28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviYeşil ceviz kabuğunun saça faydaları neler? Nasıl uygulanır?

Yeşil ceviz kabuğunun saça faydaları neler? Nasıl uygulanır?

Yeşil ceviz kabuğu saça nasıl uygulanır, faydaları neler, saç çıkarıyor mu, tiroidi bitiren Saraçoğlu ceviz kürü haberimizin detayında.

İçerikleri

Doğanın bizlere sunduğu en önemli besinlerden birisi olan Ceviz, hem içi ile hem de kabuğu ile pek çok hastalığa iyi gelerek şifa vermektedir. Faydaları saymakla bitmeyen cevizin, kabukları da bir o kadar değerlidir. Özellikle yeşil ceviz olarak bilinen taze cevizin kabukları; Cilt bakımı, saç bakımı, tiroit, bazı kanser türlerine şifa için kullanılabilmektedir. Yeşil ceviz kabuğunun faydaları nelerdir? Ceviz kabuğu ile saç nasıl boyanır? Ceviz kürü nasıl yapılır gibi soruların tüm yanıtlarını detaylı bir şekilde sizler için yanıtladık. B vitamini açısından oldukça zengin olan ceviz ile yapılan kürlerin tariflerini inceleyebilir ve denemeye başlayabilirsiniz.

Yeşil Ceviz Kabuğunun Faydaları Neler?

Yüzyıllardır insanlar doğada yetişen çeşitli bitkiler ile farklı sorunlara çareler üretir. Doğada bulunan bitkiler, akla gelebilecek tüm hastalıklara şifa kaynağı olabiliyorken ceviz gibi bazı bitkilerde güzellik için de kullanılabilmektedir. Ceviz içi ve ceviz kabuğunda bulunan yoğun B Vitamini özellikle saç problemleri yaşayanlara çare olmaktadır. Yeşil ceviz kabuğunun faydaları neler sorusunun yanıtını şu şekilde verebiliriz;

  1. Elinde titreme ve terleme sorunu yaşayanlar için en sık tercih edilen bitkilerden birisidir.
  2. Tiroit problemlerine iyi gelir.
  3. Ceviz kabuğu içerisinde bulunan iyot oranı, iyot eksikliği yaşayanlar için idealdir.
  4. Saç dökülmesi ve saç beyazlarına iyi gelir.
  5. Özellikle prostat kanserine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
  6. Dişlerin beyazlatılmasında kullanılabilir.
  7. Cilt lekelerinin açılmasına yardımcı olur.
  8. Sivilcelerin kurumasını hızlandırır.

Yeşil Ceviz Kabuğunun Saça Faydaları Neler?

Yeşil ceviz kabuğunun vücuda olduğu kadar saçlara da büyük etkisi vardır. Özellikle doğal kürler uygulamayı seven kadınların sıkça tercih ettiği bu ürün, koparak dökülen saçları güçlendirerek dökülmesini azaltmaktadır. Yeşil ceviz kabuğunun saça faydaları neler diye merak ediyorsanız, faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Saçın dış katmanında bulunan keratin tabakanın güçlenmesini sağlayarak, dökülmenin azalmasını sağlar.
  2. Taze cevizin kabuğunun içerisinde bulunan yoğun B vitamini sayesinde, daha canlı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.
  3. Saçların daha kolay taranmasına yardımcı olur.
  4. Saçlarda oluşan beyazların kapanmasında kullanılabilir.

Yeşil Ceviz Kabuğu Saça Nasıl Uygulanır?

Saçlarınızın daha canlı ve daha güçlü bir hale gelmesini istiyorsanız, henüz taze olan yeşil cevizin kabuklarından faydalanabilirsiniz. Yeşil ceviz kabuğu saça nasıl uygulanır merak ediyorsanız, bu işlemi 5 dakika içerisinde yapabileceğinizi söyleyebiliriz.

Taze cevizin kabuklarını ayıklayarak (2-3 adet yeterli) kaynayan suya atmalı ve 10 dakika boyunca kaynatmalısınız. Süzdüğünüz bu suyu ılıdıktan sonra saçlarınıza dipten itibaren dökebilirsiniz. Dilerseniz yeşil ceviz kürünü saçınızda bırakabilir, dilerseniz şampuan kullanmadan durulayabilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Ceviz Kabuğu ile Saç Boyama

İlerleyen yaşla beraber hem kadın hem de erkeklerde saç beyazlaması görülebilmektedir. Sadece ileri yaşlarda değil, genç yaşta da genetiğe bağlı olarak saçlar beyazlayabilir. Şayet böyle bir sorununuz var ve saçlarınıza boya ile zarar vermek istemiyorsanız, ceviz kabuğundan faydalanabilirsiniz. Ceviz kabuğu içerisinde bulunan doğal pigmentler sayesinde, saçlarda bulunan beyazların tamamen kapanmasını sağlar. İbrahim Saraçoğlu ceviz kabuğu ile saç boyama tarifi şu şekildedir;

  1. 2 su bardağı suyu 1 tutam ceviz yaprağı ile karıştırın.
  2. Hazırlanan bu karışımı 20 dakika boyunca kaynatın.
  3. 20 dakikalık kaynama süresinden sonra, ocağın altını kapatarak 20 dakika karışımı demlendirin.
  4. Demleme esnasında ceviz kabuklarını çekiç ile kırıp, blender ile toz haline getirin.
  5. Toz haline getirdiğiniz ceviz kabuklarından, 1 yemek kaşığı hazırlanan karışıma atın ve karıştırın.
  6. Karışımı beyazlarınıza sürerek 1 saat boyunca bekleyin ve saçlarınızı durulayın.

Saç Beyazlamasına Ceviz Kabuğu Kullananlar

Saç beyazlarına karşı oldukça etkili olan ceviz kabuğu, hemen hemen pek çok kişi tarafından denenmektedir. Saç beyazlamasına ceviz kabuğu kullananlar, genel olarak aldıkları sonuçtan memnuniyet duymaktadır. Haftada bir gün tekrarlanması gereken bu işlem, saçlarda bulunan beyazların kolaylıkla kapanmasına yardımcı oluyor. Üstelik saç boyalarında bulunan onlarca kimyasalı barındırmıyor olması sayesinde, gebe kadınlar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Tamamen doğal olması ve beyazları kapatmasının yanı sıra, saç dökülme sorunun da önüne geçmektedir. Ceviz yaprağı-kabuğu kürü ile siyah ve uzun saçlara kavuşun!

Ceviz Kabuğunu Kaynatıp Suyuyla Saçı Yıkarsanız

Pek çok kişinin sorunlarından birisi olan saç dökülmesi, hem erkek hem de kadınlarda can sıkıcı bir durumdur. Saçların dökülmesi zaman içerisinde daha ince görünmesine ve hatta kelleşmeye kadar ilerleyebilmektedir. Ceviz kabuğunu kaynatıp suyuyla saçı yıkarsanız, bu durumun önüne geçmeniz mümkün. Saç dökülmesi genetik olabileceği gibi, vitamin eksikliği, stres veya farklı nedenlere bağlı olarak da gerçekleşebilmektedir. Yaklaşık 20 adet ceviz kabuğunu 1 litre suyun içerisinde 15-20 dakika kaynatarak, saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz. Hazırlanan bu suyu ile günde 1 kez saçınızı yıkamanız yeterli olacaktır.

Ceviz kabuğu Saç Çıkarıyor mu?

Saç dökülmesine bir hayli iyi geldiğinden bahsettiğimiz ceviz kabuğu, kökünden kopan saçlara da fayda sağlayabilmektedir. Ceviz kabuğu saç çıkarıyor mu sorusu, son zamanların en sık merak edilen soruları arasında yer alıyor. Düzenli bir şekilde kullanacağınız ceviz kabuğu kürü sayesinde, yeni saçların yavaş yavaş çıkmaya başladığını ve saçlarınızın daha hacimli göründüğünü fark edebilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aşırı kelleşme olan saç derisinde çok etkili olmayacağıdır. Bu gibi durumlarda doğal tarifler yerine profesyonel destek gerekebilmektedir.

Yeşil Ceviz Kabuğu Diş Beyazlatma Tarifi

Dişler yüzümüzün imzasıdır. Gülümserken veya fotoğraf çekilirken bembeyaz dişlere sahip olmayı herkes hayal eder. Diş rengi kişiden kişiye değişiyor olsa da, diş yüzeyinde zamana oluşan tartarlar dişin sararmasına neden olabilmektedir. Yeşil ceviz kabuğu diş beyazlatma tarifi sayesinde bu tartarlardan kurtulabilir ve dişlerinizin doğal rengine kavuşabilirsiniz.

  1. 5 ceviz kabuğunu 20 dakika boyunca kaynatın.
  2. Hazırlanan bu su ile günde 3 defa dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
  3. İsterseniz suyun kalan kısmı ile gargara yapabilir ve diş aralarında bulunan tartarların da giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Tiroidi Bitiren Saraçoğlu Ceviz Kürü Nasıl Yapılır?

İbrahim Saraçoğlu, bitkiler ile pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen kürler hazırlamaktadır. Bu kürlerden birisi olan ceviz kürü, çağımızın sık görülen hastalıklarından birisi olan tiroide de iyi gelmektedir. Tiroidi bitiren Saraçoğlu ceviz kürü nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifini sizler için sunuyoruz.

  1. 40 adet yeşil ceviz kabuğunu ayıklayarak, yaklaşık 2.5 litrelik su içerisine koyun.
  2. Cevizlerin acısı çıkana kadar suyu değiştirin.
  3. Acısının çıkmasından sonra cevizleri 1 fincan toz şeker ile beraber kaynatın.
  4. Cevizler yumuşadıktan sonra içine 10 gram tarçın ve 10 gram karanfil ekleyin 5 dakika daha kaynatın.
  5. Hazırlanan bu karışımı her gün günde 2-3 ceviz ve 1 tatlı kaşığı suyu olacak şekilde tüketin.
  6. Karşımı 3 hafta ara vermeden kullanın, 3 hafta sonrasında birkaç gün ara verin.
Yeşil ceviz kabuğunun saça faydaları neler? Nasıl uygulanır?