Ana SayfaKadınPratik BilgilerSıvı veya toz fondöten lekesi nasıl çıkar?

Sıvı veya toz fondöten lekesi nasıl çıkar?

İçerikleri

Fondöten lekesi maalesef öyle ya da böyle bir şekilde kıyafetlerimizin üzerinde kendilerine yer buluyorlar çünkü makyaj yaparken veya makyajlı dolaşırken bir şekilde fondöteni giysilere bulaştırabiliyoruz. Özellikle yağ bazlı olarak üretilmiş olan makyaj malzemelerinin bu şekilde kıyafetlere bulaşmalarının ardından onları çıkartmanın da ne kadar zor olduğu ortada. Fondöten lekesi nasıl çıkar diyenler için en önemli ipuçlarını bir araya getirmeye çalıştık.

Fondöten kıyafetinize bulaştıktan sonra eğer imkanınız varsa onu en kısa süre içerisinde çıkartmanız gerekiyor. Çünkü kıyafetinize bulaşan bu yağlı madde, maalesef orada durduğu sürece ipliklerin içlerine kadar işliyor ve ne kadar işlerse onu çıkarması da o kadar zor oluyor. Giydiğimiz kıyafetlerin her biri tel tel olan ipler tarafından tutulduğu unutulmamalı ve lekelerin bu ince ipliklere kadar işlemesine fırsat verilmemeli. Ancak çok hassa bir kumaştan imal edilmiş veya kuru temizleme dışında temizlenmesi istenmeyen kıyafetlerde kendi kendinize lekeyi çıkarmaktan kaçınmalısınız. Çünkü bu ürünlere normal giysiler gibi davranmak maalesef kumaşın yapısının bozulmasına sebep olacaktır.

Sıvı Fondöten Lekesi Elbiseden Nasıl Çıkar?
Sıvı Fondöten Lekesi Elbiseden Nasıl Çıkar?

Sıvı Fondöten Lekesi Elbiseden Nasıl Çıkar?

Eğer kıyafetinize bulaşan fondöten sıvı bir fondötense, bir an önce kıyafetin içine işleyeceğinden emin olabilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak bulaşmış olan fondöten bir bıçak ya da çakı kullanılarak kıyafetin üzerinden alınmalıdır. Tabii ki bunu yaparken keskin tarafının kıyafete zarar vermediğinden emin olmalı ve kumaş dışında kalan tüm fazla katmanı ince bir şekilde almalısınız. Bu işlemin ardından lekeli olan belgenin üstüne bir kağıt havlu koyarak havlunun fondöteni biraz emmesini sağlayabilirsiniz ancak bastırmamaya dikkat edin. Bu iki işlemin ardından kıyafetinizi yıkayabilirsiniz. Eğer hala temizlenmediyse işlemleri tekrarlamanız işe yarayacaktır. Ancak kıyafeti sakın kurutma makinesine koymayın çünkü bu durum lekeyi bir daha çıkmamak üzere oraya sabitleyecektir.

Toz Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

Pudra şeklinde sürülen fondötenler ise yağlı olmadıkları için onları çıkartmak biraz daha kolay. Sıvı deterjanı suyla karıştırdıktan sonra lekenin üzerine yavaş yavaş işleyin ve deterjanın lekenin içine kadar girdiğinden emin olun. Bunun ardından giysinizi yıkayabilir ve kurutabilirsiniz. Pudra fondöteni çıkartmak konusunda pek sorun yaşamanız olası değil ama yine de gerekliyse işlemi ikinci defa tekrarlayın.

Sıvı veya toz fondöten lekesi nasıl çıkar?