19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıTretin krem cildi soyar mı, kullananların yorumları neler?

Tretin krem cildi soyar mı, kullananların yorumları neler?

Tretin krem, sivilceler ve cilt lekeleri için kurtarıcı olarak görülen kremlerin başında gelmektedir. Sadece eczanelerde satılan Tretin krem hakkında kapsamlı araştırma yapan kişi sayısı son dönemlerde artmıştır. Bu artışa istinaden sizlere Tretin krem hakkında önemli bilgiler sunmak istiyoruz. Tretin krem nedir? Tretin krem ne işe yarar? Tretin krem nasıl kullanılır gibi önemli soruların yanıtını makalemizin devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

İçeriğindeki etken maddesi sayesinde cilt hücrelerini beslemeye yardımcı olan Tretin krem, cildin beslenmesini sağlar. Derinin kendisini onarmasını sağlayan Tretin kremi kullanım önerisine uygun olarak uygulamak önemlidir. Etkisini kısa sürede göstererek cilt lekelerinden kurtulmayı sağlayan Tretin kremi doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Tretin Krem Nedir?

Tretinoin etken maddesi ile cilt yüzeyinde oluşan sorunları tedavi eden Tretin krem nedir sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Online sistem üzerinde en çok aranan kremlerden olan Tretin krem beyaz renklidir ve 30 gramlık tüplerde satılmaktadır. Topikal bir ilaç olan Tretin krem temelde sivilce tedavisi için kullanılmaktadır. Tretin krem, sivilce ve aknelerin sayısını azaltırken şiddetini de azaltarak yok etmektedir.

Retiniod adı verilen ilaç gruba ait olan Tretin krem, cilt hücrelerinin yaşam döngüsünün hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Tretin kremin etken maddesi, A vitamininin sentetik formlarından biridir. Bu nedenle Tretin krem sivilce ile beraber ince çizgiler, yaşlılık kırışıklıkları, lekeler ve hafif çukurluk için de kullanılmaktadır.

Tretin Krem Ne İşe Yarar?
Tretin Krem Ne İşe Yarar?

Tretin Krem Ne İşe Yarar?

Yaşın ilerlemesi ve dış etmenlerin etkisi ile cilt üzerinde bazı lekeler meydana gelmektedir. Birçok kişi bu lekeler için doğal yöntemler uygulamaktadır. Ancak bazı lekeler deri üzerinden silinmeyebilir. Cilt yüzeyinde meydana gelen hasarı ve lekeleri iyileştirmek için kullanılan Tretin krem ne işe yarar öğrendiğiniz zaman bu kremden vazgeçemediğinizi göreceksiniz. İçeriğinde yer alan etken maddeler sayesinde cilt lekelerine iyi gelen Tretin kremin genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt yüzeyindeki lekeleri yok eder.
  • Kırışıklıklara iyi gelir.
  • Güneş lekelerine iyi gelir.
  • Yaşlılık lekelerine iyi gelir.
  • Cilt yüzeyinde birikmiş olan kiri temizler.
  • Deri altında birikmiş olan yağ tabakalarını temizler.
  • İltihaplı sivilceleri iyileştirir.
  • Deri soyma özelliğine sahiptir. Bu sayede ölü hücreleri temizleyerek yeni bir cildin ortaya çıkmasına yardımcı olur.
  • Hamilelik lekelerine iyi gelir.
  • Göz çevresinde oluşan kırışıklığa iyi gelir.

Tretin Krem Ne İçin Kullanılır?

Geniş kapsamlı faydaları sebebi ile Tretin krem ne için kullanılır merak edilmektedir. Tretin krem cilt sorunları için kullanılan özel bir kremdir. Cilt yüzeyinde çeşitli nedenlere bağlı oluşan lekeler, iltihaplı sivilceler, kırışıklıklar, siyah noktalar gibi farklı cilt sorunları için doktorunuza danışarak Tretin kremi kullanabilirsiniz.

Tretin Krem Nasıl Kullanılır?

Elde edeceğiniz faydayı artırmak için Tretin krem nasıl kullanılır öğrenmeniz gerekmektedir. Doktorunuz cilt sorununuza göre Tretin kremin nasıl kullanılacağını söylemektedir. Doktorunuz tarafından kullanım önerisi yapılmadığı zaman Tretin kremi günde bir kere geceleri uygulamalısınız. Kremi parmağınızın ucunda az miktarda alarak sorunlu bölgeye sürebilirsiniz. Tretin kremi kullandıktan sonra güneşe çıkılmaması gerekmektedir. Bu nedenle geceleri sürülmesi önerilmektedir.

Tretin Krem Kaç Ay Kullanılır?

Tretin kremden istenilen etkiyi alabilmek için düzenli kullanım çok önemlidir. Kişinin cilt sorununa göre değişmekle beraber, Tretin kremin 3 – 6 ay kullanılması ile etkili sonuçlar alınabileceği belirtilmektedir.

Tretin Krem Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Tretin Krem kullanıldığı andan itibaren etkisini göstermeye başlamaktadır. Ancak etkin bir sonuç için en az üç ay kremin düzenli olarak kullanılması önerilmektedir.

Tretin Krem Emziren Anneler Kullanılır ?

Emziren anneler, Tretin kremi kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdırlar.

Tretin Krem Gebelikte (Hamilelikte) Kullanılır ?

Tretinoin içeren kremlerin hamilelik döneminde kullanılması çok sakıncalıdır. Bu nedenle Tretin krem hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Net bilgi almak için doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Tretin Krem Göz Çevresine Sürülür Mü?

Birçok kişi Tretin krem göz çevresine sürülür merak etmektedir. Tretin kremi, göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken göz içine sürmemeye dikkat etmelisiniz.

Tretin Krem Gözeneklere İyi Gelir Mi?

Tretin Krem düzenli kullanıldığı zaman gözeneklere iyi gelen bir kremdir. Cildin esnekliğini koruyan Tretin krem, gözeneklerin de kapanmasına yardımcı olmaktadır.

Tretin Krem Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?

Tretin krem temelde sivilce izlerini iyileştirmesi amacıyla hazırlanmıştır. Etken maddeleri sayesinde sivilce nedeniyle oluşan izleri geçirmektedir. Ancak düzenli kullanım ve sabır çok önemlidir.

Tretin Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Tretin krem vücutta oluşan çatlak sorunları için kullanılabilmektedir. Doktorunuza danışarak Tretin kremi çatlaklar için kullanabilirsiniz.

Tretin Krem Siyah Noktalara İyi Gelir Mi?

Cilt altında bulunan yağ ve kir tabakası birleşerek siyah noktalara neden olmaktadır. Tretin krem, deri üzerindeki ve altındaki yağ tabakalarını temizleyerek siyah noktalara iyi gelmektedir.

Tretin Krem Cilt Lekeleri İçin Kullanılır Mı?

Tretin krem cilt lekeleri için kullanılır merak edilen bir konudur. Cilt lekeleri için kurtarıcı olarak görülen Tretin krem, düzenli kullanıldığı zaman cilt lekelerini iyileştirmektedir.

Tretin Krem Güneş Lekeleri İçin Kullanılır ?

Tretin krem etkisini kısa süre içerisinde gösteren nadir kremlerden biridir. Tretin kremi güneş lekeleri için kullanabilirsiniz. Tretin kremi kullandıktan sonra güneşe çıkmamaya dikkat etmelisiniz.

Tretin Krem Cildi Soyar Mi?

Tretin krem kullanıldığı zaman cildi soyabilir. Ayrıca pul pul dökülmelere de neden olabilir. Ancak bu geçici bir durumdur ve zamanla bu etki azalacaktır.

Tretin Krem Sivilce Yapar , Çıkarır ?

Bazı kremler kullanıldığı ilk günlerde sivilce çıkarır ancak sonradan tüm sivilcelerin geçmesine yardımcı olur. Tretin kremin böyle bir yan etkisi yoktur. Düzenli kullanıldığı zaman ciltte oluşan sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur.

Tretin Krem Tüylenme Yapar Mı?

Tretin krem cildin alt tabakasını beslerken tüy köklerini de beslemektedir. Bu nedenle çok uzun süreli kullanımlarda tüylenmeye neden olabilir. Doktorunuza danışarak Tretin kremi ne kadar kullanmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Tretin Krem Genital Bölgede Kullanılır ?

Tretin krem yüz bölgesi için tasarlanan bir kremdir. Bu nedenle Tretin krem genital bölgede kullanılır sorusuna net bir şekilde hayır yanıtı verilebilir. Tretin kremi amacına uygun olarak kullanmanız önerilmektedir.

Tretin Krem Saç Çıkarır ?

Tretin krem tüylenmeye neden olduğu için Tretin krem saç çıkarır merak edilmektedir. Ancak Tretin kremin saç çıkarma gibi bir etkisi yoktur.

Tretin Krem Yüze Sürülür ?

Tretin krem bir yüz kremidir. Ciltte oluşan sivilce, siyah nokta ve leke gibi sorunlara iyi gelmektedir. Yani Tretin krem yüze sürülebilir.

Tretin Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremin olduğu gibi Tretin kremin de yan etkileri vardır. Tretin kremin en yaygın yan etkisi, yanma hissi ve tahriştir. Özellikle hassas ciltlerde görülen bu yan etkiler geçicidir. Kremin uygulandığı bölgede kaşıntı ve kızarıklık oluşabilir. Kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde nefes almada zorluk görülebilir. Bu durumda kremin kullanılması bırakılarak doktora danışılmalıdır.

Tretin Krem Yüzümü Yaktı Ne Yapmalıyım?

Tretin krem normalden fazla kullanıldığı zaman yüzünüzü yakabilir. Ayrıca kremi kullandıktan sonra güneşe çıkmakta yüzün yanmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda cildinize nemlendirici bile sürmeden doktorunuza gitmeniz tavsiye edilmektedir.

Tretin Kremi Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Tretin krem reçeteli satılan bir kremdir. Ancak SGK tarafından karşılanmamaktadır.

Tretin Krem Muadili Kremler Neler?

Eczanelerde Tretin kremi bulamadığınız zaman Acnelyse kremi kullanabilirsiniz. Tabiki öncelikle doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Tretin Krem Mi Acnelyse Krem Mi Daha İyi?

Her iki krem de akne ve sivilce tedavisi için kullanılmaktadır. Acnelyse kremin ayrıca bir nemlendirme etkisi bulunmaktadır. Bunun dışında iki kremin de etkileri aynıdır. Ancak genelde Tretin krem daha çok reçete edilmektedir.

Tretin Krem Reçetesiz Satın Alınır ?

Tretin krem hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satın alınabilir. Ancak reçeteli olsa bile devlet tarafından karşılanmaz.

Tretin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Tretin krem güncel fiyatı 127 TL’dir.

Tretin Krem Kullananların Yorumları Neler?

Tretin krem kullananların yorumları incelendiği zaman kremin ne kadar etkili olduğu anlaşılmaktadır. Tretin kremin düzenli kullanım ile beraber sivilceleri ve izleri yok ettiği belirtilmektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!