19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviHorlamaya ne iyi gelir? Horlamaya karşı doğal ilaç tarifi

Horlamaya ne iyi gelir? Horlamaya karşı doğal ilaç tarifi

Farklı sağlık sorunlarının ve beslenme şeklinin sebep olduğu horlamaya ne iyi gelir? Siz de horlamaya karşı doğal ilaç tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

İçerikleri

Horlama, birçok insanın her gün yaşadığı çok can sıkıcı bir problemdir. Horlayan kişi için büyük bir problem olduğu gibi, aynı yatağı ve aynı odayı paylaşan kişiler için de muhtemelen daha fazla huzursuzluk verici bir durumdur. Horlama uyku kalitesini ve genel sağlığı ciddi şekilde etkileyen bir sağlık sorunudur.

Horlama problemini çözmek için birçok kişi çoğu zaman reçetesiz satılan ilaçlara başvurmaktadır. Ancak, bu her zaman tek başına problemi çözmeye yetmez. Horlama probleminizi sonsuza kadar çözecek basit ev yapımı doğal bir ilaç tarifimiz var.

Horlama Neden Olur? Horlama Nedenleri?

Horlamaya iyi gelen doğal kür tarifinden önce horlamanın nedenleri konusunda bilgi vermek istiyoruz. Horlama genellikle mukus birikiminin bir sonucudur. Mukus, solunum yollarında birikerek normal nefes almayı önler ve horlamaya neden olur. Dahası, horlama astım, alerji, sinüs enfeksiyonu veya burun tıkanıklığı gibi diğer bazı faktörler nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bunun dışında, bazı ilaçların horlamaya neden olabileceği gibi sadece kalıtsal bir durum da olabilir.

Horlamaya Karşı Beslenme Nasıl Olmalı?

Horlamaya neden olan en önemli sebeplerden birisi şişmanlıktır. Bu nedenle, yatağa gitmeden önce aşağıdaki yiyeceklerden kaçınılması önerilir:

  • Kızarmış gıdalardan uzak durulmalı
  • İşlenmiş gıdalar tüketilmemeli
  • Sindirimi zor süt ürünlerinden kaçınılmalı
  • Ağır unlu gıdalar yenmemeli
  • Alkol tüketiminden vazgeçilmeli
  • Çikolata yemekten kaçınılmalı

Horlamaya Ne İyi Gelir?

Horlamayı doğal yollardan azaltacak ve önleyecek ilaç meyve suyudur. Meyve suyu sıkma yöntemi sıklıkla kullanılır ve çok faydalıdır. Bu yöntem için kullanılan malzemeler organik olmalıdır. Doğal bir bağışıklık güçlendirici ve bir besin sağlayıcıdır. Dahası, tedavi basit ve kolaydır. Hava yollarını tıkayan mukusu ortadan kaldırarak horlamadan kaliteli bir gece uykusu sağlar.

Horlamaya Karşı Meyve Suyu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 elma
  • 2 havuç
  • 1 limon
  • 1 parça zencefil

Not: Daima organik malzemeler kullanın.

Hazırlanışı ve Kullanılışı:

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin. Yatmadan birkaç saat önce bu suyu içmelisiniz.

Horlamayı Önlemek İçin Yan Uyuyun

Sırt üstü uyuma alışkanlığı horlamayı tetikleyen sebeplerden birisidir. Sırt üstü uyurken dilinizin tabanı boğazınızın arka kısmını kapatır ve nefes alırken zorlanmanıza neden olur. Bu zorlanma da horlamaya sebebiyet verir. Yan tarafınıza doğru uyursanız horlama gerçekleşmez ve daha rahat nefes alarak kaliteli bir uyku çekersiniz.

Horlamaya ne iyi gelir? Horlamaya karşı doğal ilaç tarifi