28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki kahverengi benler nasıl geçer, alınır mı? Saraçoğlu

Yüzdeki kahverengi benler nasıl geçer, alınır mı? Saraçoğlu

Ben, küçük ve kahverengi lekeler şeklinde oluşan deri farklılıklarıdır. Herkeste görülebilen benler doğal bir durumdur. Ancak fiziksel görünüm açısından rahatsız olan kişiler, benlerden kurtulmanın yollarını araştırmaktadırlar. Peki, benlerden kurtulmak mümkün müdür? Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

İçerikleri

Yüzdeki kahverengi benler nasıl geçer? sıklıkla araştırılmaktadır. Herkesin vücudunda bulunan ve cilde rengini veren melanin maddesi, vücutta renk değişimlerine neden olabilmektedir. Bu renk değişimleri ise yüzdeki ben olarak kendini göstermektedir. Genelde zararsız olan bu benler, bazen sağlık sorunlarını işaret etmektedir. Ancak, ciltte görülen her leke ben değildir. Aşağıdaki yazımızda yüzdeki benlerle ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yüzdeki Benler Neden Oluşur?

Genelde doğuştan oluşan yüzdeki benler bazen sonradan da görülebilmektedir. Kişilerin yüzünde 30’lu yaşlara kadar yeni benlerin oluşması mümkündür. Bu durumu yaşayan birçok kişi için yüzdeki benler neden oluşur sorusu önem arz etmektedir. Genetik yapıya bağlı olarak oluşan benlerin oluşmasına neden olan diğer etmenler şunlardır:

  • Hamilelik dönemindeki hormon değişiklikleri
  • Ergenlik dönemindeki hormon değişiklikleri
  • Yaşın ilerlemesi
  • Aşırı güneşe maruz kalma
  • Kimyasal içerikli kozmetik ürünlerin kullanılması
  • Açık ten rengine sahip olmak
  • Kanser

Yüzdeki Benler Alınır Mı?

Vücudun çeşitli yerlerinde çıkabilen benler özellikle yüzde çıktığı zaman kişilere daha fazla rahatsızlık vermektedir. Bu nedenle yüzdeki benler alınır mı merak edilmektedir. Yüzdeki ya da vücudun herhangi bir yerindeki benlerden rahatsızlık duyuyorsanız, bu benleri aldırabilirsiniz. Geliştirilen yöntemlerle yüzdeki benler cerrahi olarak alınabildiği gibi lazer yöntemiyle de alınabilmektedir. Bu karar tamamen benlerin yapısına, riskine ve doktorla verilen ortak karara bağlıdır. Yüzdeki benlerin alınmasını gerektiren durumlar şunlardır:

  • Kenar düzensizliği
  • Asimetri
  • Renk tonlarının değişik olması
  • Kaşıntı
  • Kanama
  • Kıllanma
  • Çevresinde kızarıklık
  • Boyutunun normalden büyük olması

Ben Kendi Kendine Geçer Mi?

Yüzdeki benler genelde herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz. Çok nadir olarak ilerde kansere dönüşme riski olan benler alınmalıdır. Benlerin kendi kendine geçmesi pek mümkün değildir. Bununla ilgili ben aldırma operasyonu önerilmektedir. Ayrıca evde yapabileceğiniz doğal yöntemler ile benlerinizden kurtulabilirsiniz.

Yüzdeki Benler Nasıl Yok Edilir?

Görüntü açısından kişileri rahatsız eden yüzdeki kahverengi benler nasıl yok edilir? Yüzdeki benlerden kurtulmanıza yardımcı olacak çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Cerrahi işlem ve lazer tedavisi gibi yöntemlerin yanında şu doğal yöntemlerle benlerden kurtulabilirsiniz:

Kaju: Yarım kase kadar kajuyu suya atarak bir gece bekletin. Bir gün sonra sudan çıkaracağınız kajuyu hamur haline getirin ve yüzünüzdeki benin üzerine sürün. Bu işlemi benin rengi solana dek aksatmadan yapmalısınız.

İyot: Benlerin etrafa yayılmasını engelleyen iyotu benleri azaltmak için kullanabilirsiniz. Bir damla iyotu yüzünüzdeki benin üzerine döktükten sonra kurumasını bekleyin. Bu tedaviyi düzenli olarak günde iki kere uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi: En yararlı doğal ürünlerden olan elma sirkesi, benleri yok etmenin en etkili yollarından biridir. Cildinizi temizledikten ve kuruladıktan sonra benin üzerine elma sirkesini sürün. Daha sonra yara bandı ile üzerini yapıştırın. Bir saat sonrasında yara bandını çıkarabilirsiniz.

Yüzdeki Kahverengi Benler Nasıl Geçer?

Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen kahverengi benler birçok kişiyi rahatsız etmektedir. Nevüs olarak adlandırılan bu benler doğuştan olabileceği gibi sonradan da görülebilmektedir. Peki, yüzdeki kahverengi benler nasıl geçer öğrenmek istemez misiniz? İşte yüzdeki kahverengi benleri geçiren yöntemler:

Soğan Suyu: Cildin beyazlaşmasına yardımcı olan soğan suyu ile benlerinizden de kurtulabilirsiniz. Cildin renk tonunu birkaç ton açabilen soğan suyu yöntemi için bir soğanı ezerek suyunu çıkarın. Bir pamuğa bu sudan birkaç damla damlatarak benlerin üzerine uygulayın ve 40 dakika sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın. Bu işlemin günde iki kez olmak üzere 2 hafta boyunca tekrarlanması önerilir.

Aloe Vera: Cildi besleyerek birçok soruna fayda sağlayan Aloe Vera jeli ile cildinizi ölü hücrelerden arındırarak kahverengi benlerinizden kurtulabilirsiniz. Bir tane Aloe Vera bitkisinden jelini çıkarın ve benlerin üzerine sürün. 3 saat beklettiğiniz jeli soğuk suyla yıkayın.

Yüzdeki Kahverengi Benleri Geçiren Krem

Yüzündeki kahverengi benlerden memnun olmayan ve kurtulmak isteyen kişiler çeşitli yollara başvurmaktadır. Birçok doğal yöntem ile benlerden kurtulmak mümkündür. Ancak bunun dışında yüzdeki kahverengi benleri geçiren krem de bulunmaktadır. Bu kreme eczanelerden veya online satış sitelerinden ulaşabilirsiniz. Kremi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Elma Sirkesi İle Ben Yok Etme

Birçok sağlık sorununda kullanılan doğal yöntemlerin başında gelen elma sirkesi ile ben yok etme mümkündür. Elma sirkesi ile ben yok etmenin nasıl olacağını anlatmadan önce sirkenin tamamen doğal yöntemlerle yapılmış olması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Doğal yöntemlerle elde edilmeyen elma sirkesi içerisinde bulunan kimyasallar cildinize zarar verebilir.

Hem ekonomik hem de doğal olması ile tercih edilen elma sirkesini su ile seyrelterek kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizi tahriş etmeyi önleyebilirsiniz. Bir pamuğa birkaç damla doğal elma sirkesini damlatın ve benlerin üzerine sürün. Daha sonra benlerin üzerini yara bandı ile kapatarak bir saat bekletin. Ben kaybolana kadar her gece bu işlemi uygulayabilirsiniz. Benlerin üzerinde oluşan kabukları kaldırmayın.

Ben İçin Elma Sirkesi Kullananlar

Yüzdeki kahverengi benler için doğal çözüm arayan kişiler, çeşitli forumları ziyaret yapılan yorumları incelemektedirler. Çünkü ben için elma sirkesi kullananlar deneyimlerini paylaşarak diğer kişilere yol göstermektedir. Elma sirkesi ile doğal ben tedavisi uygulayanlar tarafından yapılan yorumların olumlu olduğu görülmektedir. Cildindeki alerji nedeni ile yanma hissettiğini söyleyen bazı yorumlar da mevcuttur. Bu nedenle, alerjisi olan kişilerin elma sirkesini kullanmadan önce doktoruna danışması önerilmektedir.

Bal İle Benden Kurtulma

Tadı ile sofraları süsleyen, antioksidan etkisi ile birçok sağlık sorununa iyi gelen bal ile benden kurtulma yöntemi oldukça popülerdir. Doğal balı ben üzerine sürerek bantla yapıştırın. Bu şekilde bir saat bekleyin ve sonrasında yüzünüzü bol su ile yıkayın. Bu işlemi günde birkaç kez uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınız zaman sonucu bir hafta içerisinde göreceksiniz.

Yüzdeki Benler Nasıl Geçer İbrahim Saraçoğlu

Birçok kişinin sıklıkla araştırdığı benlerden kurtulma yöntemleri arasında özellikle İbrahim Saraçoğlu tarifleri dikkat çekmektedir. Yüzdeki kahverengi benler nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu tarafından detaylı olarak açıklanmıştır. Benler ile oynanmaması gerektiğini söyleyen Saraçoğlu, ben tedavisinde yukarıda anlattığımız elma sirkesini önermiştir. Bununla beraber önerdiği doğal yöntemler şunlardır:

Sarımsak İle Ben Tedavisi: Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağı ben tedavisinde de kullanabilirsiniz. İçerisinde doğal enzimler bulunan sarımsağı ezin ve yatmadan önce benlerin üzerine sürün. Üzerini bandaj ile kapatarak 5 saat bekletin. 5 saat sonrasında yüzünüzü bol su ile yıkayın.

Ananas İle Ben Tedavisi: Bakterileri öldürme özelliği bulunan ananas cilt kremlerinde çok sık kullanılmaktadır. Ben tedavisinde de etkili olan ananasın bir parçasını alarak ben üzerine masaj yapın. Benin yavaş yavaş silinmesini sağlayan bu yöntemi düzenli olarak uygulamalısınız.