26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBirçok hastalığa iyi geldiği için ilaç endüstrisini kızdıran tarif!

Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç endüstrisini kızdıran tarif!

İçerikleri

Doğru şekilde birleştirilip kullanıldığında, bal ve tarçın karışımı sağlığı iyileştirici güçlü bir bomba etkisi oluşturuyor. Pek çok insan, bal ve tarçın karışımının faydalarının farkında bile değildir, ancak farklı sağlık sorunlarının tedavisi söz konusu olduğunda kesinlikle mucize sonuçlar doğurduğunu bilmenizi isteriz.

Bal ve Tarçın Neden Bu Kadar Önemli?

Bal ve tarçın, her Hint evinde bulunan en yaygın iki malzemedir. Her ikisinin de kanıtlanmış birçok sağlık yararı vardır. Ancak eski Ayurveda uygulamasına göre, ikisinin kombinasyonu daha da faydalı olabilir. Hindistan’da geleneksel tıbbi tedavilerde kullanılan bal ve tarçın karışımı mide rahatsızlığını, soğuk algınlığını, öksürüğü tedavi etmekten, vücudun bağışıklığını iyileştirmeye ve mesane enfeksiyonlarını tedavi etmeye kadar hemen hemen her sağlık sorunu tedavi edebilir ayrıca hiçbir yan etkisi yoktur.

Bal, dünyada asla bozulmayan tek besindir ve ancak serin bir yerde saklandığında kristalleşir. İlaç şirketleri, bal ve tarçının hastalıkları iyileştirebileceği ve genel sağlığa faydalı olabileceği gerçeğinden kesinlikle hoşlanmıyorlar. İşte bal ve tarçın karıştırılarak tedavi edilebilecek birkaç sağlık sorunu;

Bal ve Tarçın Neye İyi Geliyor?

Bağışıklık istemini güçlendirir:

Düzenli olarak bal ve tarçın tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve sizi yabancı bakteri ve virüslere karşı koruyabilir. Her iki bileşen de zengin bir antioksidan kaynağıdır ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Sindirim sistemini iyileştirmeye ve mideyle ilgili çeşitli rahatsızlıklarla savaşmaya yardımcı olabilir. Bağırsak sağlığı için de faydalı olabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur:

Bal ve tarçının bir başka şaşırtıcı faydası da kilo vermeye yardımcı olabilmesidir. Bal ve tarçın tozunu sıcak suda karıştırın ve hızlı kilo vermek için günde 3 kez tüketin. Karışım, yüksek kalorili bir diyet uyguluyor olsanız bile vücutta yağ birikmesini önler.

Mesane iltihabını yok eder:

Bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı organik bal ve 2 çay kaşığı tarçın ekleyin. Bu karışım, mesanenizdeki tüm bakterileri yok edecektir.

Kalp hastalığına iyi gelir:

Yarım çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı balı bir kase içinde karıştırın. Bu karışımı her sabah tüketmek ve kalp krizini önler, kolesterol seviyenizi düşürür ve kalbinizi güçlendirir.

Soğuk algınlığı ve öksürüğü iyileştirir:

Bal ve tarçın da öksürük ve soğuk algınlığının iyileşmesinde etkilidir. Her iki bileşen de anti-bakteriyeldir, anti-viraldir ve anti-mikrobiyal, öksürük ve soğuğa neden olan virüsle savaşabilir. Bir tutam tarçın ve bir çorba kaşığı ılık balı karıştırın. Bu tatlı ilacı üç gün boyunca alın, soğuk algınlığınızı iyileştirmenize ve sinüslerinizi temizlemenize yardımcı olacaktır.

Artrit ağrılarını dindirir:

Bir bardak ılık su, 2 çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçın, artrit için mükemmel bir kombinasyondur. Her sabah ve her akşam günde iki kez için.

Sivilceleri yok eder:

Bal ve tarçın karışımı utanç verici sivilcenizi tedavi edebilir. Sadece 1 çay kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı balı karıştırmanız yeterli. Bu macunu sivilcelerin üzerine sürün ve bir gece bekletin. Kombinasyon, ciltle ilgili diğer sorunları tedavi etmek için bile faydalıdır. Egzama, saçkıran veya diğer ciltle ilgili enfeksiyonlardan mustaripseniz, bal ve tarçın karışımı bunu iyileştirebilir.

Kolesterolü düşürür:

Aynı kombinasyonu kullanarak kolesterol seviyelerini düşürün. 3 çay kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı bal ve 1/2 litre suyu karıştırın. Bu içecek, yüksek kolesterol seviyeleri ile mücadele eden insanlar için mükemmeldir.

Ağız kokusunu yok eder:

Hem bal hem de tarçın güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve diş etlerinin ve diş enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı olabilir. Ağız sağlığınız için düzenli olarak bal ve tarçın karışımını dişlerinize ve diş etlerinize sürün. Macun, ağzınızın kötü kokmasına neden olan zararlı bakterilerin ağız içinde yayılmasını kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç endüstrisini kızdıran tarif!