19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınMakyajTamamen doğal bir makyaj için 9 tüyo

Tamamen doğal bir makyaj için 9 tüyo

İçerikleri

Acaba bugün far kullansam mı? Hangi ruju kullansam… Klasik kırmızı mı yoksa hafif bir pembe mi? Fazla makyaj yapmak iş ortamı için uygun değildir ama sadece rimel de yeterli midir? Bu gibi sorular her kadının sabah evden çıkmadan önce kendisine sorduğu sorulardan sadece bazılarıdır. İşte bu yüzden, en doğal görünümü elde edebilmeniz için bugün sizinle bazı makyaj tüyolarını paylaşmaya karar verdik.

İdeal Cilt Tonu
İdeal Cilt Tonu
1- İdeal Cilt Tonu

Cilt renginizi dengelemek için fondöten, pudra veya kapatıcı kullanabilirsiniz. Unutmamanız gereken sadece bir şey var: cilt renginizi daha bronz göstermek için koyu renklerde fondöten kullanmayın. Ayrıca kapatıcınız kullandığınız fondöten tonundan sadece bir ton açık olmalıdır.

Kalın Kaşlar
Kalın Kaşlar
2- Kalın Kaşlar

Göz kalemi, rimel veya far kullanarak kaşlarınızın daha belirgin görünmesini sağlayın. Kaş renginizin saç renginizle uyumlu olması gerektiğini de unutmayın. Sarışınlar açık kahverengi kaşları tercih ederken, esmerler genellikle daha koyu tonları tercih etmelidir.

Gözlere Odaklanın
Gözlere Odaklanın
3- Gözlere Odaklanın

Açık kahverengi bir göz kalemi ile gözlerinizi öne çıkartın veya kirpiklerinizin diplerine biraz kahverengilik ekleyin. Ardından bir fırça yardımıyla bölgedeki rengi iyice dağıtın. Göz kapaklarınıza nötr bir gölgeleme yapın ve kirpiklerinizi ön plana çıkarmak için kahverengi veya siyak bir rimel kullanın.,

Hafif Bir Allık
Hafif Bir Allık
4- Hafif Bir Allık

Bej-pembe allıklar genellikle en doğal görünümü sağlayan allıklardır. Allığı bölgeye uygulamak için yumuşak uçlu büyük bir fırça en iyi sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda boynunuzun yan taraflarına da biraz allık uygulayabilirsiniz. Unutmamanız gereken tek bir şey var: allığı gülümsediğinizde ön çıkan bölgelerinize uygulamalısınız.

Parlak Dudaklar
Parlak Dudaklar
5- Parlak Dudaklar

Her ne kadar doğal bir görünüm elde etmeye çalışsanız bile dudaklarınızı asla unutmamalısınız. Sıcak renklerdeki rujları veya dudak parlatıcılarını tercih edin. Makyajınızın doğal görünmesi için ruju veya dudak parlatıcısını uyguladıktan sonra parmaklarınızla son dokunuşu yapmayı unutmayın.

Esmerler için Doğal Makyaj Önerileri
Esmerler için Doğal Makyaj Önerileri
6- Esmerler için Doğal Makyaj Önerileri

Koyu renkte saçları olan kadınlar doğal makyajı yapabilmek için siyah göz kalemi kullanmalıdır. Yarı şeffaf kiraz rengi rujlar da dudaklarınızda harika görünecektir.

Sarışınlar için Doğal Makyaj Önerileri
Sarışınlar için Doğal Makyaj Önerileri
7- Sarışınlar için Doğal Makyaj Önerileri

Sarışın veya kumral kadınlar makyaj yaparken pembe veya şeftali gibi daha yumuşak renkleri tercih etmelidir. Dudaklar için ise hafif parıltılı pembe bir ruj tercih edilebilir.

Kızıllar için Doğal Makyaj Önerileri
Kızıllar için Doğal Makyaj Önerileri
8- Kızıllar için Doğal Makyaj Önerileri

Kızıl saçlı kadınlar parlak mavi ve mor gibi renklerden kaçınmalıdır. Bu renkler yerine altın veya pastel tonlarını tercih etmeliler. Doğal görünümünüzü tamamlamak için sıcak tonlarda bir ruj ve aynı tonda bir allık yeterli olacaktır.

Kadınlar için En İyi Makyaj Önerileri
Kadınlar için En İyi Makyaj Önerileri
9- Kadınlar için En İyi Makyaj Önerileri

Makyaj yapmanın altın kuralı ya dudakları ya da gözleri öne çıkarmaktır. Doğal makyaj yapmak isteyen kadınlar için hem gözlerini hem de dudaklarını abartmadan ön plana çıkartabilir ve oldukça başarılı sonuçlar alabilirler.