19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıAkneli cilde dermapen yapılır mı, sonrası leke kalır mı ?

Akneli cilde dermapen yapılır mı, sonrası leke kalır mı ?

Dermapen, cildi genç kalsın isteyen bireylerin bu isteklerini yerine getiren son derece etkili bir uygulamadır. Yaşlanma nedeniyle oluşan cilt kırışıklıklarını gidermeye yarayan dermapen bazı durumlarda uygulanmamaktadır. Kafa karışıklığınızı gidermek için hazırladığımız bu yazımızı dermapen yaptırmadan önce okuyarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

İçerikleri

Mikro iğneleme prosedürüne dayanan dermapenin cilt üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Ufak bir dermatoloji cihazı ile uygulanan dermapenin dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntıları mevcuttur. Yazımızı okuyarak bu ayrıntıların neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Dermapen Nedir? Ne İşe Yarar?

Etkinliğini, verimliliğini ve kullanım esnekliğini çok iyi bir şekilde kanıtlayan dermapen, hem ülkemizde hem de dünya genelinde dermotoloji uzmanları tarafından tercih edilmektedir. Çin’de uygulanan akupunktur tedavisine benzemektedir. Dermapenin temel amacı, cildin üst katmanını uyarmak ve bu sayede cildin kendi kendine iyileşmesini sağlamaktır.

Cilt bakımına önem veren kişilerin sayısı bir hayli fazla olduğu için dermapen nedir, ne işe yarar sorusunun cevabı önem kazanmaktadır. Yenilikçi yöntemlerden olan dermapen ile çizgi, leke, kırışıklık ve gözenek gibi cilt sorunlarının giderilmesi hedeflenmektedir. Bununla beraber dermapenin merak edilen diğer faydaları şunlardır:

  • Cildi sıkılaştırır.
  • Alopesi yani saç dökülmesi problemlerinde etkilidir.
  • Genişleyen gözeneklerin azalmasına yardımcı olur.
  • Cildin kullanılan ürünleri daha fazla emerek daha çok fayda sağlamasında etkilidir.
  • Kimyasal madde içermemektedir.
  • Cildin zararlı kimyasallar ile soyulmasına gerek yoktur.
  • Yanık ve leke tedavisinde etkilidir.
  • Çatlakların giderilmesini sağlar.
  • Güneş lekerini tedavi eder.
  • Cildin kendini yenilemesini sağlar.
  • Göz altı morluklarını ve şişliklerini azaltır.
  • Siğillerde etkilidir.

Dermapen Özellikleri Nelerdir?

Gelişmiş cilt yenileme yöntemi olan dermapen özellikleri itibari ile ön plandadır. Hücre üretiminin yavaşladığı dönemlerde devreye giren dermapen sayesinde ciltte meydana gelen yaşlılık belirtileri ortadan kaybolmaktadır. Cildin üst tabakasında yer alan epidermise herhangi bir zarar vermeden ve cildin tahriş olmasının önüne geçerek uygulanmaktadır. Dermapen uygulaması genelde yüz bölgesi için tercih edilse de kalça, kol, el ve sırt bölgelerine de uygulanabilmektedir.

Evde Dermapen Nasıl Yapılır?

Güzelliğine dikkat edenlerin tercih ettiği ve büyük ilgi gören dermapen için genelde güzellik salonlarına gidilmektedir. Ancak evde dermapen yapmak mümkündür. Güzellik salonlarında uygulamayı beklemekten sıkılanlar online satış sitelerinden dermapen setini satın alabilirler. Ancak evde uygulama esnasında steril olmaya çok dikkat edilmelidir.

Dermapen Kaç Seans Sürer?

Dermapen uygulamasını düşünen kişiler için dermapen kaç seans sürer önemlidir. Uygulamanın kaç seans olacağı ciltte meydana gelen hasara göre değişmektedir. Seans sayısında kişinin yaşı, cildin durumu ve kırışıklığı değerlendirilmektedir. Ancak genel olarak dermapen seansları 3 – 6 arasında değişmektedir. Seanslar arasında ise 1 ay zaman bırakılmaktadır.

Dermapen İlk Seansta Etkisini Gösterir Mi?

Dermapen tedavisine başlayan kişiler ilk seansta sonuç almayı hayal etmektedirler. Genelde 3 – 6 seans süren dermapen ilk seansta etkisini gösterir mi sorusuna uygulamanın yapıldığı alana göre verilecek cevaplar değişiklik göstermektedir. Kırışıklık tedavisi için uygulanan dermapenin etkisi 2 – 4 seans sonrasında görülmektedir. Cilt lekeleri için uygulanan dermapen ise ilk seansta etkisini göstermektedir.

Dermapen Uygulaması Kimlere Yapılmaz?

Dermapen uygulamasının yapılması için herhangi bir şart bulunmamaktadır. Ancak bazı riskli kişilere dermapen uygulaması önerilmektedir. Uzmanlar tarafından dermapen önerilmeyen kişiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Deri enfeksiyonu hastaları
  • Cilt kanseri hastaları
  • Açık yarası olanlar
  • Diyabet hastaları
  • Siğilleri olanlar
  • Gül hastalığı olanlar

Dermapen Öncesi Sonrası

Dermapen öncesi sonrası ciltte gözle görülür farklar meydana gelmektedir. Mikro iğneler kullanılarak uygulanan dermapen ile cildin yenilenmesi sağlanmaktadır. Dermapen öncesinde ciltte görülen kırışıklıklara, lekelere ve diğer kusurlara dermapen sonrasında veda edilmektedir. Dermapen sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar görülebilir. Bu nedenle dermapen sonrasında bir süre güneşe çıkmamaya dikkat edilmelidir.

Dermapen Sonrası Leke Kalır Mı?

Dermapen uygulaması sonrasında ciltte kızarıklıklar oluşabileceği konusuna yukarıda değinmiştik. Ancak dermapen sonrası leke kalacağından korkan kişiler, uygulamayı yaptırma konusunda tereddüt yaşamaktadırlar. Dermapen sonrasında ciltte leke kalması çok nadir görülebilen bir durumdur. Diğer lazer işlemlerine göre daha güvenilir olan dermapenin genelde koyu cilt rengine sahip kişilerde yüzde 30 oranında leke bırakma ihtimali olduğu belirtilmektedir.

Dermapen Sonrası Kabuklanma Kaç Gün Sürer?

Ciddi yan etkileri görülmeyen dermapen sonrasında kabuklanma oluşma ihtimali vardır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman rahatlatıcı kremler ile kabuklanmayı azaltabilirsiniz. Oluşan bu kabuklanma 1 – 2 gün içerisinde geçmektedir.

Dermapen Mi Hydrafacial Mi?

Cilt yenileme tedavisi olan dermapen ile gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi olan Hydrafacial birbirine çok benzetilen iki uygulamadır. Bu benzerlik nedeni ile dermapen mi hydrafacial mi kararsız kalınmaktadır. Bu kararı verirken yaşadığınız problemi göz önüne almanız önemlidir. Bu aşamada işin uzmanlarından da tavsiye alabilirsiniz.

Dermapen Zararlı Mı?

Uzman kişiler tarafından hijyenik bir ortamda yapılan dermapen uygulamasının herhangi bir zararı yoktur. Zararının aksine cilt yenileme gibi bir faydası bulunmaktadır. Ancak işlemin güvenilir yerde yapılması son derece önemlidir.

Akneli Cilde Dermapen Yapılır Mı?

Dermapen işleminin bazı durumlarda yapılmaması gerekmektedir. Bu durumlardan biri de akneli ciltlerdir. Ciltte meydana gelen akne ve sivilceler tedavi edildikten sonra dermapen uygulaması rahatlıkla yapılabilir.