28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaKadınCilt BakımıVazelin geciktirir mi, kayganlaştırıcı olarak kullanılır mı?

Vazelin geciktirir mi, kayganlaştırıcı olarak kullanılır mı?

Vazelin, tesadüfen keşfedilen ve sağlık açısından sayısız faydası olan bir üründür. Kullanım alanı çok geniş olan vazelinin özellikle cilt yaralarına iyi geldiği belirtilmektedir. Yapılan çeşitli çalışmalar sonrasında vazelinin ellerde ve deri yüzeyinde oluşan yaraları iyileştirdiği belirlenmiştir. Peki, vazelin başka ne işe yarar? Vazelin neye iyi gelir? Vazelin nerelere sürülür? Vazelin ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtını siz değerli okurlarımız için araştırdık.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Günlük hayatta en çok kullanılan kremlerin başında gelen vazelin; iş yerlerinde, evlerde, okullarda, ofislerde mutlaka bulunan bir üründür. Kozmetik sektöründe çok sık yer verilen vazelin merhem olarak kullanılmaktadır. Bununla beraber pansuman açısından koruyucu özellik taşımaktadır. Bozulmayan bir özelliğe sahip olan vazelin kokmadığı gibi cildi tahriş de etmemektedir.

Vazelin Nedir?

Cildi besleyen, çatlayan cildi iyileştiren ve cildi nemlendiren vazelin nedir sorusuna birçok cevap verilebilmektedir. Petrolden elde edilmekte olan atıklarla hazırlanan vazelin doğal bir özdür. Petrol jelatini olarak da bilinen vazelin şeffaf, kokusuz ve yoğun dokulu bir üründür. Sağlığı ve güzelliği teşvik eden vazelinin birçok faydası bulunmaktadır. Mineral özelliğe sahip olan vazelinin alerji yapma riski de yoktur.

Cildi nemlendiren vazelin cilt üzerindeki nemin buharlaşmasını engellemektedir. Vazelin hem A hem de B vitamini yönünden zengindir. Bu özelliği ile ciltte oluşan hasarları çok güzel bir şekilde onarmaktadır. Yanma, yüzeysel yaralanma ve tahriş gibi durumlarda vazelin çok iyi bir kurtarıcı olmaktadır. Vazelin ayrıca cilde dokunacak herhangi bir şeyden cildi izole etmektedir.

Vazelin Ne İşe Yarar?
Vazelin Ne İşe Yarar?

Vazelin Ne İşe Yarar?

Kullanım alanı çok geniş olan vazelinin özellikle cilde olan faydaları ön plandadır. Yapılan çeşitli araştırmalar sonrasında vazelinin el ve ciltte oluşan yaraları iyileştirdiği tespit edilmiştir. 1859 yılında ilk olarak keşfedilen vazelin ne işe yarar detaylı çalışmalar sonucu belirlenmiştir. Vazelinin özellikle nemlendirme özelliğinin çatlaklara iyi geldiği belirlenmiştir. Bu özelliği sebebi ile birçok kişi topuklarda, dirseklerde veya vücudun diğer bazı bölümlerinde oluşan çatlaklar için vazelini tercih etmektedir.

Kış aylarının gelmesi ile beraber özellikle kuru çatlaklar için vazelin etkili bir kremdir. Ayrıca bileklerde oluşan burkulma ağrılarına vazelin ile yapılan masaj iyi gelmektedir. Yaralar ve deri iltihaplarının iyileşmesi konusunda da vazelin büyük bir işleve sahiptir. Kaslarda ve eklemlerde rahatlama sağlayan vazelin, sporcu yaralanmalarında çok sık kullanılmaktadır. Bunun yanında eklem ağrıları ve romatizma rahatsızlıklarında da vazelin iyileştirici bir etkiye sahiptir.

Vazelin Neye İyi Gelir?

Bir tür nemlendirici olan vazelin deride oluşan kırışıklıkların ve çatlakların giderilmesine iyi gelir. Bilek ya da boyun bölümlerine sürüldüğü zaman parfüm kullanmış hissi yaratan vazelinin hoş bir kokusu vardır. Birçok kişi tarafından kullanılan vazelin neye iyi gelir tam olarak bilinmemektedir. Cildin normalden daha parlak görünmesini sağlayan vazelin dudaklara da iyi gelmektedir.

Ciltteki nemi hapseden vazelin sayesinde cilt yumuşacık olur. Ayrıca vazelinin sıyrıklar ve küçük kesiklere de iyi geldiği belirtilmektedir. Soğuk havalarda çatlayan dudaklara iyi gelen vazelin, dudakların korunmasına yardımcı olmaktadır. Güzel görünümlü kaşlara sahip olmak isteyenlerin tercihi olan vazelin, kaşların kolay şekil almasını sağlamaktadır. Ayrıca kaşları daha dikkat çekici hale getirmektedir.

Vazelinin Faydaları Neler?

Bakım kremi olarak tercih edilebilen vazelinin faydaları bir hayli fazladır. Özellikle cilt kuruluğunu gideren vazelinin cilde sağladığı faydalar dikkat çekicidir. Hemen her evde bulunan vazelinin sağladığı temel faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltte oluşan yaralara, çatlaklara ve çiziklere iyi gelir.
  • Yanık tedavisinde kullanılır.
  • Kurumaya bağlı olarak oluşan pul pul dökülmeleri geçirir.
  • Cildin nem dengesini düzenler.
  • Diz ve dirseklerde oluşan kararmaları geçirir.
  • Cilde parlak bir görünüm kazandırır.
  • Ayakta oluşan nasır ve çatlakları tedavi eder.
  • Ölü hücrelerin vücuttan kolay bir şekilde atılmasına yardımcı olur.
  • Dudak çatlaklarını önler ve oluşan çatlakların iyileşmesini sağlar.
  • Kirpik dökülmesine iyi gelir.
  • Yüksek orandaki mineral içeriği sayesinde kaşların gürleşmesine yardımcı olur.
  • Tırnak bakımında kullanılır.
  • Tırnak kırılmalarına iyi gelir.
  • Bebeklerde kızarıklık ve pişik için kullanılır.
  • Gözaltı kırışıklarına ve torbalarına iyi gelir.
  • Sivilceler üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur.
  • Parfüm sıkılan yerin üstüne sürüldüğü zaman kokunun kalıcı olmasını sağlar.
  • Deri kıyafetlere ve eşyalara sürüldüğü zaman eşyaların yeni gibi parlamasına yardımcı olur.
Vazelinle Çizik Giderme Nasıl Yapılır?
Vazelinle Çizik Giderme Nasıl Yapılır?

Vazelinle Çizik Giderme Nasıl Yapılır?

Vazelinin bitmek bilmeyen faydalarından yazımızın ilk kısmında bahsettik. Ancak vazelinin birçok kişi tarafından bilinmeyen vazelinle çizik giderme nasıl yapılır faydasından bahsedeceğiz. Evdeki mobilyalarda oluşan çizikler çok can sıkıcı olmaktadır. Çeşitli nedenlerle oluşan bu çizikler kötü bir görüntüye sebep olmaktadır. Herhangi bir boyama işlemi yapmadan vazelin sayesinde çizikleri giderebilirsiniz.

Mobilyalarınızda çiziklerin olduğu bölgeye vazelini belirli bir miktarda sürün. Akşam saatlerinde süreceğiniz vazelini sabaha kadar bekletin. Sabah mobilyanıza baktığınızda çiziğin yok olduğunu görecekseniz. Şişen ahşaptaki çizik bölgeler vazelin ile dolacağı için çiziğin kaybolmasını sağlayacaktır. Dolan kısımlardan arta kalan vazelini temiz bir bezle silebilirsiniz.

Vazelin Yüze Sürülür Mü?

Vazelin yüze sürülür mü sorusu özellikle cilt bakımına önem veren kişiler tarafından çok merak edilmektedir. Vazelin yüze sürülebilir. Ancak her ihtimale karşı vazelini yüzünüzde kullanmadan önce cilt doktoruna danışmanız önerilmektedir. Yüz kısmında akne ve sivilce bulunan kişilerin vazelin kullanmamaları tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde vazelin sivilceleri tetikleyerek sivilcelerin artmasına neden olabilir.

Vazelin Kirpik Uzatır Mı?

Uzun ve kıvrım kıvrım kirpikler herkesin hayalidir. Ancak bazı kişiler bu hayale doğuştan sahip olurken, bazı kişilerin kirpikleri çok kısa ve düz olmaktadır. Kısa ve düz kirpiğe sahip olan kişiler için etkileyici bir ürün olan vazelin, kirpiklerin uzamasına yardımcı olmaktadır. Kirpik diplerinin beslenmesini sağlayan vazelin, kirpiklerin yeniden gür bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır. Vazelini gece yatmadan önce kirpiklerinize maskara fırçası ile sürebilirsiniz.

Vazelin Ağrıya İyi Gelir Mi?

Vazelinin faydalarından biri de, ağrıları hafifletmesidir. Eklemlerde ve kaslarda rahatlama sağlayan vazelin, ağrının azalmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle sporcu yaralanmalarında vazelin ilk olarak kullanılan ürünler arasındadır. Ayrıca eklem ağrıları ve romatizma için de vazelin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Vazelin Alerjiye İyi Gelir Mi?

Alerjiler özellikle bahar aylarının gelmesi ile beraber artmaktadır. Alerjisi olan kişilerde burun ve dudak bölümünde alerjinin belirtileri görülmektedir. Yapılan araştırmalar çerçevesinde, dışarıya çıkmadan hemen önce burun kanalarına ve dudak üzerine sürülen vazelinin alerjiyi hafiflettiği belirlenmiştir. Doktorunuza danışarak alerji için vazelini kullanabilirsiniz.

Vazelin Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Öksürük birçok kişinin canını sıkan sağlık sorunlarından biridir. Özellikle gece artan öksürük, kişinin uyku kalitesini azaltmaktadır. Vazelinin direkt olarak öksürüğü kestiğine dair bir çalışma yoktur. Ancak boğaz kısmına vazelin ile yapılan masajın boğazı yumuşatması sayesinde öksürüğü hafifleteceği belirtilmektedir.

Vazelin Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Faydaları bir hayli fazla olan vazelinin cilt lekelerine iyi geldiği belirtilmektedir. Vazelinin özellikle güneş lekelerine iyi geldiği belirlenmiştir. Güneş lekelerinin üzerine akşam yatmadan önce sürülen vazelinin lekeleri azalttığı tespit edilmiştir.

Vazelin Cilt Kırışıklığına İyi Gelir Mi?

Vazelin birçok farklı cilt bakım kreminin içeriğinde kullanılan bir üründür. Buradan vazelinin cilde iyi geldiği anlaşılmaktadır. Özellikle kırışıklık sorunu yaşayanlar için vazelin cilt kırışıklığına iyi gelir mi? sorusunun yanıtı çok önemlidir. Cilde esnekliğini geri kazandıran vazelin, ciltte oluşan kırışıklıkların azalmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kırışıklık oluşmadan kullanıldığı zaman kırışıklığın oluşmasını da engellemektedir.

Vazelin Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Cildi çok iyi bir şekilde nemlendiren vazelin çatlaklara iyi gelmektedir. Cilt kuruluğunu gideren vazelinin cilde faydaları bir hayli fazladır. Çatlaklarla mücadele eden kişilerin ilk tercihi olan vazelin, çatlakların tedavi olmasını sağlamaktadır.

Vazelin Basura İyi Gelir Mi?

Ağrılı ve sıkıntılı bir sağlık sorunu olan basur, birçok kişinin başına gelmektedir. Basur olan bölgeye sürüldüğü zaman koruyucu bir bariyer oluşturan vazelinin hemoroidleri yumuşatma etkisi vardır. Kaşıntıyı ve daha fazla hasarı önlemek için basur hastalarına vazelin kullanmaları önerilmektedir.

Vazelin Çillere İyi Gelir Mi?

Güneş lekelerini ve sıyrıkları geçiren vazelinin çillere iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Bu nedenle cilt doktorunuza danışmadan çiller için vazelini kullanmanız tavsiye edilmemektedir.

Vazelin Varise İyi Gelir Mi?

Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan varis nedeniyle ağrı çeken birçok kişi vardır. Vazelin direkt olarak varisi geçirmese de varisin yarattığı şişliği ve ağrıyı hafifletmektedir.

Vazelin Pişiğe İyi Gelir Mi?
Vazelin Pişiğe İyi Gelir Mi?

Vazelin Pişiğe İyi Gelir Mi?

Kullanım alanı oldukça geniş olan vazelin çatlak, yanık, kuruluk, morarma ve pişik gibi çok çeşitli cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Koruyucu bir bariyer oluşturan vazelin sayesinde pişiğin yarattığı acı ve tahriş azalmaktadır.

Vazelin Egzamaya İyi Gelir Mi?

Aşırı kuruyan ve zamanla egzama belirtileri gösteren cilde doktor gözetiminde vazelin kullanımı tavsiye edilmektedir. Vazelin sayesinde egzamaya bağlı olarak oluşan döküntü, kaşıntı ve tahrişler giderilmektedir.

Vazelin Mantara İyi Gelir Mi?

Vazelin mantar tedavisinde kullanılan bir ürün değildir. Ciltteki birçok soruna iyi gelen vazelinin mantara iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma yoktur.

Vazelin Selülite İyi Gelir Mi?

Deride portakal kabuğu görünümüne neden olan selülit, özellikle kadınların korkulu rüyalarından biridir. Sık kilo alıp verme ve yanlış beslenme düzenine bağlı olarak oluşan selülit için vazelini kullanabilirsiniz. Selülit oluşan bölgeye düzenli olarak vazelin sürdüğünüz zaman selülit görünümünün azaldığını göreceksiniz.

Vazelin Morluklara İyi Gelir Mi?

Cildi nemlendirmesi ile ün kazanan vazelin morlukların da hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Morluk olan bölgeye az miktarda vazelini sürerek masaj yapabilirsiniz.

Vazelin Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Vazelin güneş yanığında kullanılan etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Güneş yanığı oluşan bölgelere gece yatmadan vazelini az miktarda sürün ve sabaha kadar bekletin. Bu sayede hem yanıkların hem de güneş lekelerinin azaldığını göreceksiniz. Tamamen doğal olan vazelinin bir yan etkisi de olmayacaktır.

Vazelin Topuk Dikenine İyi Gelir Mi?

Vazelinin topuk dikenine iyi geldiği belirtilmektedir. Yarım limon suyu ile vazelini karıştırarak içerisine bir tane ezilmiş aspirini ekleyin. Bu karışımı her gece taze hazırlayarak topuğunuza sürerek topuğunuzu sarın. 3 gün bu kürü uygulayabilirsiniz.

Vazelin Uçuk İzine İyi Gelir Mi?

Vazelin özellikle dudaklarda oluşan çatlak ve uçuk tedavisinde etkili bir kremdir. Uçuk nedeniyle dudakta oluşan izin üzerine düzenli olarak vazelini sürebilirsiniz.

Vazelin Topuk Çatlaklarına İyi Gelir Mi?

Topuk çatlakları kişinin ciddi ağrı çekmesine neden olan bir sorundur. Topuk çatlaklarını vazelin ile evde doğal bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Gece yatmadan önce ayaklarınızı ılık suyla yıkayın ve kurulayın. Daha sonra topuklarınıza bir miktar vazelin sürün ve masaj yapın.

Vazelin Saç Çıkarır Mı, Uzatır Mı?

Bir çeşit mineral yağ olan vazelin saçları besleyerek uzamasına yardımcı olmaktadır. Saçları kökten uca besleyen vazelin, haftada 1-2 kez saç diplerine sürülebilir. Bu sayede saç kökleri canlanarak daha çok saç çıkması ve saçların uzaması sağlanır.

Vazelin Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Vazelin genital bölgeye sürülebilir. Ancak genital bölgenin iç kısmına sürülmemesi tavsiye edilmektedir. Genital bölgenin iç kısmı dikkat gerektirmektedir. Bu nedenle genital bölgenin dış kısmına vazelinin sürülmesi önerilmektedir.

Vazelin Vajinayı Beyazlatır Mı?

Vajinal bölgenin beyazlaması için vazelinden yardım alınabilir. 1 çay kaşığı kadar vazelin ile 1 çay kaşığı limon suyu ve yarım bardak elma suyunu karıştırın. Bu karışımı vajinal bölgeye uygulayın. Ancak bu bölgenin kuru olmasına dikkat edilmelidir. Vajinanın dış kısmına süreceğiniz bu karışımı iç kısımlara sürmeniz önerilmemektedir.

Vazelin Vajina Mantara İyi Gelir Mi?
Vazelin Vajina Mantara İyi Gelir Mi?

Vazelin Vajina Mantara İyi Gelir Mi?

Vajinal mantar özellikle kaşıntı ve kızarıklığa neden olmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için tamamen doğal içeriğe sahip olan vazelini kullanabilirsiniz. Temiz bir kap içerisine yarım kahve fincanı kadar kükürt ve 100 gram kadar vazelini ekleyerek karıştırın. İçerisine su ekleyerek karışımı krem haline getirin ve mantar bölgesine sürün. Bu işlem günde iki defa uygulanabilir. Her ihtimale karşı karışımı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Vazelin Memeye Sürülür Mü?

Vazelinin cilde olan faydaları yadsınamaz. Ancak vazelinin göğüs büyütme amacı ile memeye sürülmesi önerilmez. Vazelinin göğüsleri büyütme etkisi yoktur.

Vazelin Dudağa Sürülür Mü?

Yoğun bir nemlendirici olan vazelin dudağa sürülebilir. Piyasada yer alan birçok pahalı dudak nemlendiricilerine rakip olarak özelliğe bile sahiptir.

Vazelin Dudak Büyütür Mü?
Vazelin Dudak Büyütür Mü?

Vazelin Dudak Büyütür Mü?

Dolgun dudaklara sahip olmak isteyen kişilere mucizevi etkiler yaratan vazelin önerilmektedir. Vazelini tarçın veya bal ile karıştırdıktan sonra dudaklarınıza uygulayın ve 5 dakika kadar bekletin. Beş dakika sonunda vazelin dudak büyütür mü? Sorusunun yanıtının evet olduğunu deneyimleyerek görmüş olacaksınız. Vazelin dudakların dolgun görünmesini sağlamaktadır.

Vazelin Dudak Çatlağına İyi Gelir Mi?

Dudak çatlağının doğal tedavi yöntemlerinden biri vazelindir. İçeriği doğal olan ve nemlendirici özelliği bulunan vazelin, dudakları besleyerek çatlakları tedavi etmektedir.

Vazelin Göğüs Büyütme Nasıl Yapılır?

Vazelinin göğüs büyütme etkisi yoktur. Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, vazelin göğüslerde kan akışını hızlandırmaktadır. Bu sayede o anlık göğüsler büyük görünse de kalıcı olarak bir büyütme söz konusu değildir.

Vazelin ile Kirpik Uzatma Nasıl Yapılır?

Doğal vazelin yağı sayesinde kısa kirpiklerinizden kurtularak uzun ve gür kirpiklere sahip olabilirsiniz. Gece yatmadan önce vazelin yağını kirpiklerinize sürebilirsiniz. Düzenli kullanım sayesinde kirpik köklerini besleyen vazelin, yeni kirpiklerin çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Vazelin ile Kaş Gürleştirme Nasıl Yapılır?

Kaşlara düzenli olarak sürülen vazelin, kaşları besleyerek kaşların dökülmesini engellemektedir. Geceleri uyumadan önce pamuk veya kulak çubuğu ile kaşlarınıza vazelin sürebilirsiniz. Bu işlemi her gece düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.

Vazelin ile Tırnak Uzatma Nasıl Yapılır?

Tırnakları besleyerek tırnak kırılmalarını önleyen vazelin, tırnakların uzamasına da yardımcı olmaktadır. İçeriğinde E vitamini bulunan vazelin tırnakların uzamasını sağlamaktadır. Her gece tırnaklarınıza vazelin sürerek kısa zamanda tırnaklarınızın uzadığını görebilirsiniz.

Vazelin Göz Altı Torbası İçin Kullanılır Mı?

Göz altı torbalarından kurtulmak için vazelinin doğal etkilerinden yararlanabilirsiniz. İçeriğindeki mineraller sayesinde her gece sürülen vazelin ile göz altı torbalarının görünümü hafifleyecektir.

Vazelin Kalçayı Büyütür Mü?

Birçok kişi vazelin kalçayı büyütür mü? merak etmektedir. Aynı göğüslerde olduğu gibi kalçada da anlık kan akışı hızı nedeniyle etkili olan vazelin kalıcı olarak kalçaları büyütmemektedir.

Vazelin Geciktirir Mi?
Vazelin Geciktirir Mi?

Vazelin Geciktirir Mi?

Erken boşalma sorunu yaşayan kişilere vazelin kullanmaları önerilmektedir. Cinsel ilişki sırasında sürtünmeyi azaltacak olan vazelin erken boşalmanın da önüne geçmektedir.

Vazelin Kayganlaştırıcı Olarak Kullanılır Mı?

Vazelini kayganlaştırıcı olarak kullanan birçok kişi vardır. Bazı uzmanlar vazelinin kayganlaştırıcı olarak kullanılmasında bir sakınca görmez. Ancak bazı uzmanlar vazelinin kayganlaştırıcı olarak kullanılmasının enfeksiyona neden olacağını belirtmektedir.

Vajinaya Vazelin Sürmek Zararlı Mı?

Vazelin vajinaya sürülebilen bir kremdir. Ancak vazelinin vajinanın iç kısmına değil dış kısmına sürülmesi önerilmektedir.

Vazelin Zararları Neler?

Faydaları saymakla bitmeyen vazelinin bazı zararları da mevcuttur. Bu nedenle vazelin zararları neler? öğrenmeniz önemlidir. Vazelinin zararları şu şekilde maddeler halinde sıralanabilir:

  • Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerde cilt rahatsızlıklarına neden olabilir.
  • Yağ dokusunun artmasına neden olur.
  • Östrojen hormonuna bağlı olan sorunları artırır.
  • Adet dönemi sorunlarına neden olur.
  • Kısırlığa neden olabilir.

Vazelin Fiyatı Ne Kadar?

Birçok farklı markanın ürettiği vazelin çeşitleri bulunmaktadır. Markaya ve ürünün boyutuna göre vazelinin fiyatları 10 – 50 TL arasında değişmektedir.