerini en aza indirmektedir.
  • Uyku düzeni sağlar. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde uyku düzeninin oluşmasına katkıda bulunur.
  • Anne sütü ve emzire için faydalıdır. Süt arttırıcı özelliği vardır.
  • Cilt bakımında kullanılabilir. İçerdiği doğal vitamin ve mineraller sayesinde daha ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Aynı zaman da tonik olarak ya da cilt temizliğinde kullanılabilir.
  • Ceviz suyu kürü kullanımının Diyabete çok iyi geldiği tespit edilmiştir. Şeker hastaları için harika bir kürdür. Kan şekerini dengeleyici özelliği vardır.
  • KOAH ve diğer akciğer hastalıklarına da iyi geldiği gözlenmiştir.
  • Cilt tonunu eşitler ve cilde sağlıklı görünüm kazandırır.
  • Düzenli kullanım da inatçı göbek yağlarını erittiği, basen ve selülit giderici olarak kullanılır.

Ceviz Suyunu Kaç Gün İçmek Gerekiyor?

Öncelikle her şeyin fazlasının zarar olması gibi bu ceviz suyu kürünün de fazlası zarardır. Gün de 1 bardaktan fazla tüketmemek gerekiyor. 15 gün devam ettikten sonra ara verilerek tekrar ceviz suyu kürüne başlanılabilir. Eğer bu ceviz suyu kürünün tüketim amacı zayıflamak ise hedeflediğimiz kiloya düşene kadar uygun miktarda tüketebiliriz. Kalp damar sağlığı için kullanıyorsak 15 gün kuralını uygulamak gerekir. Cilt için tonik ve temizleyici olarak sık sık kullanılabilir.

Ceviz Suyu Kürü Şekeri Düşürür mü?

Düşürmek yahut yükseltmek gibi kesin bir ifade olmamakla birlikte kan şekerini dengelediği bilinir. Aynı zaman da kan sulandırarak kalp damar sağlığına da etkisi vardır.

Sabah Aç Karnına Ceviz Suyu İçmek Zayıflatır mı?

Sabah aç karnına ceviz suyu kürü içmek zayıflatır. Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği olduğu için kilo kaybettirme özelliği kesinlikle vardır.

Ceviz Suyu Kürü Kullanıcı Yorumları

Kullanan birçok kişinin fikri aynıdır. Göbek erittiği, kalp damar sağlığını düzenlediği, akciğerlere iyi geldiği kullananlar tarafından söylenmektedir. Ayrıca kabızlık için kullanıldığı belirlenmiştir. Emziren kadınlar tarafından sıkça önerilir. Süt arttırdığı süt kesilmelerine iyi geldiği kullanıcılar tarafından söylenmiştir. Ciltte ton eşitsizliklerini sivilce izlerini ve cilt lekelerini gidermek amacıyla kullanılır. Kullanıcı yorumları arasında tırnak ve tırnak eti bakımı için ceviz suyu kürü kullandığını söyleyenler de vardır. Tırnakları sertleştirdiği, tırnak etlerini yumuşattığı bilinmektedir.

Ceviz suyu kürü nasıl hazırlanır İbrahim Saraçoğlu