18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviÇemen otu boy uzatır mı? Çemen otu boy uzatma kürü

Çemen otu boy uzatır mı? Çemen otu boy uzatma kürü

Boyu kısa olduğu için şikâyet eden ve üzülen insanlar, boy uzatan doğal yöntemler sayesinde hayallerindeki boya kavuşabilirler. Çemen otunun sağlığa olan faydaları ve çemen otunun nasıl kullanıldığı haberimizin içeriğinde detaylı olarak ele aldık. İşte çemen otu boy uzatır mı? sorusunun cevabı.

İçerikleri

Çemen otu boy uzatır mı? boy kısalığından şikayet edenler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Öncelikle çemen otu birçok tedavi yönteminde kullanılmaktadır. Farklı kullanım formlarına sahip olduğu için çemen otunun nasıl kullanıldığı en fazla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Çemen otunu kullanan herkes, sağlığa olan faydalarından menün kalmaktadır. Boyunun uzaması için iğne vurulmak istemeyen insanlar, ‘Çemen otu boy uzaması için nasıl kullanılır?’ sorusunun yanıtını araştırmaktadırlar. Bu sorunun yanıtı ile birlikte boy uzatan bitkisel tedavi yöntemlerine haberimizin içeriğinde yer verildi.

Baklagiller ailesinden olan çemen otuna halk arasında boy otu da denilmektedir. Acımsı bir tadı olan çemen otunun yaprakları pişirildikten sonra tüketilirse hoş bir tada sahip olmaktadır. Çemen otu tozunun formu tohumlarının kurutularak öğütülmesiyle elde edilmektedir. Çemen otunun tüketimi genellikle yenilenerek olmaktadır. Çemen otunun yağı da eklem ve topuk bölgelerine sürülmelidir. Çemen otunun tozu kür, macun veya çay olarak da tüketilmektedir. Saç, cilt ve vücut bakımında çemen otu ekstresinden istifade edilebilmektedir. Çemen otu ekstresinin günlük 1 tatlı kaşığı tüketimi boy uzamasına destek olmaktadır. Boy uzaması için eczanelerden satın alınan çemen otu hapı, çemen otu kapsülü ve birtakım çemen otu ilaçlarından yararlanılabilir.

Çemen Otunun Sağlığa Faydaları Neler?

Çemen otu yemeklere farklı bir aroma katarak yemeklerin lezzetine lezzet katmaktadır. Sağlığa çok sayıda faydası olan çemen otunun sağlığa faydaları şöyle sıralanabilir;

  • İçeriğindeki lif sayesinde kabızlığı engellemektedir.
  • Ülser, mide iltihaplanması gibi mide hastalıklarının tedavisini desteklemektedir.
  • İçeriğindeki zengin antioksidanlar ile bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Böylelikle birtakım hastalıklara karşı vücudun direncini artırarak sağlığı korumaktadır.
  • Erkeklerde testosteronu artırarak libidoyu yükseltmekte ve iktidarsızlığa çözüm olmaktadır.
  • Bebeğini emziren annelerde sütü artıran özelliği sayesinde süt yapımını desteklemektedir.
  • Kadınlarda östrojen hormonunun daha fazla salgılanmasını sağlayarak menopoz semptomlarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Vücut tarafından salgılanan insülini düzenlediğinden diyabet hastalığında kan şekerini dengelemektedir.
  • Tüberküloz, bronşit gibi sağlığı ciddi şekilde tehdit eden rahatsızlıklara karşı koruduğu gibi tedavi edici etkiye sahiptir.
  • Balgamın sökülmesinde oldukça etkilidir. Boğaz ağrılarına ve kronik öksürüğe de çok iyi gelmektedir.
  • Ağız yaraları gibi hastalıklara da çözüm olan çemen otu, cilt enfeksiyonlarının iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  • Kolesterol seviyesinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir.
  • İçeriğindeki yüksek besin değerleri sayesinde egzersiz performansını artırdığı gibi iştah artırıcı etkisi de vardır.

Çemen Otunun Sağlığa Zararları Neler?

Toplumda çok sık tüketilen çemen otu, sağlığa olan faydaları ile dikkat çekse de aşırı tüketildiği zaman sağlığa zarar vermektedir. İşte çemen otunun sağlığa zararları;

  • Nefes darlığı
  • İshal
  • Mide bulantısı
  • İçilen bazı ilaçlarla etkileşeme girmesi
  • Kızarıklık gibi ciltte alerjik reaksiyonlar görülmesi
  • Kan şekerini aniden düşürmesi, yani hipoglisemiye neden olması
  • İdrarın ve terin çok kötü kokması

Ayrıca çemen otu, rahim kasılmalarına neden olduğundan hamileler kesinlikle kullanmamalıdır.

Çemen Otu Neye İyi Gelir?

  • Mutfaklarda sos olarak da kullanılan çemen otunun kullanım alanı oldukça geniştir. Aynı zamanda çok sayıda hastalığın tedavisine de destek olmaktadır.
  • Çemen otu bal ve tereyağı ile karıştırıldıktan sonra macun kıvamında tüketilirse iktidarı artırmaktadır.
  • Cilt bakımlarında da yaygın kullanılan çemen otunun ekstre formuyla da tüketilmektedir.
  • Çemen otunun yağı saç bakımında oldukça etkili olduğu gibi bu yağla masajda yapılmaktadır.
  • Çemen otu kapsülünden, çemen otu ilaçlarından ve çemen otu hapından farklı hastalıkların tedavisinde istifade edilmektedir. Bu formları aktarlarda ve eczanelerde satılmaktadır.
Çemen Otuyla Boy Nasıl Uzatılır?
Çemen Otuyla Boy Nasıl Uzatılır?

Çemen Otuyla Boy Nasıl Uzatılır?

Boy uzamasına her ne kadar genetik faktörler etki etse de çeşitli egzersizler yapılarak ve bitkisel tedavi yöntemleri uygulanarak boy uzatılmaktadır. Boy uzamasında en etkili bitkisel tedaviler arasında çemen otu kürü de yer almaktadır. Tepeleme doldurulan bir su bardağı çemen otu tozu bir kabın içerisine döküldükten sonra bir su bardağı su yavaşça kaba dökülerek lapa haline gelen kadar karıştırılmaya devam edilmelidir. Daha sonra bu karışımla diz kapağı, dirsek, omuz ve topuk gibi bölgelere masaj yapılmalıdır. Boy uzamasını ve uzun kemiklerin beslenmesini destekleyen bu kür haftada 1 defa uygulanmalıdır. Bu kür sayesinde boy 5 ila 7 cm aralığında uzayabilir. Çemen otu kürü daha fazla büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklar için uygulanmaktadır. Kemik hücrelerinin yer aldığı eklem uçlarını aktif hale getirdiğinden boyu hızlı uzatmaktadır. Çemen otu kürü hazırlandıktan sonra buzdolabında 1 hafta boyunca saklanmasında sakınca yoktur.

Çemen Otu ve Zeytinyağı Kürüyle Boy Uzatılması

Çemen otu ve zeytinyağı kürü, boy uzamasında en etkili bitkisel karışımlardan biri olmakla birlikte halk arasında da en bilinen bitkisel tedavilerden biridir. Bu kürü hazırlamak için gereksinim duyulan malzemeler ise 1 tatlı kaşığı çemen otu, 1 tatlı kaşığı karabiber ve az miktar zeytinyağıdır. Bir tatlı kaşığı karabiber ile bir tatlı kaşığı çemen otuna zeytinyağı ilave edilerek iyice karıştırılmalıdır. Daha sonra bu karışım 5 gün dinlendirilmelidir. Bu süre sonunda karışım eklem bölgelerine sürülerek temiz bir bez veya sargı beziyle sarılmalı ve gece boyunca bekletilmelidir. Sabah ise eklem bölgelerindeki sargı çıkartılmalı ve bu uygulamanın yapıldığı bölgeler yıkanmamalıdır. Bu uygulama 5 gece boyunca uygulanmalıdır. Bu kür sayesinde özellikle büyüme çağındaki çocukların ve gençlerin boyu 5 cm civarında uzayacaktır.

Çemen Otu ve Buğday Özü Kürüyle Boy Uzatma

Doç. Dr. Ömer Coşkun tarafından tavsiye edilen bu kür sayesinde boy uzatmak artık imkânsız değil. Boyun uzamasında en etkili besinler arasında yer alan buğday özü diğer adıyla da rüşeym, çemen otuyla birleştiği zaman boyun uzamasında en etkili bitkisel tariflerden biri olmaktadır. Bir kaşık çemen otuyla, bir kaşıkta buğday özü karıştırıldıktan sonra içine bir miktar zeytinyağı yavaşça dökülerek iyice karıştırılmalıdır. Bu küre boy uzayana kadar devam edilmelidir. Gece yatmadan evvel eklem yerlerine sürülen bu karışım bir sargı beziyle veya temiz bir bezle sarıldıktan sonra sabaha kadar bekletilmelidir. Bu karışımla boy uzatmanın diğer bir yolu ise karışımın tüketilmesidir.

Çemen Otu ve Melisa Çayı Kürü ile Boy Uzatma

Melisa çayının sinir sistemini yatıştırdığı halk arasında yaygın olarak bilinse de boy uzamasına yardımcı olduğu pek bilinmemektedir. Bu kür haftada bir kez 6 ay boyunca uygulanırsa, özellikle gelişme çağındaki kız çocuklarının ve gençlerin boyunun uzamasında oldukça etkili olmaktadır. Bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı melisa çayı ve bir çay kaşığı çemen otu katılarak 5 dakika dinlendirildikten sonra içilirse 3 santime kadar boyu uzatmaktadır. Melisa çayı taze yapraklardan hazırlanacaksa bir tutam melisa yaprağı kâfi gelmektedir. Yine çemen otu taze olarak melisa çayında kullanılabilir.

Çemen Otu ve Biberiye Çayı Kürü ile Boy Uzatma

Çemen otu ve biberiye çayı kürü özellikle gelişme çağındaki erkek çocuklarının ve gençlerin boyunu uzatmaktadır. Bitkisel çayların kız ve erkek çocuklarında farklı etkiler göstermesinin nedeni farklı biyolojik donanımlara sahip olmalarıdır. Bu kere haftada 1 defa 6 ay boyunca devam edilmelidir. Bir bardak kaynar suyun içerisine bir çay kaşığı veya bir tutam biberiye otu ve çemen otu katıldıktan sonra 5 dakika demlenmesi beklenmeli ve içilmelidir. Bu kürü içmekte zorlananlar ise bal veya pekmez kullanarak tatlandırabilirler.

Çemen Otu Boy Uzatır mı?
Çemen Otu Boy Uzatır mı?

Çemen Otu Boy Uzatır mı?

Çemen otu boy uzatır mı sorusuna uzmanlar ne yanıt vermiş gelin birlikte bakalım. Doç. Dr. Ömer Coşkun tarafından yapılan açıklamaya göre çemen otuyla 21 yaşına kadar boy uzatmak mümkündür. Çemen boy otu da denilen çemen otu yenilebileceği gibi çemen otu yağıyla da eklem yerlerine ve topuklara masaj yapılabilir.

Çemen Otu Tozu Nasıl Tüketilmektedir?

Kurutulan çemen otu tohumu öğütüldükten sonra toz baharat haline getirilmelidir. Hazırlanan bu baharat kahvaltılarda ve pastırmalarda kullanılmalıdır. Çaylarda da kullanılabilen bu baharat, çeşitli hastalıkların tedavisi için lapa ve macun hazırlanırken de kullanılabilmektedir.

Çemen Otundan Çay Nasıl Yapılır?

Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı çemen otu tohumu veya çemen otu tozu katıldıktan sonra 15-20 dakika demlenmesi beklenmelidir. Çemen otu çayı vücudu toksinlerden arındırdığı gibi sinirleri de yatıştırmaktadır.

Çemen Otu Kokar mı?

Sağlığa sayısız faydası olan çemen otu yağı, kötü kokması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmemektedir. İlaç yapımında çemen otu tohumundan fazlasıyla istifade edilmektedir. Çemen otunun kokusu, akçaağaç şurubunun kokusuna benzemektedir. Çemen otu pişirildikten sonra tadında yumuşama olsa da kokusunun ağırlığından bir şey kaybetmemektedir.  

Çemen Otu Yağı Neye İyi Gelir?
Çemen Otu Yağı Neye İyi Gelir?

Çemen Otu Yağı Neye İyi Gelir?

Çemen otu yağının içeriğinde antioksidan maddeler bulunmaktadır. Bu antioksidan maddeler bütün vücudu toksinlerden temizlemektedir. Kandaki yağı ve karaciğerdeki toksinleri temizlediği için cilt hastalıklarına yakalanma riskini düşürmektedir. Çemen otu yağı daha fazla masaj yapılırken ve cilt bakımlarında kullanılmaktadır. Bu yağ, eklem yerlerine uygulandığı takdirde boy uzamasına yardımcı olmaktadır.

Boy Uzamasıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Karışık ve kompleks bir durum olan boyun uzaması ya da uzamaması tamamen büyümeyle ilgilidir. Vücudun salgıladığı bazı hormonların etkisi veya rahatsızlığı sonucunda büyümede olumsuz etkenlerle karşılaşılabilmektedir. Tiroid ve üreme hormonları boy uzamasına etki etse de boy uzamasına asıl etki eden hormon büyüme hormonudur.

Boy Uzamasına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Boy uzamasına asıl etki eden büyüme hormonunun ardından en fazla etki eden etken ebeveynlerin boylarının uzunluğudur. Boy, aileden genetik yollarla çocuğa geçmektedir. Genetik yapı haricinde psikolojik faktörlerde boyun kısa olmasında etkili olmaktadır. Sağlıksız ve dengesiz beslenme tarzı da boyun kısa kalmasını etkilerken, sosyal ve ekonomik faktörlerde boyun kısa kalmasında oldukça etkilidir. Hipofiz bezindeki salgılar yeterli miktarda salgılanmaz veya hiç salgılanmazsa üreme, tiroid ve büyüme hormonu vücudun gereksinim duyduğu salgıyı salgılayamaz. Büyüme hormonu vücutta az salgılanır veya hiç salgılanmazsa boyun uzaması ya gecikmekte ya da engellenmektedir. Boy uzamasına etki eden faktörler haricinde boyun uzamasında etkili önemli nedenlerde vardır.

İnsan Boyunun Kısa Kalmasının Nedenleri Nelerdir?

  • İnsan boyunun kısa kalmasının en önemli nedenleri arasında kromozom hastalıkları da yer almaktadır. Down Sendromu ise kromozom hastalıkları içerisinde en önemlisidir. Down Sendromu olanların boyları, diğer insanlara göre daha kısa olmaktadır.
  • Ayaklarda, ellerde ve omurgada görülen genetik kemik bozuklukları ve bozuk kemiklerde boyun kısa kalmasına neden olmaktadır.
  • Erken yaşlarda vitamin ve mineral eksikliğine bağlı olarak görülen karaciğer ve böbrek hastalıkları boy uzamasını engellediği gibi vücutta birtakım gerilemelere neden olmaktadır. Karaciğer ve böbrek görevlerini yeterince yerine getiremezse büyüme yavaşlamaktadır.
  • Hipofiz bezindeki salgılar yeterli miktarda salgılanmazsa tiroid hormonu yeterince çalışmadığından dolayı boy kısa kalmaktadır. Paratiroid hormon bozukluğuna bağlı olarak büyüme gerilemekte ve gelişme bozukluğu görülmektedir. Yine büyüme hormonu az salgılandığı zamanda boy kısa kalmaktadır.
  • Anemi gibi birtakım kan hastalıkları da büyümeyi geriletmektedir. Tip 1 diyabet rahatsızlığı da büyümeyi gerileten rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Kemiklerin gelişmesinde D vitamini de önemli rol oynamaktadır. Vücutta D vitamininin eksik olması halinde büyüme yavaşlamaktadır.
  • Genetik faktörlerin yanı sıra sağlıksız ve dengesiz beslenmede boyun kısa kalmasında oldukça etkilidir.
  • Psikolojik faktörlerde boy kısalığına neden olmaktadır. Mesela ölüm ve kayıplara tanıklık eden çocuklar, ebeveynleri boşanan çocuklar, ailesinden yeterli ilgi ve destek alamayan çocuklar ve bunun gibi etkenler büyüme çağında olan çocukların boyunun uzamasına olumsuz etki etmektedir. Bu tür psikolojik etkenlerde dolayı vücutta büyüme hormonu baskılanmaktadır.

Büyüme Hormonu Eksikliğinde Hangi Belirtiler Görülür?

Büyüme hormonu eksikliğinin vücuttaki belirtileri çocuklarda ve yetişkinlerde farklılık göstermektedir.

  • Kolesterolün yükselmesi
  • Kan şekerinin düşmesi
  • Güçsüz ve yorgun hissedilmesi
  • Vücut kitle indeksinin azalması
  • Yüz kemiklerinin, burun ve çene yapısının küçük olması yani bebeksi bir yüze sahip olma
  • Aşırı kilo
  • Bunalıma girme ve depresyon

Saraçoğlu Boy Uzatma Kürü

Çemen otu boy uzatır mı? Çemen otu boy uzatma kürü