19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıSiğil için incir sütü nasıl kullanılır? Siğile incir sütü faydalı mı?

Siğil için incir sütü nasıl kullanılır? Siğile incir sütü faydalı mı?

Bu yazımızda siğillerden mustarip olanların araştırdığı siğil için incir sütü nasıl kullanılır? siğilde evde doğal çözüm nedir sorularına yanıt aradık. İşte detaylar.

İçerikleri

Siğil için incir sütü nasıl kullanılır? sorusuna yanıt vermeden önce siğil nedir, siğiller neden oluşur sorularına yanıt verelim. Siğiller, cildinize insan papilloma virüsü (HPV) ailesinin birçok virüsünden biri bulaştığında ortaya çıkan küçük, kanserli olmayan enfeksiyonlardır. Virüs, ekstra hücre büyümesini tetikler, bu da cildin dış tabakasını o noktada kalın ve sert hale getirir.

Siğiller cildinizin olduğu her yerde büyüyebilirler, ancak ellerinize veya ayaklarınıza bulaşma olasılığınız daha yüksektir. Siğilin türü, nerede olduğuna ve nasıl göründüğüne bağlıdır.

Siğiller oldukça bulaşıcıdır ve siğillerinize dokunup vücudunuzun başka bir bölgesine dokunduğunuzda olduğu gibi, çoğunlukla doğrudan cilt temasıyla bulaşır. Ayrıca, vücudunuzda veya başka birinin üzerinde bir siğile dokunan havlu veya jilet gibi şeylerle de yayabilirsiniz.

Siğil İçin İncir Sütü Nasıl Kullanılır?

İncir yapraklarının saplarında bulunan süt, kimyasal asitlerin tehlikesi olmadan siğilleri ve cilt lekelerini yok etmenin doğal ve oldukça etkili bir yoludur. Pekiyi, siğil için incir sütü nasıl kullanılır? Siğilleri tedavi etmek için incir ağacından gelen sütlü özsuyu (LATEX) doğrudan cilde uygulanır.

Uygulanışı;

Siğile incir sütü uygulamak oldukça basittir. İncir ağacından bir yaprak veya ince bir dal kırın. Beyaz kalın bir sıvı göreceğiniz gövdenin alt kısmını, açıkta kalan kısmını sıkın. Bu incir ağacının özsu veya incir sütü de diyebileceğimiz lateksidir. Bu sütü hemen siğilinize uygulayın. Birkaç dakika içinde bu lateks kurur ve yapışkana benzer bir maddeye dönüşür. İncir sütünü siğilin üzerine sürdükten sonra üzerinde bırakın. Bunu günde iki kez uygulayın.

Siğillerinizi yakmak yaklaşık 7-10 gün sürecektir. Başlangıçta, sadece iğnelenme hissi olacak ve siğillerinizde herhangi bir değişiklik görmeyebilirsiniz, ancak siğile incir sütü uygulayarak sonunda siğilin rengi koyulaşacak ve düşecektir.

Uyarı!

Siğile incir sütü uygularken yüzünüze özellikle göz çevrenize incir sütünü asla sürmeyin. Genital siğiller gibi hassas bölgelerdeki siğiller için de incir sütü önerilmez. Ancak parmaklarınızdaki, ellerinizdeki, boynunuzdaki, kulaklarınızdaki, ayaklarınızdaki vb. siğilleri gidermek için incir özünü güvenle kullanabilirsiniz.

Karbonat Siğile İyi Gelir Mi ?

Ortak mutfak malzemesi olan karbonat da siğilleri için harika tıbbi özelliklere sahiptir. Sodyum Bikarbonat veya Soda Bikarbonatı, doğal olarak oluşan bir mineralden elde edilir. Çok alkalidir ve bu nedenle topikal olarak uygulandığında cildinizin pH dengesini korur ve virüsün hayatta kalmasını zorlaştırır. Bunu siğillerinize uygulayabilmeniz için kullanılması güvenlidir.

Yapılışı;

  • Biraz karbonat tozu ve su alın.
  • Macun benzeri bir madde elde etmek için iyice karıştırın.
  • Bunu siğillerinize sürün.
  • Kendi başına kurumasına izin verin.
  • Siğillerden kurtulana kadar her gün, dilerseniz günde 2-3 kez tekrarlayın.

Siğil Tedavisi İçin Elma Sirkesi

Tüm alternatif tedavi severlerin bileceği gibi, elma sirkesi  ev ilaçlarının kraliçesidir. Baş ağrısı, güneş yanığı ve  asit reflüsü için elma sirkesi iyi bir tedavi seçeneğidir.

Sirkeyi siğil tedavisi olarak kullanmak için bir tutam pamuğu veya gazlı bezi sirke ile ıslatın ve siğil bölgesine uygulayın. Bir bandaj veya tıbbi bantla bölgeye sarın. Genellikle yatmadan önce uygulayın, sabaha kadar bekletin ve sabah bandajı açın.

Siğil (ve onu çevreleyen bazı ciltler) rengini kaybeder ve ölür. Ölü siğil dokusunu nazikçe çıkarın. Siğil yok olana kadar gerektiği kadar tekrarlayın. Siğilin etrafındaki cilt alanı rahatsız olursa, gerekirse biraz ara verin.

Muz Kabuğu İle Siğil Tedavisi

Muz kabukları, siğilleri yumuşatan ve çözen bir proteolitik enzim içerir. Lezzetli muzu yiyin, ardından kabuğun beyazımsı içini kazıyın ve elma sirkesine benzer bir şekilde uygulayın.

Siğilleri Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

  • Başkalarının siğillerine asla dokunmayın.
  • Başkalarının havlularını, el bezlerini veya diğer kişisel eşyalarını kullanmayın.
  • Ayakkabı ve çorapları başkalarıyla paylaşmayın.
  • Siğilleri veya siğilleri kaşımayın, çünkü bu siğillerin yayılmasına neden olabilir.
  • Ortak duşlara ve havuzlara girerken ve çıkarken sandalet giyin.
  • Yüzerken siğilleri su geçirmez bir örtüyle ve örneğin spor salonu gibi başka yerlerde çorap veya eldivenlerle örtün.
  • Siğil olan bölgelerde saçı fırçalamayın, taramayın, tıraş etmeyin veya kesmeyin.
  • Tırnakları törpülerken veya keserken, enfekte tırnak ve sağlıklı tırnaklar üzerinde aynı aleti kullanmayın.
  • Yakınlarında siğiller varsa tırnaklarınızı ısırmayın.
  • Ellerinizi mümkün olduğunca kuru tutun.
  • Bir siğile dokunduktan sonra ellerinizi iyice yıkayın.
  • Siğiller yaygındır ve utanmaya neden olabilirler. Tek başına kaybolabilir, ancak kaybolmazlarsa, tedavi genellikle onları ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Siğile İncir Sütü İyi Gelir Mi?

Siğil için incir sütü nasıl kullanılır? Siğile incir sütü faydalı mı?