25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBoyu hızlı uzatmanın püf noktaları

Boyu hızlı uzatmanın püf noktaları

Boyumuz, profesyonel ve kişisel yaşamımızı büyük ölçüde etkileyebilir. Bu yüzden kadın ve erkeklerin çoğu her zaman daha uzun boylu olmak ister. Birkaç santim daha uzunsanız, hem sağlık hem de yaşam tarzı açısından hayati avantajlar vardır.

İçerikleri

Yapılan araştırmalara göre boyun uzamasının ebeveynlerden gelen genlerin etkisinde olduğu ve bu etkinin yüzde 80 oranında baskın olduğu ortaya çıkıyor. Boy uzatmak için yine de bazı önemli noktalara dikkat edilmesi, amaca hizmet edebilir. Boy uzaması, çevresel faktörler olan iklime coğrafyaya ve hava, beslenme, uyku düzeni, egzersiz gibi faktörlere de bağlıdır. Kişi 20 yaşına geldiğinde, boyda uzama tamamen durur. Kadınlarda ise bu yaş 18’dir.

Doğru Beslenme İle Boy Uzar

Erkekler 20 yaşına kadar, kızlar da 18 yaşına kadar doğru beslenirse boy artışı daha hızlı sağlanabilir. Boy nasıl uzatılır? İşin püf noktası Protein ağırlıklı az yağlı bir beslenmedir. Kızlar için günde 140 gram protein, erkekler için 190 gram protein günlük olarak alınmalıdır. Bu besinler; az yağlı kırmızı et, tavuk, balık, yumurta, kabuklu yemişleri kapsamaktadır.

Yeteri Kadar D vitamini Almak Boyu Uzatır

D vitamini, yağlı balıkta mantarlarda ve güneş ışığında bolca vardır. Ek olarak vücudun Çinko ihtiyacını da karşılamak gerekir. Kemik geliştiren (Ca) kalsiyum da 18 yaşına kadar doğru ölçüde alınmalıdır. Büyüme yaşında çocuklara bol bol krem peynir süt yoğurt tüketimi önerilmektedir.

Çok Tuzlu ve Yağlı Besinler Boy Uzamasını Durdurur

Çok tuzlu besinler, kuruyemişler, cipsler boy uzamasına olumsuz etki yapabilir. Bu bilgi kesin olarak kanıtlanmamışsa da çok yağlı ve tuzlu besinlerin sağlığa zararlı olduğu zaten bilindiği için risk almamak gerekir. Büyüme sürecinde bol bol sağlıklı ve mevsimlik sebze ve meyve tüketimi de önerilir. Düzenli uyumak da boyu uzatır; uyku süresi çocuklar için günde 11 saat, 18 yaş altı çocuklar için 10 saat olarak tavsiye edilir.

Boy uzatmak isteyenler, 18 yaşına kadar düzenli basketbol, ip atlama yüksek atlama yüzme gibi egzersizleri yapmalıdır. Bu yaşlarda bol bol vücudu esnetmek, ayak parmak uçları üzerinde balerin gibi durmaya çalışmak, tavandaki lambaya elleri ile ulaşma egzersizi yapmak gibi birçok egzersiz yapılarak daha hızlı boy uzatmak mümkündür. Bunların hiç birini yapmadığı halde, yani iyi beslenmediği ve egzersiz yapmadığı halde boyu uzun olan insanlar nasıl açıklanıyor? Bunun cevabı; istisnaların kaideyi bozmadığı şeklinde olabilir.

Boy Uzatmak için 6 Kolay Yol

Kısa sürede boyunuzu uzatacak 7 doğal yöntem