Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBu güçlü içecekle diz ve eklem ağrılarını hızlıca tedavi edin!

Bu güçlü içecekle diz ve eklem ağrılarını hızlıca tedavi edin!

Diz ve eklem ağrısından muzdaripseniz, bunun ne kadar korkunç olduğunu mutlaka bilirsiniz. Diz ve eklem ağrılarını ilk günden itibaren hızlıca tedavi eden doğal kür tarifi ile ağrılarınızdan kurtulacaksınız.

İçerikleri

Yaşlılık, kötü duruş, ortopedik olmayan rahatsız ve yüksek topuklu ayakkabılar gibi pek çok neden diz eklemi ağrılarına neden olur. Kronik hale gelen eklem ağrısı dayanılmaz boyutlara ulaşarak sosyal hayatı ve iş hayatını olumsuz etkileyebilir.

Diz ve eklem ağrılarının diğer bir nedeni olarak da aşırı kilo alımına bağlı olarak ortaya çıkan obezitedir. Bu nedenle aşırı kilo sorununuz varsa, kilo vermek ve ağrıyı azaltmak için günlük diyetinizi değiştirmenizi ve daha fazla egzersiz yapmanızı öneririz.

Eklem ve Diz Ağrılarını İlk Günden İtibaren Rahatlatan Doğal Kür Tarifi

Fazla kilolu değilseniz ve eklem ağrılarınızın nedeni obezite değilse, diz ağrılarından kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacak mükemmel bir doğal kür tarifimiz var.

İlaçlar ve enjeksiyonlar yerine, bu güçlü ev yapımı doğal kür, diz ve eklem ağrınızı sonsuza dek ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi,
  • 1 su bardağı taze sıkma portakal suyu,
  • 2 su bardağı dilimlenmiş ananas,
  • ½ fincan blenderden geçirilmiş badem,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • İsteğe bağlı olarak organik bal.

Hazırlık:

Önce küçük bir tencereye koyduğunuz 1 bardak yulaf ezmesinin üzerine göz kararı su ekleyerek tamamen pişene kadar orta ateşte pişirin. Yulaf ezmesinin iyice şiştiğinden emin olun. Ardından tencereyi ocaktan alarak yulaf ezmesini soğumaya bırakın.

Yulaf ezmesini ve diğer tüm malzemeleri blendere koyarak pürüzsüz bir karışım elde edene kadar tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışım çok yoğun olursa içerisine biraz su ekleyebilirsiniz. Diz ve eklem ağrılarınızı tedavi edecek bu karışımı soğuk olarak içebilirsiniz.

Uygulanışı:

Bu doğal kürü düzenli olarak içtiğinizde sadece birkaç gün içinde diz ve eklemlerinizde inanılmaz bir etki göreceksiniz. Bu sağlıklı karışım eklemlerinizi ve diz ağrınızı iyileştirecektir. Bu güçlü karışım ayrıca, tendonları ve hasarlı bağları güçlendirerek onları onarmaya yardımcı olur!

Eklem Ağrısını Azaltmaya Yardımcı Olan Besinler

Yedikleriniz eklemlerinizi ve onları destekleyen kemiklerinizi güçlü tutmanıza yardımcı olabilir. İşte eklem ağrısını azaltmaya yardımcı olan besinler..

1- Omega-3 yağ asitleri / Balık yağları:

Soğuk su balıkları, insan sağlığı için gerekli besinler olan Omega-3 yağ asitlerinin müthiş bir kaynağıdır. Bu önemli besin maddelerine bazen çoklu doymamış yağ asitleri de denir. Sadece vücuttaki iltihaplı proteinleri azalttığı kanıtlanmakla kalmaz, aynı zamanda beyin fonksiyonunu iyileştirir ve kalp hastalığı, diyabet ve diğer hastalıklar riskini azaltır.

Omega-3, ton balığı, somon, alabalık, pisi balığı ve sardalya gibi soğuk su balıklarında bulunur. Günlük balık yağı takviyesi almak, Omega-3’leri almanın başka bir yoludur.

2- Kuruyemiş ve tohumlar:

Aramızdaki veganlar ve vejeteryanlar için iyi haberler var. Omega-3’ler ayrıca çeşitli kabuklu yemişlerde ve tohumlarda da bulunabilir. Günlük küçük bir porsiyon ceviz, badem, keten tohumu, chia tohumu veya çam fıstığı eklemlerde ve bağ dokusunda iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

3- Renkli meyveler:

Meyveler bazen yüksek şeker içeriği nedeniyle kötü bir şöhrete sahiptir, ancak çoğu meyve mükemmel antioksidandır. Tıpkı sebzelerde olduğu gibi, bazı meyveler vücuttaki iltihabı azaltmada diğerlerinden daha etkilidir.

En güçlü flavonoidlerden biri olan antosiyanin bakımından yüksek olan yaban mersini özellikle severiz. Bunlar vücuttaki enflamatuar tepkileri “kapatmaya” yardımcı olurlar.

Elma, lif bakımından zengin, antienflamatuar bir meyvedir ve bağırsak sağlığı için ek faydalar sağlar.

Ananas, osteoartrit ve romatoid artritin neden olduğu eklem ağrısını azalttığı bilinen bir besin olan bromelain içerir. Bununla birlikte, bromelainin çoğu ananasın sapında ve çekirdeğinde bulunur, bu nedenle maksimum fayda sağlamak için çekirdeği bir smoothie ile karıştırın.

Ve son olarak, domatesler (evet, onlar bir meyvedir). Domates, güçlü antioksidan likopen içerir. Pişmiş domatesler, pişmemiş olanlardan daha fazla likopen bakımından zengindir. En büyük faydayı elde etmek için cildi tükettiğinizden emin olun.

4- Zeytinyağı:

Bitkisel yağları, ayçiçek yağını ve fıstık yağını atın. Bunların hepsi iltihabı artırabilir. Bunun yerine, yemek pişirmek ve salata sosu yapmak için birkaç yemek kaşığı zeytinyağı tercih edin. Genellikle bir Akdeniz diyeti ile ilişkilendirilen zeytinyağı, doymamış “sağlıklı” bir yağdır. Ve Omega-3’ün başka bir kaynağıdır.

5- Tam tahıllar:

Araştırmalar, rafine tahıllarda bulunan proteinlerin (beyaz ekmek, beyaz pirinç ve normal makarna gibi) vücutta iltihaplanma tepkisini tetikleyebileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, yüksek lifli tam tahıllar, iltihaplanmaya karşı koyduğu düşünülen yağ asitlerinin üretilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, tam tahıllar tüketmeye özen gösterin.

Bu güçlü içecekle diz ve eklem ağrılarını hızlıca tedavi edin!