26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki benler nasıl geçer İbarahim Saraçoğlu, Suna Dumankaya

Yüzdeki benler nasıl geçer İbarahim Saraçoğlu, Suna Dumankaya

Hemen hemen her insanın yüzünde görülen ben, genel olarak insan hayatını zora sokmayan basit sorunlar olarak değerlendirilmektedir. Yüzünde çıkan benlerden rahatsız olan kişiler ‘’ Yüzdeki benler nasıl yok edilir? ‘’ ya da ‘’ Yüzdeki benleri nasıl kapatabilirim? ‘’ sorularının cevaplarını araştırırlar. Sizleri araştırma yapma derdinden kurtarıyoruz ve benlerle ilgili aklınıza takılanları yanıtlıyoruz.

İçerikleri

Yüzdeki benler can sıkıcı olsa da uzmanlar benlerin genel olarak zararsız lekelenmeler olduğunu söylemektedirler. Ancak bazı istisnai durumlarda benler sağlık problemlerine işaret edebilirler. Bu nedenle benlerin kontrol altında tutulması ve takip edilmesi gerekir. Yüzünüzde ben oluştuysa ya da doğuştan varsa mutlaka bir doktora giderek kontrol ettirmelisiniz.

Yüzdeki Benler Neden Oluşur?

Halk arasında ciltteki leke olarak bilinen yüzdeki benler birçok kişide görülebilir. Cilde rengini veren hücrelerin cildin altına normalden farklı şekilde yerleşmesi ile ben oluşmaktadır. Ciltte kahverengi renk değişimiyle kendini belli eden benler genelde zararsızdır.

Ciltte görülen her lekenin ben olduğunu söylemek yanlış olur. Yüzde oluşan lekelenmelerin ben olup olmadığı Dermatolojik muayene ile netleştirilir. Ben olan lekelenmelerin kansere dönüşme riski olup olmadığı da kontrol edilir. Yüzdeki benler neden oluşur merak ediyorsanız, bu benlerin temel nedeni ailesel geçiştir. Ailesinde yüzünde ben olan kişilerde de ben görülme ihtimali yüksektir. Güneşte kolay yanabilen açık tenli kişilerde ben görülme ihtimali yüksektir. Ayrıca mavi ve yeşil gözlü kişilerle sarı – kızıl saçlı kişilerde de ben görülme olasılığı fazladır.

Yüzdeki Benler Nasıl Yok Edilir?

Yüzdeki benlerin kendilerine özgü yaşam döngüleri vardır. Benler oluştuktan uzun yıllar sonra çeşitli değişimlere uğrayabilir. Bazı benler kendiliğinden kaybolur. Ancak bu zaman alır. Kaybolmayan benler için yüzdeki benler nasıl yok edilir anlatacağız. Öncelikle benler için mutlaka bir doktora gitmeniz gerektiğini unutmayınız.

Normal ve sağlıklı olan bir ciltte cilt yüzeyine hücreler eşit miktarda dağılmaktadır. Fakat bazı durumlarda hücrelerin yapısı bozulur ve bu hücreler tek bir noktada toplanırlar. Hücrelerin toplandıkları bu bölgede koyu benekler oluşur. Bu benekleri yok etmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

Kaju Fıstığı: Yarım kâse kadar kajuyu suya atarak bir gece bekletin. Sonraki gün kajuları çıkarın ve ezin. Hamur haline gelen kajuyu benin rengi solana kadar yüzünüze sürün.

Elma Sirkesi: Cildinizi temizledikten sonra elma sirkesini benin üzerine sürün. Pamuğu benin üzerine yara bandı ile yapıştırın ve 1 saat bekletin.

İyot: Benlerin yayılmasını engelleyen iyotu birkaç damla benin üzerine dökerek kurumasını bekleyin. Bu yöntemi günde iki kere uygulayabilirsiniz.

Yüzdeki Benler Neden Çoğalır?

Benler üzerine yapılan araştırmalar neticesinde benlerin güneş ışınlarının etkisi ile ortaya çıktığı belirlenmiştir. Benleri etkileyen güneş ışınları benlerin renginin koyulaşmasına ve çoğalmasına neden olmaktadır. Ayrıca güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan kişilerde bu benler kansere bile dönüşebilmektedir.

Yüzdeki Benleri Nasıl Kapatabilirim?

Yüzündeki benlerle barışık olan kişiler olduğu gibi bu benlerden rahatsız olan kişiler de vardır. Bu kişiler yüzdeki benleri nasıl kapatabilirim diye yöntemler ararlar. Yüzünüzdeki benleri makyajla kapatabilirsiniz. Bunun için bir renk eşitleyici almalısınız. Ayrıca kapatıcılığı yüksek bir kapatıcı ile transparan pudra gerekmektedir.

Benin üzerine direkt olarak sürülen kapatıcı ya da fondöten beni kapatmayabilir. Bunun için öncelikle benin tonuna uygun renk eşitleyici kullanmalısınız. Ben siyah ya da kahverengi tonlarda ise karamel renk eşitleyici doğru bir tercih olacaktır. Renk eşitleyici benin üzerine sünger ile sürüldükten sonra ten rengine uygun kapatıcı tampon hareketlerle uygulanmalıdır.

Elma Sirkesi Beni Yok Eder Mi?

Benlerden kurtulmak için en hesaplı ve en doğal yöntemlerin başında elma sirkesi gelmektedir. Elma sirkesi beni yok eder mi merak edenler için söyleyelim evet. Ciltte oluşacak tahrişi engellemek için elma sirkesini su ile seyreltebilirsiniz. Bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi damlatın ve benin üzerine sürün. Pamuğu ben üzerinde 1 saat kadar beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Benin rengini solduran elma sirkesi zamanla benin yok olmasına yardımcı olur.

Yüzdeki Benler Sildirilir Mi?

Yüzünüzde görünür halde bulunan benlerde rahatsız oluyor musunuz? Artık rahatsız olmanıza gerek yok. Çünkü yüzünüzdeki benleri aldırabilirsiniz. Benler özelliklerine göre cerrahi kesi, lazer ya da radyofrekans ablasyonla silinebilmektedir.

Yüzdeki Benler İçin Krem Eczane

Birçok kişide görülebilen yüzdeki benler için krem eczane aracılığı ile satılmaktadır. Doğal yöntemlerle uğraşmak yerine kremleri tercih edenler doktor tavsiyesi ile ben tedavisinde kullanılan kremleri alarak kullanabilirler. Ben tedavisi için önerilen bazı kremler şunlardır:

  • Madecassol
  • Expigment
  • Contraxtubex
  • kazan
  • Nadixa

Yüzdeki Benler Nasıl Geçer Suna Dumankaya

Güzellik uzmanı Suna Dumankaya, yüzdeki benler için etkileyici bir tarif vermiştir. Evde zorlanmadan hazırlayabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz bu kür ile ben sorunundan kurtulabilirsiniz. İşte Suna Dumankaya’nın popüler ben kürü:

Sarımsak Kürü: İçeriğindeki doğal enzimler sayesinde benlere neden olan pigmentlerin parçalanmasını ve normal rengine dönmesini sağlayan sarımsağı ben tedavisinde mutlaka denemelisiniz. 1 diş sarımsağı ezin ve yatmadan önce beninizin üzerine koyun. Sargı bezi ile sarımsağı sabitleyebilirsiniz. Bu şekilde sarımsağı 4-5 saat beklettikten sonra yüzünüzü su ile durulayın. Bu işlemi haftada 3-4 gün düzenli olarak yapmanız önerilir.

Yüzdeki Benler Nasıl Geçer Saraçoğlu

Sizde yüzdeki benler nasıl geçer Saraçoğlu kürünü arıyorsanız doğru yerdesiniz. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen kürlerden biri olan elma sirkesi kürünü yukarıda anlattık. Bunun dışında yine Saraçoğlu tarafından önerilen bir diğer kür şu şekildedir:

Çekilmiş keten tohumundan bir miktar alarak keten tohumu yağı ve bal ile karıştırın. Bu karışımı benlerin üzerine sürün ve 3-4 saat bekletin. Benler tamamen kuruyana kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Keten tohumu benlerin deri olan kısımlarının kuruyarak düşmesini sağlayacak.

Yüzdeki Benler Evde Nasıl Geçer?