Dermapen cildinizi iyileştirmek için tasarlanmış minimal invaziv bir tedavidir. Dermapen (microneedling) uygulaması ile cihaz derinin üst tabakasında ufak delikler oluşturarak kolajen üretmesine yardımcı olarak vücudun yenilenme sürecini hızlandırır. Amaçlanan sonuçlar arasında iyileştirilmiş bir cilt dokusu ile daha sıkı bir cilde sahip olma, aynı zamanda yara ve akne izleri ile ciltteki çizgilerin, kırışıklıkların ve gerilmelerin azaltılması yer alır.
Dermapen Nedir?
Cildi yenilemek için yapılan pelling, lazerle cilt soyma gibi işlemler gibi tek başına son derece iyi sonuçlar elde edilmesini sağlayan dermapen, güvenli ve acı hissi yaşanmadan yapılan bir uygulamadır. Yapılan uygulama sonrasında franksiyonel lazer, kimyasal peeling ve IPL işlemlerinden daha iyi etkilere ulaşılabilen bir cilt bakımı yöntemidir.
Dermapen İşlemi Faydaları Nelerdir?
Eğer ki cerrahi operasyon yaptırmaktan çekinenlerdenseniz, dermapen yöntemi tam da sizin tercih edebileceğiniz bir işlem denilebilir. Birden fazla fayda sağlayan dermapen işlemi, cerrahi müdahele olmadan gençleşme imkanı sunan cilt bakımı uygulamalarındandır. Dermapenin etkileri arasında:
- İnce çizgilerde azalma
- Derinin gerilerek daha sıkı bir görüntüye sahip olması
- Akne ve lekelerin azalması ya da ortadan kaybolması
- Hemen hemen her cilt tipine uygulanabilir olması
- Farklı bölgelerde uygulanabilme özelliği
- Kollajen dokuyu tetikleyerek, harekete geçirmesi
- Yüzeysel çatlakların azalması veya tamamen kaybolmasını sağlaması yer alır.
Kısa bir süre ciltte kızarıklık oluşmasının dışında kişiyi rahatsız edecek bir durum söz konusu değildir. Elbette yapılan dermapen uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da var.
Dermapen İşlemi Hangi Bölgelere Yapılabilir?
Çok yönlü uygulanabilen bir cilt bakımı olmasının yanı sıra, vücudun farklı bölgelerine de dermapen işlemi yapılabilir. Bu bölgeler:
- Yüz ve boyun bölgeleri
- Eller üzerinde oluşan lekeler için ellerin üst yüzeyleri
- Saç dökülmesi yaşayanların kıl köklerini tetiklemek ve harekete geçirmek için saç derisi üzeri
- Akne ve skar izleri bulunan bölgeler
- Yüzeysel çatlak oluşan bölgeler
- Doku kaybı yaşayan ve ciltte hafif sarkma yaşan bölgeler
Dermapen Uygulaması Nasıl Yapılır?
Uzman bir kişi tarafından kişinin ihtiyacı olan bölge ya da bölgelerle ilgili analiz yapılıp, kişi bilgilendirildikten ve onayı alındıktan sonra işlem gerçekleştirilir. Özel bir cihazla yapılan dermapen işlemine başlamadan önce uygulama yapılacak kişinin cildi temizlenir. Cihazda bulunan gözle görülmesi zor olan mikro iğneler sayesinde, cildin üst tabakası uyarılarak tetikleme işlemi gerçekleştirilir.
Böylelikle cilt bakımı için cilt sorununun çözümüne yönelik kullanılacak olan ürünler cildin altına çok kolay bir şekilde yedirilmiş olur. Cildin altına ulaşan kök hücre ekstresi, somon DNA gibi cildi onaran vitaminler ve mineraller etkilerini çok daha hızlı şekilde gösterir. Uygulama ortalama 1 saat sürer. Tekrar yapılması gereken durumlarda bu işlemin 15-20 günlük periyodlarda uygulanması uygun görülür. Yalnız dermapen uygulaması ile ilgili dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bunlar:
- Uygulama yapılacak kişinin aktif sivilceleri olmamalıdır.
- Kişinin cilt yapısı iyi analiz edilmelidir. Kılcal damarları yüzeye çok yakın olan ve gül hastalığı bulunan kişilere işlem yapılmamalıdır.
- Kişinin devam eden bir cilt hastalığı varsa uygulama yapılmamalıdır.
- Kan sulandırıcı kullanan kişilerin en az 3 gün öncesinden ilacı kesmeleri önerilmelidir.
Yapılan işlem her ne kadar ağrısız ve kolay bir işlem olsa da, öncelik uygulama yapılacak kişinin sağlığıdır.
Dermapen Sonrası Ne Yapılmalı?
Öncelikle belirtmekte fayda var: Dermapen işlemi yaz aylarında yaptırılmamalıdır. Nedeni ise; yapılan işlemle cilt dokusunda mikro iğneler aracılığıyla işlem yapılmaktadır. Bunun sonucunda da cilt bakımı sonrası yenilenme ve onarma sürecinde bir hassasiyet söz konusudur. Bu yüzden güneş ışınlarının etkili olduğu dönemlerde yaptırılması tavsiye edilmez. Elbette hangi mevsim olursa olsun dermapen sonrası dikkat edilmesi gerekenler var. Dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili püf noktaları:
- İşlem sonrası ciltte hafif yanma ve gerginlik hissi oluşabilir. Bu durum gayet normal. Çünkü yapılan dermapen uygulaması ile ölü derinin yüzeyden atılması ve pasif olan cilt hücrelerinin aktifleşmesi sağlanmaktadır.
- Mevsim fark etmeksizin işlem sonrası güneş koruyucu kullanılmalı. Aslında normal zamanlarda da bu uygulama cilt sağlığı için atlanmamalı.
- Uygulamadan sonra ilk 3 gün işlem yapılan bölgeye su değmemeli.
- İşlem sonrası ciltte pullanmalar ve dökülmeler olabilir. Böyle bir durumda panik yapılmasına gerek yok. Ancak uzmanın önerdiği ürünler dışında bir cilt bakımı ürünü kullanılmamalı.
- Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler
- Cilt (Deri) Hastalıkları Çeşitleri Nelerdir? Belirtileri ve Bitkisel Tedavileri
- Kuru Ciltler Nasıl Nemlendirilir? Kuru Ciltler İçin En Etkili 6 Doğal Nemlendirici
- Cilt Yağlanması Neden Olur? Cilt Yağlanmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm
- Çokça Yapılan 10 Cilt Bakımı Hatası ve Düzeltme Yolları