19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizTembeller için evde yapılabilecek damar açıcı egzersizler!

Tembeller için evde yapılabilecek damar açıcı egzersizler!

İçerikleri

Daha önce venöz jimnastik kavramını duymadıysanız, tembelleri için kolay ve etkili egzersizlere göz atın. Hamile kadınlar, yaşlılar, gün boyu oturanlar, obezite hastaları için venöz jimnastik hareketleri hayat kurtarıcı bir role sahiptir.

Fizyoterapistlere göre, zayıflamış olan bacakları ve damarlarını güçlendirmek, yeniden eski enerjiyi kazandırmak, ayaklarda lenf stazı denilen durumu engelleyebilecek egzersizler yapmak mümkündür. Bu tür insanlar için ağır egzersizler yapabilmek oldukça zor. Hele ki tembel insanlar için bu daha da zor. Ama sağlığımızı korumak zorundayız. Bu nedenle etkili ve kolay egzersizleri yapmaya çalışalım.

Sağlıklı Damar Egzersizleri

  • Eğer tüm gün ayakta kalıyorsanız kompresyon çoraplar kullanmanız önerilir.
  • Dar pantolonlar ve iç çamaşırları giymeyin
  • Sıcak bir duş aldıktan sonra ayaklarınızı dizlere kadar soğuk bir kovanın içine koyun. Çünkü kan dolaşımı ve lenf dolaşımını sağlamış olacaksınız
  • Lenfatik tortular varsa, iyi bir fizyoterapiste giderek, lenfatik drenaj yaptırabilirsiniz.

Gelelim Damar Açıcı Egzersizlere..

  • Bir sandalyede oturun ve sırasıyla sol ayağınızı olabildiğinde uzatıp yukarı kaldırın. Elleriniz belinizde olsun. Sonra 10 saniye tutup sol ayağı indirin ardından sağ ayağı kaldırın. Onu da 10 saniye havada tutun. ,bu işlemi her sabah 6 kez tekrar edin.
  • Oturduğunuz yerde, her sabah her 2 elinizi havaya kaldırıp ellerinizi açıp kapatın. Bu işlemi 10 kez yaptıktan sonra, ellerinizi yere paralel hale getirip, 10 kez açıp kapatın. Sonra da yere dik hale getirip yine 10 kez açıp kapatın. Her sabah oturduğunuz yerde bu uygulamayı 10 dakika yapın. Yoruldukça dinlenin.
  • Eğer mümkünse ayağa kalkın ve oturacakmış gibi yapın. Tam oturacakmış yapıp oturmadan yine kalkın. Bu egzersiz bacak kaslarınızı ve bacak damarlarınızı çok güçlendirecek, damarlara elastikiyet kazandıracaktır.
  • Ayağa kalkın ve elleriniz belinizde, ayaklarınızla bedeninizi olabildiğince yukarı kaldırın. Bu işlem hem ayaklarınız hem belinizi hem de bacaklarınızı güçlendirmekle kalmaz, bu bölgedeki damarlarınızı da esnetir. Kan dolaşımını hızlandırır, böylece daha zinde mutlu ve huzuru hissedersiniz.