19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkBal, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotiklerden daha etkili!

Bal, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotiklerden daha etkili!

İçerikleri

Oxford Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı, rafine edilmemiş balın gerçek gücünü belirlemek için araştırma yaptı. Geleneksel antibiyotikler yerine bal kullanabilir mi? Son bulgulara göre bal, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotikler kadar etkili olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar çalışmaları gözden geçirdiler ve balın sağladığı faydaları karşılaştırdılar. Öksürük kesici, antihistaminikler ve ağrı kesicilere karşı gücünü ölçtüler. Sonuçlar, balın yan etkisi olmadığını gösterdi ve balın soğuk algınlığı semptomlarının tedavisinde diğer ilaçlardan daha etkili olduğunu kanıtlandı.

Bal Öksürük ve Soğuk Algınlığında Diğer İlaçlara Göre Daha Etkili!

Bal, öksürüğü % 44 oranında azalttı. Bal, öksürük sıklığını azaltmada diğer ilaçlara göre % 36 daha etkiliydi. Bilim adamları, balın üst solunum yolu enfeksiyonunun iyileşme süresini kısalttığını keşfettiler. Oxford araştırmacıları, 1.761 katılımcıyı içeren 14 çalışmayı inceledi.

British Medical Journal’daki makaleyi “Bal, kombine semptom skorunda, öksürük sıklığında ve öksürük şiddetinde önemli ölçüde daha fazla azalma ile ilişkilendirildi”. Antibiyotikleri bırakmanın ve öksürük ve soğuk algınlığımızı hafifletmek için doğal alternatifler kullanmanın zamanı geldi.

Uyarılara rağmen antibiyotik kullanımı bilinçsizce artmaya devam ediyor. Alternatif tedavilerin olmaması ve hasta-doktor ilişkisini koruma arzusu, pratisyen hekimler tarafından aşırı antibiyotik reçetesi yazılmasına katkıda bulunan iki temel faktördür. Hal böyleyken öksürüğe ve soğuk algınlığına balın etkili olabileceğine dair bulgu önem arz etmektedir. Bu bulgu ile bal antibiyotiklere makul bir alternatif artık.

Bal, semptomların kalıcılığını iki güne kadar kısaltır. Unutmayalım balın karmaşık bir yapısı ve pek çok farklı türleri var. Her tür farklı faydalar sağlar.

Bal, hastalar tarafından iyi bilinen, sık kullanılan doğal bir ilaçtır. Aynı zamanda ucuz, erişimi, kolay ve sınırlı zararları vardır.

Balın kullanımı güvenlidir, ancak alerjik reaksiyonlarınız varsa kaçınmanız gerekir. 1 yaşın altındaki bebeklere bal verilmemelidir.