22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaDiyetAtkins diyeti ile 1 haftada 3 kilo zayıflamak mümkün mü?

Atkins diyeti ile 1 haftada 3 kilo zayıflamak mümkün mü?

Aç kalarak zayıflayanlar formunu uzun süre koruyamaz. Bu tarz diyetlerin çoğu hüsranla biter. Eğer siz de tok kalarak zayıflamak isteyenlerdenseniz bu haberimiz tam size göre. Atkins diyeti nedir? Atkin diyeti ile 1 haftada 3 kilo zayıflamak mümkün mü? Atkins diyet listesinde neler var? Atkins diyetinin faydaları ve riskleri neler? Tüm detaylar haberimizde.

İçerikleri

Düşük karbonhidrat diyeti olarak bilenen Atkins diyeti ile birkaç beden incelmek mümkün. Burada önemli olan nokta; programa bağlı kalarak sürdürebilirliğini askıya almamaktır. Diyet boyunca karbonhidratlı gıdalardan uzak kalmak gerekir. Bu durum kişinin mutluluk hormonlarını etkilemez, çünkü Atkins diyeti protein bakımından güçlü ve lezzetli listelerden hazırlanarak oluşturulur.

Diyet yaparken çoğu insanın zorlandığı konular şunlardır: Aç kalmak, başaramayacağım duygusu, mutsuz ve yorgun hissetmek. Bunlar kişinin psikolojisini olumsuz etkilediğinden diyetin bozulmasına neden olur. Açlık duygusu zaten diğer tüm olumsuz duyguları ve kaygıları çeker. Tok kalarak zayıflamaya önem veren Atkins diyetinin detayları için haberimizin devamını kaçırmayın.

Atkins Diyeti Nedir?

Atkins diyeti nedir sorusuyla yakından ilgililer, Dr. Robert Coleman Atkins’in yazdığı kitabı bilirler. Atkins, bu zayıflama programının isim babasıdır ve kitabında karbonhidratlı besinlere kalın bir set çeker. Yani Atkins diyeti karbonhidrat bakımından düşük, protein bakımından zengin besinleri içerir. Diyetin içerisinde un ve un mamulleri olmamasına karşı çokça yağ ve et bulunur. Bu sayede vücut enerji ihtiyacını proteinden karşılar.

Atkins diyetinde hedef: nihai amaca ulaşmak için (zayıflamak) aç kalmamak ve vücut enerjisini dinç tutmaktır. Pasta, atıştırmalık, makarna, hazır gıdalar, ekmek, pilav gibi yiyeceklerden uzak durulur. Bu süreçte yağ yakımı proteinden alınan enerjiden sağlanıyor. Programı düzenli uygulayanlarda kilo kaybı görülür.

Düşük Karbonhidratlı Atkins Diyeti Nasıl Yapılır?

Düşük karbonhidratlı Atkins diyeti nasıl yapılır diye merak edenlere bu diyetin 4 kademeden oluştuğunu söylemeliyiz. Diyetin kademeleri şunlardır:

1- Diyetin birinci kademesinde proteinli besinlere yer verilirken, karbonhidratlar tamamen çıkarılmaz. Karbonhidratlı yiyecekler minimum seviyede tutulur. Protein ise yeşil sebzeler ile desteklenir.

2- İkinci kademede düşük karbonhidratlara yine yer verilir. Örneğin; birkaç fındık veya ceviz yenmesinde sakınca olmaz.

3- Üçüncü kademede diyet listesine sadık kalınır. Kişinin zayıflamaya başladığı kademedir. Atkins diyeti ile zayıflama sürecinde karbonhidrat miktarına dikkat edilir. Günlük olarak 20 gramdan fazlası tüketilmez.

4- Dördünce kademede kişi hedefine yakınlaşır. Bu süreçte yağ yakımı hesaplanır. Protein bakımından yüksek, karbonhidrat bakımından düşük besinler tüketilmeye devam edilir.

Yağ ve protein ağırlıklı beslenmeye yer verilen bu diyette et, deniz mahsulleri, yumurta, kümes hayvanları, tereyağı, peynir yenebilir. Fakat patates, makarna, pilav, bisküvi, şeker, kurabiye, unlu gıdalardan uzak durulur.

7 Günlük Atkins Diyeti Listesi

Zayıflamak isteyenler için 7 günlük Atkins diyeti listesi hazırladık. Bu listeyi uygulamadan önce sağlık durumunuzu yeniden gözden geçirmenizi ve uzman kişilerden yardım almanızı öneririz.

1.Gün:

Kahvaltı: 1 adet domates ve 2 adet yumurta ile hafif yağda yapılan omlet

Öğlen: Yarım porsiyon tavuklu salata ve birkaç kaşık yoğurt

Akşam: Haşlanmış sebze ve ızgara et

2.Gün:

Kahvaltı: Roka gibi yeşillik ve pastırmalı omlet

Öğlen: Salata ve 150 gram tavuk ızgara

Akşam: Yoğurt, kıymalı veya sade pişirimlik kabak

3.Gün:

Kahvaltı: 1 dilim beyaz peynir 1 tam ceviz içi ve haşlanmış yumurta.

Öğlen: Yarım porsiyon avokado eşliğinde ton balıklı salata

Akşam: Haşlama tavuk ve zeytinyağlı yeşil fasulye

4.Gün:

Kahvaltı: 1 kâse yoğurt, 5 adet fındık ve 1 porsiyon çilek

Öğlen: Kuşkonmaz eşliğinde ızgara kanat

Akşam: Salata ve balık

5.Gün:

Kahvaltı: 3 adet zeytinyağlı omlet ve 1 dilin hindi füme

Öğlen: Karidesli salata veya yeşil salata

Akşam: Yoğurt ve sebzeli köfte

6.Gün:

Kahvaltı: Ispanaklı omlet

Öğlen: Kıymalı pazı veya ıspanak, salata

Akşam: Haşlanmış sebze ve ızgara balık

7.Gün:

Kahvaltı: 3 adet ceviz, domates, 2 adet yumurtan yapılmış ve beyaz peynirli omlet

Öğlen: Yoğurt ve zeytinyağlı enginar

Akşam: Avokado veya bol yeşillikli salata yanında haşlama et

Aylık veya haftalık Atkins diyeti listesi incelendiğinde özellikle akşamları et ürünlerine yer verildiği göze çarpar. Bu durum diyette proteini baskın tutmakla ilgilidir.

Atkins Diyeti İle 1 Haftada 3 Kilo Zayıflamak Mümkün Mü?

Atkins diyeti haberimizde yer verdiğimiz gibi kişiyi tok tutarak zayıflatmaya çalışan bir kilo verme programıdır. Atkins diyeti ile 1 haftada 3 kilo zayıflamak mümkün mü sorusuna yanıt arayanlar hayli fazla. Bu diyeti uygulayanlar arasında böyle bir kilo kaybının olduğunu söyleyen kadar olmadığını söyleyenler de var. Sonuç olarak herkesin kilosu ve metabolizması farklıdır. Zaten burada amaç hızlı kilo vermekten ziyade aç kalmadan kilo vermektir.

Atkins Diyeti Faydaları Neler?

Bu diyette başarılı olanların çoğu diğer diyet programlarına göre lezzetli yiyecekler yediklerini ve aç kalmadıklarını söylemişlerdir. Peki, popüler diyetler arasında yer alan Atkins diyeti faydaları neler?

  • Ciddi oranda kilo kaybı sağlar. Depolanan fazla yağların yakımı hızlı gerçekleşir.
  • Öğün arası acıkma yok kadar azdır.
  • Depresyon, yorgunluk, kas ve eklem ağrısı yapmaz. Kişi sinirli olmaz.
  • Çoğu diyette yaşanan baş ağrısı sorunu yaşanmaz.

Atkins Diyeti Zararları Neler?

Böbrek ve kalp hastaları, diyabet ve yüksek kolesterol sorunu olanlar Atkins diyeti zararları neler sorusuyla yakından ilgilenmelidir. Bu rahatsızlıkları olanlar için Atkins diyeti kesinlikle zararlıdır. Protein ve yağ dengesini kuramayanlarda vücut tepki verir, metabolizma yavaşlar.

Atkins Diyeti İle Zayıflayanların Yorumları

  • Başlangıçta 115 kilo ile bu programa başladım. 3–4 gün gibi kısa bir sürede 3 kilo verdim. Beş gün boyunca beyaz et tüketerek başladığım bu yolculukta 95 kiloya ulaştım. Atkins diyeti ile zayıflayanlar arasında olmama rağmen asıl hedefimi henüz yakalayamadım. 70 kiloya ulaşmak için diyete devam.
  • Biraz yürüyüş dışında spor önerilmeyen Atkins diyeti benim bünyemi zorlamadı. Tok kalarak zayıflamak harika!
  • Diyetim tam istediğim gibi sonuç vermeye başladı. 19 gramdan fazla karbonhidrat tüketmemeye özen gösteriyorum. Ayrıca günden 2,5 litre su içmeyi ihmal etmiyorum.
  • Atkins diyeti bile iki beden inceldim. Karbonhidrat miktarının oldukça az olması diyetimi sonlandırmama neden oldu. İlerleyen günlerde sağlık sorunları yaşar mıyım endişesi ile bırakmama rağmen mevcut kilomda artış yok.
  • Boyumun kısa oluşu ve üzerine aşırı kilo almam beni iyice üzdü. Çok kez rejim yaptım, ama başarılı olamadım. Açlığımı susturacak tek rejimin bu olduğunu fark ettiğimde çok sevindim. Kısa sürede kilo vermeye başladım. Birkaç ay içinde 50–55 kiloları görmeye başlayacağımı düşünüyorum.
  • Yediğim sebze ve etlerin günlük puanlarını hesaplıyorum. Atkins diyeti sayesinde 90 kiloya ulaştım. 2 haftalık diyetim boyunca 280 gram karbonhidrat tükettim. Diyette tek şikâyetim her gün istemsizce kilomu tartmak oldu.