27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıAzelderm krem yüze, vajinaya sürülür mü? Muadili, yorumlar

Azelderm krem yüze, vajinaya sürülür mü? Muadili, yorumlar

Azelderm Krem, beyaz renkli ve homojen görünümü ile akne yani sivilce ve melazma tedavisinde kullanılmaktadır. Sivilceye neden olan bakteriye karşı etkisini hemen gösteren Azelderm Krem nedir, Azelderm krem içeriği nedir, Azelderm krem ne için kullanılır, Azelderm krem nasıl kullanılır gibi tüm sorunların yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

Son zamanlarda kullanımı artan Azelderm krem; alın, yanak ve çene bölgelerinde oluşan cilt sorunlarını tedavi etmektedir. Düzenli kullanımın önemli olduğunu belirten uzmanlar, doktor tavsiyesine birebir uyumlu kullanıldığı zaman kremin etkisinin daha fazla olduğunu belirtmektedirler.

Azelderm Krem Nedir?

Kullanım oranı arttığı için Azelderm krem nedir sorusuna ilgi de artmıştır. Cildiye uzmanları tarafından genelde sivilce sorunu yaşayan hastalara verilen Azelderm krem, içerisinde yüzde 20 oranında azelaik asit bulundurmaktadır. Bu sayede kısa zaman içerisinde hem sivilceleri hem de sivilceler nedeni ile oluşan lekeleri geçirmektedir.

Azelderm krem içerisinde bulunan azelaik asit, diğer sivilce kremlerinde bulunan orandan bir tık daha fazladır. 30 gramlık tüplerde satılan Azelderm kremin sivilceleri kurutma etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle kullanımı son günlerde epey artmıştır. İltihaplı sivilceleri yok etmede oldukça etkili olan Azelderm kremin en az 15 gün kullanılması tavsiye edilmektedir.

Azelderm Krem İçeriği Nedir?

Birçok kişi Azelderm krem içeriği nedir diye araştırmaktadır. Azelderm kremin içeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde ciltte oluşan sivilceler, akneler ve lekeler ortadan kalkmaktadır. Kısa sürede cilt sorunlarına iyi gelen Azelderm kremin içerisinde yüzde 20 oranında azelaik asit yer almaktadır.

Azelderm Krem Ne İşe Yarar?
Azelderm Krem Ne İşe Yarar?

Azelderm Krem Ne İşe Yarar?

Azelderm krem ne işe yarar sorusuna birçok cevap vermek mümkündür. Azelderm kremin sağlamış olduğu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Azelderm krem akne ve sivilceleri tedavi eder.
  • Sivilcelere bağlı olarak oluşan cilt lekelerini ortadan kaldırır.
  • Gül hastalığına iyi gelir.
  • Ciltte bulunan hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Azelderm Krem Ne İçin Kullanılır?

Azelderm kremin kullanım alanı cilt üzerinedir. Ciltte oluşan bazı sorunları kısa sürede tedavi eden Azelderm krem birçok kişi tarafından kullanılmıştır. Sivilce, akne, iltihaplı sivilce, sivilce lekeleri, gül hastalığı gibi sorunlar için Azelderm krem kullanılabilir.

Azelderm Krem Nasıl Kullanılır?

Azelderm Krem nasıl kullanılır sonuç için çok önemlidir. Azelderm kremi kullanmadan önce sorunlu bölgeyi temizlemeniz tavsiye edilmektedir. Temizlenen alanın kuru olması önemlidir. Kremden fındık büyüklüğünde alarak cildinize masaj şeklinde uygulayabilirsiniz. Kremi sabah ve akşam şeklinde günde iki kere kullanabileceğiniz belirtilmektedir. Kullanım konusunda en doğru kararı yaşadığınız soruna göre doktor verecektir.

Azelderm Krem Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Azelderm krem açıldıktan sonra son kullanma tarihine kadar kullanılabilir. Son kullanma tarihi geçmiş Azelderm kremi kesinlikle kullanmayınız.

Azelderm Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Azelderm krem emziren anneler kullanabilir mi diye detaylı bir şekilde araştırdık. Kremin etken maddesinin çok az miktarda anne sütü ile bebeğe geçtiği belirlenmiştir. Ancak bu miktarın bebeğe zarar verme ihtimali yoktur. Bu nedenle doktor bilgisi ile Azelderm kremi emziren anneler kullanabilir.

Azelderm Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Azelderm kremin hamilelik döneminde çok dikkatli kullanılması tavsiye edilmektedir. Doktor bilgisi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Kremi kullanırken hamile olduğunuzu anlarsınız, vakit kaybetmeden doktora gitmeniz gerekmektedir.

Azelderm Krem Kaç Ay Kullanılmalı?

Azelderm krem en iyi sonuç için düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Azelderm kremin birkaç ay düzenli kullanılması gerekmektedir. Ancak 12 aydan fazla kullanılmaması gerektiği belirtilmektedir.

Azelderm Krem Koltuk Altına Sürülür Mü?

Azelderm kremin koltuk altındaki sorunlar için bu bölgeye sürülüp sürülmeyeceği ile ilgili bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışarak bu konuda net bilgiyi alabilirsiniz.

Azelderm Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Azelderm krem genital bölgede asla kullanılmamalıdır.

Azelderm Krem Yüze Sürülür Mü?

Azelderm krem yüze sürülür sizler için öğrendik. Bu kremi alın, yanak ve çene bölgesindeki sivilceler için kullanabilirsiniz.

Azelderm Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Azelderm krem vajinaya sürülmez.

Azelderm Krem Saç Dökülmesi İçin Kullanılır Mı?

Azelderm kremin saç dökülmesine herhangi bir faydası yoktur.

Azelderm Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

Azelderm Krem egzama tedavisinde etkili değildir.

Azelderm Krem Güneş Lekeleri İçin Kullanılır Mı?

Azelderm krem güneş ışınları nedeni ile oluşan cilt lekelerine iyi gelmektedir. Önce lekeleri kırmızı hale getiren krem daha sonra lekelerin rengini açmaktadır.

Azelderm Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Azelderm kremin uçuğa iyi geldiğine dair herhangi bir bilgi yoktur.

Azelderm Krem Sivilce İzlerini Geçirir Mi?

Azelderm krem sivilce izlerini geçirir mi merak konusudur. Azelderm Krem düzenli kullanıldığı zaman sivilce izlerini geçirmektedir. İçeriğindeki etken maddesi sayesinde sivilce ve güneş lekelerine iyi gelmektedir.

Azelderm Krem Cildi Soyar Mı?

Azelderm kremin cilt soyma özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle cildiniz soyulduğu zaman korkmanıza hiç gerek yoktur.

Azelderm Krem Kaşıntı Yapar Mı?

Azelderm krem kaşıntı yapabilir. Bu durum herkeste görülmeyebilir.

Azelderm Krem Tüylenme Yapar Mı?

Birçok kişi Azelderm krem tüylenme yapar diye korku yaşamaktadır. Ancak Azelderm kremin tüylenme etkisi yoktur.

Azelderm Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Normal reçeteli bir kremdir. Bu nedenle reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilir.

Azelderm Krem Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Azelderm krem aile hekimleri tarafından yazılabilmektedir.

Azelderm Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Azelderm krem SGK kapsamında değildir. Yani bu krem devlet tarafından karşılanmamaktadır.

Azelderm Krem Fiyatı Ne Kadar?

Azelderm Krem fiyati 165 TL’dir.

Azelderm Krem Muadili Kremler Hangileri?

Bazen bazı ilaçlar eczanelerde kalmayabilir. Azelderm krem muadili kremler hangileri öğrendiğiniz zaman bu kremleri Azelderm krem yerine kullanabilirsiniz. Azelderm kremi bulamadığınız zaman doktorunuza danışarak Zolenat, Convulex, Zoldria gibi kremleri kullanabilirsiniz.

Azelderm Krem Yan Etkileri Neler?

Birçok kremde olduğu gibi Azelderm krem yan etkileri neler araştırdığımızda kremin bazı yan etkilerinin olabileceğini görüyoruz. Kremin yan etkilerinin başında kızarıklık ve kaşıntı gelmektedir. Kaşıntı şiddetlendiği zaman mutlaka doktora gidilmelidir.

Azelderm Krem Kullananlar Yorumları Neler?

Azelderm krem kullananlar yorumları neler birçok kişiye ışık olmaktadır. Azelderm krem sivilce sorunu yaşayan kişilerde mucizevi bir etki yaratmaktadır. Bu durumu anlatan kullanıcılar, sivilce ve sivilce lekelerinden kurtulduklarını belirtmektedirler. Diğer tüm yorumları inceleyerek Krem hakkında önemli bilgilere sahip olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir