Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviŞişkinlikten nasıl kurtulunur ve bir gecede kilo verilir?

Şişkinlikten nasıl kurtulunur ve bir gecede kilo verilir?

Kadınlarda daha yaygın olarak görülen karında şişkinlik hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren bir sağlık problemi. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesi sonucunda meydana gelen karında şişliğin nedeni nedir? Karındaki şişliği gidermek için ne yapmak gerekir?

İçerikleri

Şişkin bir karın sindirim sistemi hastalıklarından besin alerjilerine, sağlıksız beslenme alışkanlıklarından ödeme kadar birçok nedenden kaynaklanabilir. Peki karnınızdaki şişkinliğin bazı virüs ve bakterilerden kaynaklı olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

Şişkin Bir Karna Neden Olan O Bakteri: Helicobakter Pylori

Helicobacter pylori mide ve oniki parmak bağırsağının çeşitli bölgelerini enfekte edebilen bir bakteri çeşididir. Uzun bir süre vücutta bulunduklarına dair bir belirti göstermezler ve enfekte olduğunuzdan şüphelenmeyebilirsiniz. Geç belirti veren bu bakteri doğal olarak geç tedaviye neden olur ve bu durum ülsere, mide kanserine neden olabilir.

Helicobacter pylori enfeksiyonu, insanlarda zar zor görülebilen semptomlarla kendini gösterebilir: şişkinlik, mide ekşimesi, ishal, gaz ve mide rahatsızlığı. Bu belirtiler genellikle vücudun normal işleyişi sanılarak göz ardı edilir. Bu bakteri ruh halinizi de mahvedebilir. Bakterilerin gelişmesi beyindeki serotonin seviyesini düşürerek depresyon ve kaygıya neden olur.

Helicobacter Pylori Nasıl Tedavi Edilir?
Helicobacter Pylori Nasıl Tedavi Edilir?

Helicobacter Pylori Nasıl Tedavi Edilir?

Neyse ki, helicobacter pylorinin neden olduğu hastalıklar tedavi edilebilir. Tedavi genellikle mide asidi salgısını azaltmak için antibiyotik ve ilaçların bir kombinasyonudur.

Uygun bir beslenme düzeni önemlidir.  Çinkoyla beraber fazladan A, C ve E vitaminleri almak mideyi aşırı yüklenmekten korumak için gerekli önlemlerdir.

Ayrıca probiyotikler içeren yiyeceklerin tüketilmesi de tavsiye edilir. Hijyen bu tedavide kritik bir noktadadır.  Sokaktan geldiğinizde ve yemek yemeden önce mutlaka ellerinizi iyice yıkayın. İçme suyu için ise arıtılmış su tercih edilmelidir.

Şişkinlik Önleyici İçecek Nasıl Hazırlanır?
Şişkinlik Önleyici İçecek Nasıl Hazırlanır?

Şişkinlik Önleyici İçecek Nasıl Hazırlanır?

Karındaki şişliği gidermek için etkili bir içecek hazırlayabilirsiniz. Bu içecek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 limon
  • 1 salatalık
  • 1 yemek kaşığı aloe vera suyu
  • 1 demet kişniş veya maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı su

Bir içecek hazırlamak oldukça basit. Tüm malzemeleri bir blender veya mutfak robotunda karıştırmanız yeterlidir. Şişkinlik önleyici içecek aç karnına içilmelidir ve günde bir bardak içmek yeterlidir. Daha fazla iyileştirici etki sağlamak için öğün aralarında bir bardak daha içebilirsiniz.

Bu ilaç sindirim sistemi için son derece faydalıdır, ilk bardaktan sonra daha iyi hissedebilirsiniz. Tüm malzemeleri metabolizmanızı uyarır ve bu malzemeler siz uyurken bile yağ yakıcı etkiye sahiptir.