19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt için en iyi ilaç SUDOCREM nedir, ne işe yarar? Nasıl kullanılır?

Cilt için en iyi ilaç SUDOCREM nedir, ne işe yarar? Nasıl kullanılır?

Günümüzde en popüler konulardan biri olan ve birçok kişi tarafından araştırılan Sudocrem kremi hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. İlk olarak sudocrem ne işe yarar, sudo kremin faydaları, sudo kremi cilde sürmek için neler yapmalıyız sizlerle makalemizde paylaşacağız.

İçerikleri

Her kadın güzel olmayı, pürüzsüz bir cilde sahip olmayı hayal eder. Özellikle en güzel zamanlarımızda, düğünlerimizde yaşadığımız stresle inatla çıkan sivilcelerimiz bizim güzel anılar biriktireceğimiz zamanlara moral bozukluğu bırakabilir. Her insan gününün kusursuz olmasını istediği gibi cildinin de kusursuz olmasını ister.

Bu zamana kadar birçok marka birçok krem cilt yenilemede çığır açıp değer kazanmıştır. Her zaman bir doktor tavsiyesi üzerine krem kullanmak en sağlıklı yöntemdir. Bebek gibi bir cilde sahip olmak isterseniz Sudocrem kremini sizlere öneriyoruz. Reçetesiz satılan sudocrem kremi öncelikle pişiklerde ve cilt lekelerinde kullanılır. Her kullanımdan önce cildinizi mutlaka ılık suyla temizleyin

Sudocrem Nedir?

Sudocrem, 1931’de İrlanda Dublin merkezli eczacı Thomas Smithtarafından geliştirildi. Başlangıçta “Smith’in Kreması”daha sonra “Yatıştırıcı Krem” olarak adlandırıldı.

Sudocrem içeriği olarak Çinko Oksit, Benzil Benzoat, Saf su ve Benzl Phenil Menthanol B bulunan bu krem, ilk olarak 1931 İrlanda da üretilmiş ve o günden itibaren içeriğinde hiçbir şekilde değişiklik yapılmamıştır.

Yıllardır bebeklerimizin pişiklerinde, egzama gibi sorunlarda, tahrişler de iyileştirme yapmak amacıyla kullandığımız bu krem uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Sudocrem, koruyu bir tabaka oluşturmakla beraber bebeklerdeki bez bağlama sonucunda idrardan oluşan pişik ve tahrişi gidermekte büyük bir faydası vardır. İçerisindeki bileşenleri sayesinde cilt sorunları tedavisinde de bir numaraları marka haline gelmiştir.

Demet Akalın’ın sosyal medya durumunda ’’faydasını çok gördüm’’ yazısını paylaşınca herkesin ilgi ve merak odağı olduğu bu krem çok kişi tarafından rağbet görmüştür.

Bebeklerde birçok faydasının görülmesi üzerine kadınlar da cilt bakımında sudocrem kremini kullanmaya başladı. Bu krem ile sivilcelerin kısa sürede yok olması, cildi onarmada, güneş yanıkları ve cilt lekelerini tedavi etmede büyük etkisi görülmüştür. Hiçbir zararı olmayan bu kremin yine de kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır

SUDOCREM Faydaları Neler?

  • Pişikleri yok eder.
  • Bütün cilt tipleri için ideal olarak formülize edilmiştir
  • Sudo krem, koruyucu alan oluşturmasını sağlayan, su geçirmez bir yapısı vardır, bu yapı, cilt ile temas ederek tahriş olmasına sebep olan tüm etkenleri yok eder
  • Hassas ve tahriş olmuş ciltlerde fayda sağlar.
  • Yatak yaralarında kullanılır
  • Bebeklerin hassas ciltlerinde koruyucu bariyer görevi üstlenir ve korunmaya yardımcı olur.
  • Sudocrem cildin korunmasını arttırır. Cildi korur ve sakinleştirir.
  • Çocuk bezlerinin sebebiyet verdiği kızarıklığı ve aynı şekilde tahrişi önlemekte etkilidir..
  • Cildinizi pürüzsüz ve yumuşak yapmaya yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarında sıkça kullanılırken aynı zamanda küçük yaralanmalarda iyileşmeye yardımcı olur.

Sudocrem kreminin faydalarının olduğu gibi aşırı kullanımda özellikle yüz bölgesinde yağlanma sonucunda sivilce oluşumuna da yol açabilir. Bu yüzden zamanın da ve kararında kullanmak etkili ve sağlıklı yöntemdir

Sudocrem Nasıl Kullanılır ?

Ciltte beyaz bir tabaka bırakan sudocrem kremini özellikle uzmanların tavsiyesi üzerine gece kullanılması önerilmiştir. Bu yüzden dışarıda bir işiniz yahut buluşmalarınız varsa bunu göz önüne alarak gündüz vakti yerine geceleri kullanmanızda faydası vardır.

Her ne kadar bu kremin yan etkisi ve zararı olmasa da sadece sorunlu olan bölgenize sudocrem kremini uygulayın.

Sudocrem kremini sivilceler üzerinde ki kullanımı nasıl olacak derseniz ilk olarak sivilce bulunan bölgeyi, yüzünüzü doğal sabunla ovaladıktan sonra ılık suyla yıkayın. Güzel bir şekilde temizlediğiniz cildinizi parmak ucunuz ile aşırıya kaçmadan az bir miktarda (mercimek tanesinden biraz büyük) aldığınız Sudocrem‘i sivilcelerin üzerine hafif bir mesaj yaparak uygulayınız.

Dediğimiz gibi bu kremi fazlaca kullanmak cildinize zarar verebilir. Uzmanlar günde 1 defa kullanmanın size oldukça fayda sağlayacağını ön görmüşlerdir. Aynı şekilde güneş lekesi bulunan bölgelere de günde 1 defa olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Sudocrem Fiyatı

Sudocrem kremi reçetesiz satıldığı için internetten de sipariş verebilirsiniz. Şuan ki fiyatı 250 gram olup yaklaşık 60-75 TL arası 125 gram Sudocrem kremi ise yaklaşık 30-45 TL satışa sunulmaktadır.