19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıDermapen nedir? Dermapen hangi mevsimde, evde nasıl yapılır?

Dermapen nedir? Dermapen hangi mevsimde, evde nasıl yapılır?

İçerikleri

Cildimizde mevsimlerin ve dış faktörlerin olumsuz etkileri zaman içerisinde kendini gösterebilir. Çevresel faktörlerden kaynaklı olarak dışarıdaki havanın temasıyla yıpranmaya başlayan cildimizin hem dışarıdan hem içeriden desteksiz kalmasından kaynaklı olarak yıpranmalar ve izler görülmeye başlar. Peki bu aşamada neler yapabilirsiniz?

Dermapen Nedir?

Böyle bir durumla karşı karşıya kalan bir kişi uzman doktorların da tavsiye ettiği ve vücudu yenileyici bir etkiye sahip dermapen tedavisi yaptırabilirler. Bu tedavi yöntemi ile beraber vücudun içerisinde eksikliği bulunan ve cilt dokusunu hassaslaştıran tüm iç hücreler yenilenir.

Dermapen uygulaması şu şekilde yapılmaktadır. Bir cihaz ile sorunlu olan bölgede ufak delikler oluşturulur. Burada bunun yapılmasındaki en önemli sebep hücrelerin yeniden aktif hale gelerek kolejen üretmeye başlamasıdır. Vücudun yenilenme sürecinin daha da hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak bu tedavi ile beraber yüzünüzde bulunan herhangi bir yara ya da sivilce izinden kurtarabilirsiniz. Cildi yenilerken kırışıklıklara da son veren ve gergin olmamasını sağlayan bu yöntem çoğu kişi tarafından tercih edilen bir uygulamadır.

Bir cilt bakım yöntemi olarak da aslında tarif edilebilecek dermapen uygulaması ile beraber yüzünüz ya da sorunlu gördüğünüz cilt derisi üzerine bir yöntem uygulanarak vücuda zarar vermeyen kimyasal bir peeling yapılmaktadır.

Dermapen işlemi sırasında kullanılan cihaz kişinin vücudunda herhangi bir cerrahi iz ya da operasyona sebep olmamaktadır. Yalnızca cihazdan deliğe yansıtılan fraksiyonel lazer etkisi ile hücrelerde yenilenmesi sağlanır.

Dermapen hangi mevsimde yapılır?

Dermapen yaptırmak isteyen kişilerin en fazla araştırdıkları konu, Dermapen hangi mevsimde yapılır? sorusudur. Dermapen işlemi uygulamak ve uygulatmak isteyen kişilerin cildin yenilenme sürecinde uygulama yapılan bölgenin daha hassas ve yenilenme aşaması olduğu dönemde dermapen yapılmamalıdır. Bu sebeple cildin çok hassas olduğu bu süreçte, güneş ışınlarının çok fazla olduğu zaman dilimlerinde, öğle vakitlerinde ve yaz mevsiminin en sıcak olduğu dönemlerinde dermapen uygulanması fayda yerine zarara sebep olabileceğini unutmamak gerekir. Yapılan işlem sonrasında güneş koruyucu krem kullanmak uygulamanın yapıldığı bölgelerin daha hızlı iyileşmesini de sağlar. Bu işlem uygulandıktan sonra unutulmamalıdır ki bölgenin üç gün boyunca herhangi bir su ile temasınden kaçınılmalıdır.

Evde dermapen nasıl yapılır?

Cilde gözle görülür bir gençlik ve dinçlik katacak olan mucizevi bir yöntem olarak adlandırılan dermapen evde nasıl yapılır sorusuna açıklık getirmek istiyoruz. Dermapen uygulamasını profesyonel ellere yaptırmak en iyisidir. . Yine de dermapen uygulamasını evde cildine uygulamak isteyen kişilerin kullanabilecekleri bir yöntem bulunur. Bunun için kullanılacak şekilde cihaz elde edilip cihazın ucuna belirli aralıklar ile ve boyutlarda iğneleri geçirmeniz gerekir. İğneler ile vücuda enjekte edilen yenileyici madde hem vücuda zarar vermesin hem de kişinin istediği verimi elde edilebilsin diye istenen iğne uzunluk aralığı tam olarak yerine getirilmelidir. 0,25 ile 0,75 milimetre aralıklarında tercih edilip kullanılabilecek iğne uzunlukları makineye yerleştirilir ve sorunlu görülen bölgeye uygulanır.

Buraya işlem uygulanmadan önce işlem uygulanacak bölüm iyice temizlenmeli ve işleme bundan sonra başlanılmalıdır. Kesinlikle sivilcenin, lekeli bölgenin ya da çıbanın olduğu o bölgeye direkt olarak iğneler uygulanmamalıdır. Bu şekilde bir kullanım asla tavsiye edilmemektedir. Her bir bölge için farklı bir iğne ucu kullanılmalıdır ve işlem tamamlandıktan sonra o bölge korunup muhafaza edilmeli. Herhangi bir güneş ışığı ile temasından kaçınılmalı ve bir süre su ile temasından kaçınılmalıdır.

Dr. Hüseyin Tırman – Dermapen uygulaması nedir? Video