20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiyetZayıflamak için yulafı nasıl tüketmeli? Zayıflatan yulaf ezmesi tarifleri

Zayıflamak için yulafı nasıl tüketmeli? Zayıflatan yulaf ezmesi tarifleri

İçerikleri

Sağlıklı tahıl çeşitlerinden biri olan yulaf son zamanlarda sık sık duyduğumuz bir tahıldır. Vücut için önemli lif, vitamin ve mineraller bulundururken protein açısından oldukça zengindir. Yüksek lif ve protein içeriyor oluşu tok tutmaya yardımcı olduğu için diyet uygulayanların son zamanlarda vazgeçilmez besini haline gelmiştir. Az kaloriye sahip oluşu da tercih edilme nedenlerinden biridir. Kilo vermeye yardımcı olurken insülin direncini de dengelemek için tüketilen yulaf diyet uygulayan ve spor yapanların yanında sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak isteyenlerin de tükettiği bir besin haline gelmiştir.

Yulaf sadece kilo vermeye değil kilo aldırmaya da yardımcı olur. Kullanım şekillerine ve içerisine eklenen malzemeye göre etkileri ve kalori düzeyi değişebilir. Bizim diyetlerde ve düşük kalorili tatlılarda sıklıkla kullandığımız hali işlenip küçük parçalar haline getirilmiş yulaftır. Yoğurt, süt veya su ile karıştırıldığında yulaf lapası haline gelir ve içerisine çeşit çeşit tatlandırıcı besin ve meyve ekleyerek kalori düzeyini ve tadını değiştirebilir. Bugün özellikle diyet uygulayanların sıklıkla tükettiği en etkili yulaf lapası tariflerini sizlerle paylaşıyor olacağız. Etkili ve hızlı kilo vermek için yapılan 3 adet yulaf ezmesinin tarifi aşağıda anlatıldığı gibidir.

Sütlü Tarçınlı Yulaf Ezmesi Tarifi

Özellikle sabah kahvaltılarında sıklıkla kullanılan bu tarifin yağsız süt ile yapılması önerilir. Doyurucu özelliği oldukça yüksek olan süt ve yulaf karıştırılıp tarçın eklendiğinde insülin seviyesini de dengeleyerek uzun süreli tokluk sağlanabilir. Hazırlanışına geldiğimizde yarım su bardağı yulaf ezmesini 1 su bardağı yağsız süt ile karıştırıldıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir. İsteğe göre sıcak veya soğuk tüketilebilecek olan bu karışım genelde sabah kahvaltılarında ocakta 15 dakika kadar kaynatılarak yulaf lapası halini alması beklenir ve sıcakken tüketilir. Üzerine isteğe göre bal eklenebilir.

Yoğurtlu Meyveli Yulaf Ezmesi Tarifi

Bu karışım yulaf diyetlerinde daha çok öğlen yemeği ya da ara öğün olarak tüketilmektedir. İçerisinde bulunan probiyotikler ve vitaminler bakımından oldukça zengin olan yoğurt yüksek lif kaynağı olan yulafla karıştırıldığında oldukça sağlıklı ve düşük kalorili bir karışım ortaya çıkmaktadır. Hazırlanışında ise yarım su bardağı yulaf ezmesini 3 yemek kaşığı yoğurtla iyice karıştırdıktan sonra üzerine isteğe göre yarım muz veya yarım elma ekliyoruz. Böylece hem tatlı isteğini yatıştırıp insülin dengesini sağlar hem de uzun vadede tokluk sağlayan bir yulaf karışımıdır.

Kakaolu Yulaf Ezmesi Tarifi

Tatlı severlerin sıklıkla tükettiği ve son zamanlarda oldukça popüler olan bu tarif görüntüsü ve tadı itibariyle de pudingi andırıyor. Üstelik yapay şeker içermediği için oldukça sağlıklı olan bu karışımı diyet yapanların uygulamasında hiçbir sakınca yoktur. Tatlı ihtiyacını son derecede iyi bir şekilde karşılayan ve tadı bakımında yulafın sadece ve yavan tadını güzelleştirip diyet haricinde normal zamanlarda da tüketilen bir karışımdır. Hazırlanışı ise 3 yemek kaşığı yulafın 1 bardak yağsız süt ve 1 yemek kaşığı kakao ile karıştırıldıktan sonra tencerede iyice yumuşamasını ve yulaf lapası halini alması ile olur. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte tüm malzemeler birbiriyle karıştırılıp homojen bir hal aldıktan sonra yulaf lapasını tatlandırmak için pişen karışımın içerisine 1 çay kaşığı bal atılır ve iyice karıştırılır. İsteğe göre doğal fıstık ezmesi de kullanılabilir. Tatlandırma işlemini tamamladıktan sonra süslemek için yarım muz veya sıcak karışımın içine 2 küp bitter çikolata atılarak tatlı özelliği arttırılabilir.