19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınMakyajYeni başlayanlar için adım adım makyaj nasıl yapılır?

Yeni başlayanlar için adım adım makyaj nasıl yapılır?

İçerikleri

Makyaj yapmak kendini bakımlı ve öz güvenli hissetmek isteyen kadınların vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Eğer siz de makyaj yapmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu yazımızda en temel ve basit haliyle adım adım makyaj nasıl yapılır? sorusuna cevap bulacaksınız.

İlk adım; temiz bir cilt.

Makyajın ilk ve en önemli adımı temiz bir cilde sahip olmanız. Bunun için makyaja başlamadan önce günlük olarak tercih ettiğiniz bir cilt temizleme ürünü ile cildinizi yağdan ve kirden arındırın.

İkinci adım; nemlendirme.

Makyajınızın uzun süre kalıcı olması ve cildinizle bütünleşerek daha doğal bir sonuç vermesi için bu aşama oldukça önemlidir. Cildinizi nemlendirmek için her zaman kullandığınız nemlendirici kremi tercih edebilir ya da evde doğal ürünlerle kendiniz yaptığınız nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Nemlendiricinizi uyguladıktan sonra üçüncü aşamaya geçmeden önce cildinizin nemlendiriciyi iyice emmesini bekleyin. Bu sırada cildinize hafifçe masaj yapabilirsiniz.

Üçüncü adım; makyaj bazı uygulayın.

Bu adım zorunlu olmamakla birlikte kalıcı ve doğal bir makyaj görünümü isteniyorsa atlanmamalıdır. Makyaj bazınızı seçerken istediğiniz sonuca göre parlak ya da mat bitişli ya da gözenek küçültücü ürünler tercih edebilirisiniz.

Dördüncü adım; ten makyajı.

Ten makyajı başlıcaları fondöten, kapatıcı, allık, bronzer ve aydınlatıcı olmak üzere çeşitli ürünlerden oluşur. İsteğinize bağlı olarak yalnızca cilt lekelerinizi kapatıp bir sonraki aşamaya geçebilir ya da fondöten, allık, bronzer, aydınlatıcı sırasıyla ürünleri uygulayabilirsiniz. Makyaja yeni başladığınız için ürünleri az miktarda uygulamanızda yarar vardır. Bu sayede yapacağınız hatalar daha az göze batacaktır.

Beşinci adım; göz makyajı.

Eğer koyu bir göz makyajı yapacaksınız göz farınız ten makyajınızı bozabileceğinden bu aşamayı ten makyajından önceye alabilirsiniz. Ancak başlangıçta koyu renkli, iddialı göz makyajı yerine açık renkli, doğal tonlarda göz makyajını tercih etmeniz hata payınızı düşürecektir. Göz makyajınızı göz kalemi, rimel ve far uygulayarak tamamlayın.

Altıncı adım; dudak makyajı.

Dudak makyajınıza geçmeden önce dudaklarınızı ölü derilerden arındırmaya ve nemlendirmeye özen gösterin. Daha sonra isteğinize bağlı olarak dudak kalemi, ruj ya da parlatıcı ile dudak makyajınızı tamamlayın.

Son adım; sabitleme.

Makyajınızın akmaması, cildinizle bütünleşmesi ve uzun süre kalıcı olması için sabitlemenizde fayda vardır. Bunun için isteğinize bağlı olarak parlak ya da mat bitişli makyaj sabitleyici ürünleri tercih edebilirsiniz.