Genellikle elleri ve ayakları etkileyen siğiller, insan papilloma virüsünden (HPV) kaynaklanır. Bu virüs, cilt hücrelerinin hızla çoğalmasına neden olarak, tehlikeden daha can sıkıcı, ancak oldukça bulaşıcı olan iyi huylu yumruların gelişmesine neden olur. Siğillere neden olan 70’den fazla farklı HPV alt tipi vardır. Farklı virüs türleri genellikle vücudun farklı bölgelerinde siğillere neden olur. Virüs, doğrudan cilt teması yoluyla veya siğillerin bulaştığı yüzme havuzları ve soyunma odaları gibi ıslak yüzeylere dokunarak bulaşır.
İncir Sütü İle Siğil Tedavisi
Pahalı tıbbi tedaviler için ödeme yapmaya veya siğil ameliyatlarına gitmeye gerek yoktur. Doğanın her şey için mutlaka bir çözümü vardır. Sorunlarınız viral siğil ise size yardımcı olabilecek bazı bitkiler vardır. Bu bitkilerden biri de incirdir. Ancak bu sefer incir yemenin faydalarından bahsetmeyeceğiz.
İncirin süt ürettiğini biliyor muydunuz?
İncir dalını veya yaprağını kırdığınızda damlayan bir sıvı görürsünüz. Bu “süt” oldukça yapışkandır ve kuruduğunda tutkal gibi olur. Aslında incir ağacından elde edilen bir tür reçinedir. İncir sütü siğil tedavisi için harika bir çözümdür. Peki, incir sütü siğil tedavisinde nasıl kullanılır?
Siğil tedavisi için incir sütünün uygulanışı:
Taze incir yaprağını kırın ve çıkan sütü siğilin üstüne koyarak kurumasını bekleyin. Bu tedavi yedi gün veya daha uzun süre günde iki kez tekrarlanmalıdır. Siğillerin yandığını hissedene kadar tekrarlayın. Sonra bir hafta ara verin. İlk başta hafif sızlama dışında başka bir etki fark etmeyebilirsiniz. İncir sütü, siğilleri yavaş yavaş yakmaya başlar. Birkaç gün sonra, siğiller düşüp tamamen yok olana kadar koyulaşır.
İncir sütü hangi bölgedeki siğillere uygulanabilir?
İncir sütü uygulaması ile parmaklarınızdaki, ellerinizdeki, boynunuzdaki, kulaklarınızdaki, ayaklarınızdaki ve vücudunuzun diğer bölgelerindeki siğilleri giderebilirsiniz.
Yüz gibi vücudun hassas bölgelerinde ve özellikle göz çevresi bölgesinde siğillerin giderilmesinde süt kullanımı tavsiye edilmez. Kullanılması durumda bazı lekeler veya morluklar görülebilir. Genital siğillerden kurtulmak için incir sütü kullanılması tavsiye edilmez.
Cilt siğilleri için doğal tedavi Önerileri
Siğilleri düşürmek için kullanabileceğiniz doğal öneriler:
Bant uygulaması; Sadece siğili kaplayacak kadar bir bant kesin ve siğile yapıştırarak 6 gün orada bırakın. Bandı çıkarmadan önce, bölgeyi birkaç dakika suya batırın ve ardından bantı çıkarın. Bölgedeki ölü hücreleri çıkarmak için bir kağıt havlu veya ponza taşı kullanın. Siğili gece boyunca açıkta bırakın ve sabah tekrar bantlayın. Tamamen kaybolana kadar işlemi tekrarlayın.
C vitamini; Birkaç C vitamini tabletini öğütün, bir merhem yapana kadar yeterince su ile karıştırın ve siğilin üzerine sürün. Alanı bir bandaj veya bantla kapatın. Tabletler çok asidik olduğu için siğili yok etmeye yardımcı olurken aynı zamanda virüsle savaşır.
Sarımsak; Ezilmiş sarımsağı doğrudan siğilin üzerine sürün ve üzerini bir bandajla sarın. Sarımsağın yakıcı özelliği ile siğil su toplayacak ve siğil sadece bir hafta içinde düşecektir. Çevresindeki sağlıklı ciltle temastan kaçınarak prosedürü günlük olarak tekrarlayın.
Sirke; Sirkeye batırılmış bir pamuk parçası alın ve elastik bir bandajla karıncanın üzerine sararak günde en az 1-2 saat bekletin.
Karahindiba; Karahindiba sapını kırın ve az bir miktar suyunu siğilin üzerine koyun. Uygulamayı günlük olarak tekrarlayın. Karahindiba suyu, bağışıklık sisteminizi onu iyileştirmesi için uyaracaktır.
Muz veya limon kabuğu; Yatmadan önce iç tarafı cilde bakacak şekilde siğilin üzerine bir parça muz kabuğu sarın. Kabuğun içerdiği kimyasal onu yavaş yavaş çözebilir. Aynısını bir dilim limon kabuğu ile de yapabilirsiniz. Limon kabuğundaki yağ, siğil tedavisine yardımcı olur.
Patates dilimi; Yaygın bir geleneksel çözüm, taze dilimlenmiş çiğ patates dilimini siğilin üzerine sarmaktır.
Taze fesleğen; Taze fesleğen yaprağını eritin ve su geçirmez veya normal yapışkan bant ile siğilin üzerine sarın. Fesleğen yaprakları virüsü öldüren bileşikler içerir. İşlemi bir haftaya kadar her gün taze fesleğenle tekrarlayın.
Hint yağı sürün; Siğile her gün hint yağı sürün. Yağ, o noktayı taze tutarak siğili yok edebilir, böylece cilt hücreleri yenilenir.
E-vitamini uygulayın; E vitamininin siğillerin tedavisine de yardımcı olduğu düşünülmektedir. Günde bir kez, bir E vitamini kapsülünü delin ve içeriği etkilenen bölgeye uygulayın.
Aloe vera jeli kullanın; Evinizde aloe vera bitkisi varsa, bir yaprağını kesin ve birkaç damla jelini siğilin üzerine damlatın. Sonuç alana kadar her gün tekrarlayın.
Siğil tedavisinde bunlara dikkat edin!
- Virüsün başka birine yayılma olasılığını azaltmak için, siğilli bölgeyi yıkadıktan sonra iyice kuruladığınızdan emin olun. Siğil ıslandığında daha bulaşıcıdır.
- Siğillere dokunur, çizer veya ovalarsanız cildinizin diğer bölgelerine de bulaştırabilirsiniz.
- Ayak tabanında bulunan siğiller daha ağrılıdır. Siğiller ısıya duyarlıdır ve ayaklarınızı günde yaklaşık 15 dakika ılık suda (43 οC ila 45 οC) ıslatırsanız siğiller birkaç hafta içinde yok olabilir. Bu tedavi 1960 yılında tıp dergisinde yayınlandı. Ekstra olumlu sonuçlar için 4 ölçek sıcak suya 1 ölçek sirke ekleyebilirsiniz.
- Siğillerden kurtulmanın 8 doğal yolu
- Genital siğil nasıl bulaşır, nasıl tedavi edilir?
- Siğil için incir sütü nasıl kullanılır? Siğile incir sütü faydalı mı?
- 7 günde vücudunuzdaki tüm siğilleri kökünden söküp atar!